Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP


Nepřihlášený uživatel

#26

2015-11-22 22:38

Proboha VZPAMATUJTE SE! Jakožto křesťané si chraňte svoji víru, svoji zemi, netahejte sem vůbec východ!!! Staletí bojují lidé celé Evropy, především křesťané, za to, aby Evropu ochránili před východem a teď si je sem pozveme? Vzpamatujte se, než bude pozdě. Je to obrovské nebezpečí.


Nepřihlášený uživatel

#27 Re:

2015-11-22 22:38

#24: Svoboda pro křesťany -  

 Ale to nejsou křesťané...jsou to židozednáři.

http://archiv.natia.cz/archiv1/393.htm


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Re: Re: Re: Re: Ubohost

2015-11-22 22:38

#22: - Re: Re: Re: Re: Ubohost 

 haha. bavite me. Mufti mesity v Parizi ukryval zidy, alzirsti tankiste ve sluzbach De Gaulla byli muslimove, stejne jako jini v britske uniforme. To neni "cely muslimsky svet". Listujete si asi pri psani v manualu argumentacni prirucky IVCRN, ale to vam vzdelani nenahradi. 

LIKE!!!

#29 Re: Čau instituciovaní pobožní

2015-11-22 22:39


Nepřihlášený uživatel

#30 Re:

2015-11-22 22:40

#26: -  

 vychod sem taha Duka, kdyz se chova jako pravoslavny pop ruske cirkve a liba ruku papalasovi


Nepřihlášený uživatel

#31

2015-11-22 22:42

By mě zajímalo, jak by byli z vaší islámofilní iniciativy nadšení takoví syrští, iráčtí, koptští křesťané, na nichž je páchána genocida a vy se jejich vrahů zuby nehty zastáváte?


Nepřihlášený uživatel

#32

2015-11-22 22:43

Díky bohu, že je Česko převážně atheistická země, a tedy zde nemáte vy křesťanští dobroseři přílišný vliv.


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re: Re: Re: Re: Ubohost

2015-11-22 22:43

#21: - Re: Re: Re: Re: Ubohost 

 Nesmysl.....Vam je ale blizsi tupost zcela jiste.


Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re:

2015-11-22 22:45

#30: - Re:  

 Pravoslavná církev je nám rozhodně bližší, než islámští hrdlořezové. Neměli byste se spíše udobřovat s pravoslavnými? To by vám vlastně muselo jít o dobro křesťanství, nesměli byste být satanem nastrčení agenti, pátá kolona islámu, že? Plivu na vás, vlastizrádci.


Nepřihlášený uživatel

#35

2015-11-22 22:48

1. Židé a Křesťané mají stejného Boha!!! ... (a máme tudíž od Něho např. DESATERO, a v něm mimojiné: NEZABIJEŠ a třeba také NEPROMLUVÍŠ KŘIVÉHO SVĚDECTVÍ ... = čili nebudeš lhát) Je to Bůh s autoritou, ale také Bůh milující a vztah věřících je na základě lásky k Bohu a Jeho lásky k lidem, ne na prvním místě ze strachu před Božím trestem)

2. Křesťané mají víru v Jednoho Boha se specifickou "zvláštností" = sv. Trojice = (1 Bůh, 3 Osoby: OTEC, SYN, DUCH SVATÝ) a pouze u křesťanů se Bůh - Syn stal i člověkem, t.j. narodil se (o Vánocích) a hlavně: obětoval se z lásky za nás na kříži a vstal z mrtvých (což se někomu nemusí líbit, nebo v to nevěří, ale je to podstata křesťanské víry) Židé ani muslimové takovou víru nemají.

3. Muslimové věří také v 1 boha, říkají mu Alláh (ovšem podle WIKIPEDIE: alláh je název původně pohanského boha!!!) a vztah k tomuto bohu mají především na základě strachu z něho a ne v prvé řadě z důvodů lásky!!!

4. POUZE ISLÁM A MUSLIMOVÉ MAJÍ VE SVÉ VÍŘE POVOLENO LHÁT DLE POTŘEBY, ZABÍJET NEVĚŘÍCI A ZA TYTO POSTOJE SLÍBEN I RÁJ (nebe)!!! ... NEMAJÍ DESATERO!!! TYTO ZÁSADY JSOU ZAKOTVENY V JEJICH SVATÝCH KNIHÁCH, PŘEDEVŠÍM KORÁNU, A TO JE JEJICH OFICIÁLNÍ SVATÁ KNIHA!!!

