Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Jirka

#51 Re: Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí

2015-11-23 07:22

#45: Ostrý nesouhlas s touto peticí proti kardinálu Dukovi !!! - Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí 

Slušně a věcně napsaná petice, která svobodně panu kardinálovi, připomíná, že se bohužel často chová, jako obyčejný oportunista (a když se nad ní objektivně zamyslím, autoři mají pravdu, byť obecně si pana Duky spíše vážím). Bohužel i tady se vyrojí spousta rádoby statečných anonymních "nepřihlášených", kteří umí jenom nadávat a pomlouvat. Označování někoho jako "sluníčkář" a "pražská kavárna" mi přijde tak ubohé.
Na jedné podobné diskusi se objevil nátor, že na "sluníčkářské studenty" měli nechat napochodovat národovce... To opravdu chceme směrovat tímto směrem?

Jiří J. Matouš

#52 To je svoboda slova

2015-11-23 07:27

Je dobře, že se ukazuje, že čeští křesťané, resp. katolíci nejsou stádo a umí pojevit vlastní názor, byť i proti chování nejvyššího českého představitele. Velké části (zpravidla anonymních) přispěvovatelů v této diskusi to zjevně vadí. Ale o tom je svoboda, přátelé.


Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Re: Re: Re: Re: Ubohost

2015-11-23 07:40

#40: Zvědavý - Re: Re: Re: Re: Ubohost 

 bohuzel se to nevylucuje. i zid muze zastavat extremisticke nazory. zvlast pokud se necha natahnout na nesmyslnou nenavist proti muslimum. neonacista je ale u me kazdy, kdo nadava lidem s odlisnym nazorem, chce je za ten nazor veset, plynovat jina etnika a tak podobne. a to BPI splnuje ve vsech ohledech. Lez se tam vydava za pravdu a ti zidi se vam hodi tak leda jako slusna kamuflaz.

xaver

#54 Re:

2015-11-23 08:29

#3: -  

 Podepisujete až po přečtení - chce to naučit se pracovat s počítačem. :)


Nepřihlášený uživatel

#55 Malleus milošficarum

2015-11-23 08:36

Koukám, že i katolické ovečky se zapojily do honu na pana prezidenta, jak ostudné.

Em.

#56 Re: Čau instituciovaní pobožní

2015-11-23 08:42


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Čau instituciovaní pobožní

2015-11-23 09:39

#1: Antonín Dvořák - Čau instituciovaní pobožní 

 myslete si co chcete a totéž nechte osattním ;-)


Nepřihlášený uživatel

#58

2015-11-23 09:59

Strčte si tenhle svůj otevřený dopis do vaší otevřené (_o_) !!!


Nepřihlášený uživatel

#59

2015-11-23 10:22

Iniciativu autorek petice velmi vítám. Považuji z morálního hlediska za nutné tuto petici podepsat a podpořit, poněvadž postoj arcibiskupa Duky bohužel podpořil negativní tendence ve společnosti a poškodil katolickou církev a křesťanské církve v ČR jako celek.

Nepřihlášený uživatel

#60 Pod touto peticí nebyl mimo iniciátorů !!! ani jeden !!! podpis

2015-11-23 11:00

a novinky.cz a asi i další média o této petici již připravovali článek, aby ji zpropagovali. Důvodem samozřejmě je jen a pouze to, že je zaměřena proti Zemanovi.

Vážený pane ateisto ...

#61 Re: ... jste ateista, ale na jak dlouho !?

2015-11-23 11:22

#48: Luba -  

Bylo by Vám milejší podporovat islamizaci Evropy (jak to chce ta druhá strana, protiZemanovská!?) !?

Tak to byste si mohl, pane ateisto uvědomit, jak má muslim (pravověrný) zatočit s ateistou !?

Mě, jako římskému katolíkovi nevadí Váš ateismus, dokonce ani Vaše zaslepená nevraživost vůči církvi, či škodolibá radost z toho, že se našel někdo odvážný, kdo oponuje Dukovi ... je to Váš názor, který můžete uplatňovat (zatím) jen ve svobodné zemi !

Myslíte-li si, že takové svobody Vám poskytnou islamisté !? ... To jste úplně naivní a mimo realitu !!!

Ostatně, je to Vaše ateistická hlava, a Váš krk pod ní! ... Já, a ani církev, na kterou tak žehráte, a ani žádný křesťan Vám hlavu podřezávat nebude! Plačte raději na tom správném hrobě, a ten je ovšem na opačné straně!

poopraveno

#62 Re: Malleus milošficarum

2015-11-23 11:24

#55: - Malleus milošficarum 

 POZOR !!! jen některé !!! ... a zdaleka jich není tolik, ale jen, aby kalily vodu !


