Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Quoted post

Luba

#48

2015-11-23 05:11

Jako ateistu, který považuje všechna náboženství za rovnocenná, mě těší, že se našlo několik statečných věřících, kteří jednomu ze svých vůdců odporují. Základní dogma je kritizovatelné jen stěží - naštěstí je kritizovatelný dogmatik. Dogmatik Duka se pomalu ale jistě stává z respektovaného disidenta horlivým podporovatelem režimu, který obnovuje ekonomickou a politickou moc církve, a uzavírá s ním mocenský kartel. Jednota trůnu a oltáře, tak charakteristická především pro východní despocie, se stává, dle četných indícií, realitou. Nevím, jakou vizi pan Duka má, ale podle četných náznaků je jeho cílem udělat z České republiky jakousi křesťanskou obdobu chalífátu tureckého prezidenta Erdogana. Nebo klanově-oligarchickou konzervativní autoritářskou státní strukturu na vůdcovském principu, dle vzoru Putinova Ruska. Zeman si rozumí s Dukou (oba otylí), jako Putin s patriarchou Kirillem (oba KGB). Militantní katolík Duka našel nového všelidového nepřítele - muslimy - a doufá, že tento společný odpor proti cizímu elementu vrátí národ pod prapor církve a naplní kostely. Zřejmě není dostatečně poučen osudem Msgre. Tisa. Nevím, do jaké míry je Duka křesťanem a čemu vlastně věří. Určitě je ale křesťanem jiného druhu, než byl katolický kněz Musil, vynikající orientalista a český beduín. Ten tvrdil, že islám je spíše než orientálním vyznáním, pouhým východním výběžkem evropské osvěty.  

 

Odpovědi

Vážený pane ateisto ...

#61 Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !?

2015-11-23 11:22:34

#48: Luba -  

Bylo by Vám milejší podporovat islamizaci Evropy (jak to chce ta druhá strana, protiZemanovská!?) !?

Tak to byste si mohl, pane ateisto uvědomit, jak má muslim (pravověrný) zatočit s ateistou !?

Mě, jako římskému katolíkovi nevadí Váš ateismus, dokonce ani Vaše zaslepená nevraživost vůči církvi, či škodolibá radost z toho, že se našel někdo odvážný, kdo oponuje Dukovi ... je to Váš názor, který můžete uplatňovat (zatím) jen ve svobodné zemi !

Myslíte-li si, že takové svobody Vám poskytnou islamisté !? ... To jste úplně naivní a mimo realitu !!!

Ostatně, je to Vaše ateistická hlava, a Váš krk pod ní! ... Já, a ani církev, na kterou tak žehráte, a ani žádný křesťan Vám hlavu podřezávat nebude! Plačte raději na tom správném hrobě, a ten je ovšem na opačné straně!


Nepřihlášený uživatel

#68 Re:

2015-11-23 12:17:10

#48: Luba -  

 Srovnávat Českou republiku s Tureckem, které má za sebou genocidu Arménů, Kurdů, tvrdě perzekuuje všechny menšin na svém území, na školách dětem vymývá islámem mozky a tajně podporuje IS proti Asadovi, to chce buď odně otrlosti, nebo neznalosti, nebo zaslepenosti vůči svojí vlasti a kultuře.

Co když každý je nějaký !?

#72 Re: ... pan ateista nemá rád otylé, asi jen vyzáblé !?

2015-11-23 12:43:41

#48: Luba -  

... ach, Vy ubohý ateisto, pokud zmiňujete Zeman a Duka si rozumí, "oba otylí" ... jen odkrýváte svoji ubohost!

Možná Vy jste: ... plešatý, ... nebo máte bradavici s chlupem na nose, ... nebo jste poněkud vyzáblý, ... nebo šilhavý, ... možná jste příliš vysoký, ... nebo Vám odsávají uši, ... anebo jste prcek, ... či nějak jinak postižený, ... možná, že mentálně !?

trochu ironicky myšleno

#73 Re: ateismus jako opium lidstva

2015-11-23 12:51:01

#48: Luba -  

... ach, vy ubohý ateisto (nic proti ateistům, ale teď) konkrétně k Vám:

Víte, že jste vlastně věřící !? ... ano, Vy věříte, že Bůh není !!! ... a všechna náboženství jsou si rovna !? ... pak i to Vaše "ateistictví"  čili ateismus. A protože, slovy Lenina je náboženství opium lidstva, je takovým opiem i Váš ateismus ! (Já jen podle logiky Vašeho uvažování) 


Nepřihlášený uživatel

#76 Re:

2015-11-23 13:33:15

#48: Luba -  

 "Nevím, do jaké míry je Duka křesťanem a čemu vlastně věří."

Právě, to je podle mě hlavní problém s našim arcipastýřem. Škoda jen, že si toho všimnou spíše agnostici nebo ateisti a nikoliv deklarovaní echt katolíci. :-(

Jirka M.