5. ŽIDÉ A KŘESŤANÉ MAJí STEJNOU SVATOU KNIHU = BIBLI (aspoň z části), a to: ŽIDÉ = STARÝ ZÁKON 1. část a KŘESŤANÉ NAVÍC I NOVÝ ZÁKON, s poznámkou, že důraz se klade především na Nový Zákon = ta 2. část Bible.

6. MUSLIMOVÉ NEMAJÍ BIBLI, a KORÁN JE SHRNUTÍM RůZNÝCH PRAMENů, SPOLU NESOUVISEJÍCÍCH VERŠů, KTERÉ JSOU SEŘAZENY CHAOTICKY, bez chronologie a témat, tak jak měl Mohamed své "vize". ... Na rozdíl od BIBLE, KTERÁ JE SYSTEMATICKY SLOŽENA CHRONOLOGICKY = ČASOVĚ, i TÉMATICKY: prorocké spisy, chronologie = letopisy, přísloví, zpěvy, evangelia, listy, zjevení.

7. Historicky ani židovství (které mělo vyznávat víru především ve svém izraelském národě) víru nevnucovalo ji světu = okolním zemím, a nešířilo se světem násilím a expanzí a dobýváním, (na rozdíl od 1400 let historie islámu!!!) Křesťanství se šířilo někdy určitým "násilím", ovšem často to bylo "náslilí" jako obrana proti islámu = dobytí zpět, muslimy obsazených zemí = částí tzv. Svaté země = křižácká výprava. Křesťanství se více šířilo mírumilovnou cestou = sv. Cyril a Metoděj, Velká Morava, a mnozí misionáři v zemích, jako např. v historii Japonska rozhodně nešířilo nenávist a mnoho misionářů i tam i jinde umíralo v pronásledováních!!!

Islám se šíří násilím, expanzí, lstí a pronásledováními = důkazem je 1400 let jeho šíření!!!

8. Ve Starém Zákoně v Bibli je sice několik výzev k zabití nevěřících, (ovšem jen v té biblicky staré době, a jen těch konkrétních nepřátel ve válečném konfliktu) nikdy ne všeobecně a trvale ke všem nevěřícím, jako je zakotveno v Koránu!!!

9. V Novém Zákoně = křesťané = nenajdete ani jednu zmínku, že by křesťané měli zabíjet!!!

10. Islám tedy považuji za pseudonáboženství, a alláha za pseudoboha, jelikož je založeno na podvodu, náslilí, lži. Jelikož nemá jasnou profilaci toho, co je zlé = zlo = hřích a definici toho zcela zmatenou v povolení a nařízení zabíjet a lhát dle potřeby. Islám tudíž není náboženství jako takové, ale i zrůdná ideologie, a nemá právo být připojován, srovnáván, nedejbože dáván do stejné hodnoty a roviny s křesťanstvím a židovstvím!


Nepřihlášený uživatel

#36 Re:

2015-11-22 22:49

#26: -  

 Tady sem nikdo netaha islam, urcite ne krestane. Nemam ale ani spetku uznani pro komunisty a populisty jako je Zeman,kteremu uprchlici slouzi jen k sebepresentaci. Duka je Duka....co k nemu..?

vf

#37 Díky, kardinále Duko

2015-11-22 22:51

Holky hloupý. Bohu díky za Duku, který se nepoddává politickým nátlakům a odmítá se podílet na kádrování a házení bahna. Je to skutečný pastýř.


Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2015-11-22 22:51

#32: -  

 Ale na krestanske tradice se odvolavate,co rudosi?


Nepřihlášený uživatel

#39

2015-11-22 22:54

1. Radikální muslimové provedou teroristický útok, „vyprovokovaný“ nějakým zlem Západu. 2. Umírnění muslimové se distancují a zdůrazní, že jde jen o nepatrnou menšinu radikálů. 3. Titíž umírnění muslimové si postěžují na zesílenou vlnu islamofobie namířenou na mírumilovnou většinu a varují, že by mohla vyprovokovat další terorismus. 4. Mainstreamoví politici s pomocí umírněných muslimů v boji proti islamofobii zavedou represivní opatření omezující svobody nemuslimů. 5. Média, kultura a školství zavedou dobrovolnou autocenzuru, aby nebyly z islamofobie a xenofobie obviněny, a z téhož důvodu policie, soudy a veřejné instituce přestanou stíhat zločiny muslimů. 6. Umírnění muslimové, s důvěrou přetolerantnělých nemuslimů, získají větší mocenský vliv a nemuslimové si libují, jak se jim společně daří mír. 7. Po období zdánlivého klidu radikálové provedou další teroristický útok. 8. Celý cyklus se opakuje pokaždé o oktávu výš, čili s větší razantností proti islamofobii a předáním většího vlivu umírněným muslimům. Frekvence cyklů se zrychluje, mezery mezi nimi zkracují. 9. Po několika takových cyklech neislámská společnost zjistí, nebo si třeba ani nevšimne, že prakticky odevzdala moc umírněnému islámu. 10. Radikální muslimové převezmou moc od umírněných muslimů a islamizaci dokončí, v tradičním stylu represe, masakrů a zotročení nemuslimů. Západní Evropa se už náměsíčně nachází mezi fázemi 8 a 9, střední Evropa se začíná šprajcovat mezi fázemi 4 a 5.

Zvědavý

#40 Re: Re: Re: Re: Ubohost

2015-11-22 23:12

#19: - Re: Re: Re: Ubohost 

 Vysvětlíte mi, laskavě, jak mohou být BPI neonacisté, když je v jejich řadách spousta židů? To, že se nějací holohlavci objeví na jejich demonstraci, je věc druhá. Asi těžko ovlivní, kdo na jejich demonstraci může přijít.


Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Re:

2015-11-22 23:20

#38: - Re:  

 Tak Česko má v sobě směs pohanských, křesťanských, židovských, antických i postkomunistických atheistických tradic. To je vše náš kulturní odkaz. Neznamená, že jako atheista nemůžu slavit Vánoce. To je jako bych vám zakázal slavit většinu vašich svátků, jelikož jsou to jen k obrazu vašemu přetvořené původní svátky vámi opovrhovaných pohanů.


Nepřihlášený uživatel

#42 Re: Re:

2015-11-22 23:28

#36: - Re:  

 Jak to, že netahá? A co ty plky všemožných pánbíčkářů, jak máme vzít co nejvíce MUSLIMSKÝCH uprchlíků, jak musíme dodržovat jejich práva? Jak jsou to jejich bližní a bratři ve víře???

vhd

#43 Re: Díky, kardinále Duko

2015-11-23 00:05

#37: vf - Díky, kardinále Duko 

 Tak jsme si katolíci zase řízli pěknou ostudu u národa. "Díky" studenti, kteří jste nebyli s námi v devětaosmdesátém. Raději se modlete, ať sůl zůstane slaná!, jinak nás ušlapou... Díky Pane za své pastýře, které nám dáváš... A díky za jistotu včerejšího svátku "Kristus vítězí, Kristus kraluje, Kristus ...."

 

Petr P.

#44 Tato petice je jenom další vlaštovka pseudohumanistů, opět mnoho povyku pro nic

2015-11-23 00:09

Když čtu na všemožných diskusích ty hysterické reakce zemanofobů, které se vyrojily ze všech stran, je mi jich vážně líto. Jak snadno lze podlehnout mediálnímu tlaku a zfanatizovat dav. Ach jak já se za primitivitu našeho národa stydím. Zeman je konečně státník, který má na věc svůj názor a stojí si skálopevně za ním. To všichni ti připosraní probruselští lokajové postrádají. Proto to tady vypadá tak, jak to tady vypadá. Lepší kráčet proti davu, ale s vlastním názorem, než jít s davem a nechat za sebe myslet druhé. Proto má Miloš můj hlas. Ať se všechny kavárenské drbny klidně zvencnou.

Duku komentovat nebudu, jako nekřesťanovi mi to nepřísluší.

A BPI? Raději budu na straně BPI, kterým není lhostejná naše budoucnost a něco dělají pro naši zem, než muslimů, kteří minulý týden povraždili bezmála 150 Evropanů a na další si brousí zuby. Nechápu, proč bych se měl zastávat práv někoho, pro nějž jsem jen nevěřící pes hoden konverze k islámu, odvádění džízji nebo smrti. To už není humanismus, ale masochismus, to je do nebe volající debilita.

Ostrý nesouhlas s touto peticí proti kardinálu Dukovi !!!
Nepřihlášený uživatel

#45 Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí

2015-11-23 01:39

Nedělejte ostudu církvi !!! Nedělejte ostudu římskokatolické církvi !!! Kardinál, který je u nás v republice nejvyšším představitelem církve Vám nic neříká? ... alespoň římským katolíkům, kteří se tady pod tu patlaninu údajně podepsali by úcta k představiteli měla něco říkat!? 

Vy chcete protestovat, jsouce plní nenávisti!? Stydím se za Vás!

V čem je špatná mše svatá a modlitba za prezidenta a za vlast!? ...

(do prezidenta se kdejaká nevymáchaná huba dnes strefuje beztrestně!? Do prezidenta, který je demokraticky zvolen většinou národa!? Vy asi jménem té menšiny (nebo jen menšiny té menšiny - sluníčkářů) dštíte nenávistí vůči prezidentovi, kardinálovi a nevím, komu ještě!?)

Vy nadáváte na prezidenta, místo, abyste se pomodlili za něho. Jste ostudou křesťanů!!!


Nepřihlášený uživatel

#46 Re:

2015-11-23 01:45

#3: -  

možná je to jen provokace !!!

možná je to jen zmanipulované !!!

(Není Vám podezřelé, že tolik nenávisti tady sluníčkáří (tzv. křesťané, hlavně studenti) dští proti prezidentovi a kardinálovi a přitom nejvíce zavinila Merkelová, Obama, Holland, Juncker, a jiní!?)


Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Re:

2015-11-23 04:53

#46: - Re:  

 Zeman je mistni perla....ten si uz dalsi ostudu delat nemusi...takze to ani neni o Makrele,ale o jeho dusi...a do pekla se mu nechce..)

Luba

#48

2015-11-23 05:11

Jako ateistu, který považuje všechna náboženství za rovnocenná, mě těší, že se našlo několik statečných věřících, kteří jednomu ze svých vůdců odporují. Základní dogma je kritizovatelné jen stěží - naštěstí je kritizovatelný dogmatik. Dogmatik Duka se pomalu ale jistě stává z respektovaného disidenta horlivým podporovatelem režimu, který obnovuje ekonomickou a politickou moc církve, a uzavírá s ním mocenský kartel. Jednota trůnu a oltáře, tak charakteristická především pro východní despocie, se stává, dle četných indícií, realitou. Nevím, jakou vizi pan Duka má, ale podle četných náznaků je jeho cílem udělat z České republiky jakousi křesťanskou obdobu chalífátu tureckého prezidenta Erdogana. Nebo klanově-oligarchickou konzervativní autoritářskou státní strukturu na vůdcovském principu, dle vzoru Putinova Ruska. Zeman si rozumí s Dukou (oba otylí), jako Putin s patriarchou Kirillem (oba KGB). Militantní katolík Duka našel nového všelidového nepřítele - muslimy - a doufá, že tento společný odpor proti cizímu elementu vrátí národ pod prapor církve a naplní kostely. Zřejmě není dostatečně poučen osudem Msgre. Tisa. Nevím, do jaké míry je Duka křesťanem a čemu vlastně věří. Určitě je ale křesťanem jiného druhu, než byl katolický kněz Musil, vynikající orientalista a český beduín. Ten tvrdil, že islám je spíše než orientálním vyznáním, pouhým východním výběžkem evropské osvěty.  

 

Názor

#49 Názor

2015-11-23 06:19

Jsem křesťan a naprosto nesouhlasím s touto peticí. Něco jiného je vyjádřit svůj názor a něco jiného je dělat petici (protest) proti kardinálu, tedy proti člověku z vlastních řad. Plně podporuji našeho prezidenta Miloše Zemana a pokud se za něj staví kardinál Duka, tak jsem jedině rád. Křesťan, který by podporoval uprchlickou krizi, podporuje s demokracií neslučitelné muslimské násilné náboženství a Korán, kde si o tom, že nelžu, můžete přečíst. Muslimské náboženství ohrožuje všechna náboženství, včetně toho našeho. Všichni autoři této petice jsou křesťané, až do té doby, než by za uprchlíky z nenávistných kultur museli platit nebo se o ně nějak starat. Stydím se moc za autory této petice, kteří si nejspíše myslí, že jednají v zájmu všech. Váš názor je stejně tak hloupý a nezajímavý, jako tato petice. 

jK

#50 Re:

2015-11-23 07:09

#20: -  

 Tak to jsem asi chorý mozek a kolaborant...