Nepřihlášený uživatel

#63

2015-11-23 11:28

Buran Gottwald měl svého kolaborantského lžikněze Plojhara a Zeman pupkatého Duku ?
Co má chudák Zeman dělat, když ho do žádné slušné společnosti nezvou (stejně jako jeho prognosťáckého komplice Klause) ??? Buran Fico není výhra. A sloní paměť už také neslouží.
Na lumpenhradě plném kryptobolševických buranů. Jaký národ - takový prezident.
Král Lávra měl oslí uši a byl miláčkem oslího národa. Naděje v odkazu na konci příspěvku.
Každý buran ve funkci potřebuje svého vlastního třídního nepřítele – aby ho mohl předhodit sockám namísto žrádla a větší množství podlézavých zamindrákovaných řiťolezů typu veleby. Socky se kojí nadějí, že se nažerou papírových majetkových přiznání nebo jiných papírových slibů – ale žlučovitá závist je jenom dorazí.
Číňané, Číňané přicházejí - zpívejme přátelé !!!
Už vidím zemanovské čecháčky, jak úderničí v poklusu jako čínští kuliové pro čínské investory, až celí sežloutnou a oči se jim sešikmí, jak budou zisky putovat do Číny.
Buranova vepří hlava (s jitrnicí v rypáku) je nejlepší symbolikou levorukých buráků (burák = buran + č…). Jako např. azbucký boxerský vymlácený srbský mozek z ústí, fízlovský buran huml, agent falmer, agent falber, samoživitelka fischerová, žantovský, škromach, veleba, vepř jandák, pingo čech, nadržený čtyřprocentní ovčáček, olezlý zbořil a další bolševici vylézající drze ze svých děr, jakož i ubohé lůzovité zamindrákované diskuzní socky.
Podobně, jako huhňavý křiváček Beneš připravil cestu buranu Gottwaldovi, učinil tak i křivohubý Klaus se svými poskoky Zemanovi. Jsou jenom mnohem sehranější. A blbé socky to stále žerou - jako důchodci akce šmejdů.
Řešení celkové situace v odkazu na konci příspěvku.
Zeman je bachratý jako Göring, ješitný jako Hitler a prolhaný jako Göbbels. Naštěstí je jeho lůzovitý, závistivý a švejkovitý pronárod natolik zbabělý a bordelářský, že žádnou válku nevyvolá a bude kolaborovat s každým, kdo přijde. Bude řešen globálně spolu s cikány, kteří jsou aspoň důslednější a samostatnější. Zeman je jen ubohá, vyžraná atrapa moskevského satrapy - jako kdysi Gottwald. Ohání se Švédskem, kde by mu však nedali ani asyl, ani sociální dávku. Ohání se Masarykem, který by mu ruku nepodal.
Zakomplexovaný, mstivý, žvanivý a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, absolvent dívčí střední školy, podobný ožralému panchartu Gottwaldovi, opuštěný svým synem a obdařený doma dvěma pussys, držený za koule Putinem, likviduje svoji dceřinnou partaj i lůzovitou malomocnou sockovitou třídu, která si ho vynesla na hrad, jako použitý nepotřebný kondom na cestě za Ural. Skončí stejně bídně, jako jeho buranský vzor, včetně vyhazovu z Maus-olea. Z toho Maus-olea bude toho vyžírku vyhazovat stejná nepoučitelná lůza, která si ho tam uložila a která teď blije do éteru podle jeho taktovky.
Už není co znárodňovat, arizovat, vyhnancům zabavovat, ani rozkulačovat, privatizovat, vyvlastňovat, tunelovat či jinak uloupit. Budou jenom „rýt držkou v zemi“, leniví a stádovití lumpenproletáři, neschopní si ani společný kibuc založit.
Teprve teď přináší komunizmus své Kainovsky zvrhlé a prznitelské plody na přírodě i na lidech - a ještě pár generací bude. Diskuze malomocných, žlučovitých, i zemanovských socek v pracovní době to jenom potvrzují. Nostalgicky opěvují loupeživý komunizmus či jiný „většinový“ systém a zamlčují, že tehdy ještě dožívala předkomunistická výchova a morálka – komunisty nazývaná „přežitky kapitalizmu“ a že se rozdávalo z naloupených bilionů. Dnes nemáme žádný civilizovaný kapitalizmus – ale promoskevskou trojbarevnou bolševickou otevřenou kleptokracii a partajokracii – bez „přežitků kapitalizmu“. Současný konzumizmus není nic jiného, než převlečený a přebujelý komunistický materializmus. Levicoví lemplové jen žvaní – ale ani jediný kibuc si dosud nezaložili, aby tam předvedli, co umějí bez olupování těch úspěšnějších nebo bez darů z EU. Kydají na cikány, ale sami klesají na jejich úroveň, ba i pod ni.
Nejzkorumpovanější jsou čeští stádovití voliči: za guláš a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli.
Zeman např. navrhuje přímou volbu poslanců - avšak bez jakékoli zpětné vazby - a navíc ve velkém počtu záměrně rozdrobených obvodů, takže brzy bude poslance volit jen jeho vlastní prověřená rodina, i když on ovlivňuje životy milionů občanů, kteří jsou nuceni ho akceptovat. Podobně je to s jeho populistickým fondem pro snížení státního dluhu. Jen blázen nebo cynický a pokrytecký populista by do něj přispíval. V adresném a zpětnovazebním systému - každý zmocnitel (volič), který se dostane do vlastního individuálního debetu (nikoli dnešního plošného 170 ti tisícového) ale dejme tomu několikakorunového - může si vybrat mezi možností vyčkat "ve vyloučení z voleb" do té doby, až schopnější spoluobčané státní pokladnu doplní i za něj - nebo z vlastní kapsy svůj konkrétní dluh státu vyrovnat a tím okamžitě opustit "trestnou lavici" a opět volit.
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí

2015-11-23 11:30

#51: Jirka - Re: Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí 

 to bylo asi na diskuzi sluníčkářů, ne? Protože právě policie se různé skupiny spolu nesouhlasící snažila oddělit, za což zklidila ostrou kritiku, nikoliv národovců, ale právě sluníčkářů..

A že se svobody slova dovolávají ti, kteří ji prezidentovi sami upírají !?

#65 Re: To je svoboda slova (podle vás pro vás všechny, jen ne pro kardinála Duku a prezidenta)

2015-11-23 11:39

#52: Jiří J. Matouš - To je svoboda slova 

... a co vadí těm: = vírou a láskou nadopovaným, překypujícím nadšením pro věc "věřícím" na postoji a proslovu prezidenta Zemana 17.11. !? Že není jen loutka a kladeč věnců, připosluhovatel a připoklonkovatel těch, kteří zrazují křesťanství, protože podporují islamizaci !?

To snad nemůžete myslet vážně !

A co konkrétně vyčítáte P. kardinálovi Dukovi !? ... Je mše svatá a modlitba za prezidenta a vlast špatně !? A to se nestydíte říkat si křesťané !?

Jste plní "lásky" a tak kritizujete a kritizujete mši svatou a modlitbu na dobrý úmysl ! Vy se snad ani nemodlíte !?

Prezident nemá svobodu slova !? Tak držte huby ! Nemusíte s ním souhlasit, ale takové útoky na něho a na Duku svědčí o Vaši a o vaší "křesťansko, či spíše rádobykřesťansko, anebo pseudokřesťansko-láskařské sluníčkovské" úctě k někomu, kdo má jiný názor!

Všimli jste si, jak tady sluníčkáří přímo dští láskou = léčba láskou ! ... A mnohé kapky této "upřímné lásky" této léčby = jsou vyjádřeny v této výzvě, petici, či otevřeném dopise ! Ať si pan prezident a pan kardinál užijí kapek této Lásky křesťanské !? (psáno ironicky)

Zvláštní morálně nemorální hledisko !

#66 Re: ... a přitom normálně je být morální, a ne amorální !!!

2015-11-23 11:54

#59: -  

 jak můžeme vědět, co poškozuje církev a křesťany !? ... myslím si, že právě tento Váš postoj a Otevřený dopis, který Vy podporujete je poškozuje ! ... a negativní tendence ve společnosti !?

... to je právě ta absurdní vlna nenávisti a kritiky našeho prezidenta, který byl legálně zvolen většinou v lidovém hlasování = v demokratických volbách !

Vaše názory jsou, odpusťte: extrémistické !

Vaše iniciativa mi připomíná hlas zloděje, který křičí: "Chyťte zloděje!" ... nebo udělali kozla zahradníkem ... nebo vede slepý slepého !

neanonymní Kocour v Botách !

#67 Re: To je svoboda slova

2015-11-23 12:01

#52: Jiří J. Matouš - To je svoboda slova 

= Váš názor, ale ukážete nám svoji občanku !? ... Ne !? ... Já jen, že píšete: "Velké části (zpravidla anonymních) přispěvovatelů v této diskusi to zjevně vadí.

ŽE jste napsal ke své reakci Jiří J. Matouš Vás sice šlechtí, ale není to důkaz, že jste to skutečně Vy ! Čili: mluvit o anonymitě přispěvovatelů je minimálně nanic a mimo mísu agumentačního kokteilu a vpodstatě zbytečné !


Nepřihlášený uživatel

#68 Re:

2015-11-23 12:17

#48: Luba -  

 Srovnávat Českou republiku s Tureckem, které má za sebou genocidu Arménů, Kurdů, tvrdě perzekuuje všechny menšin na svém území, na školách dětem vymývá islámem mozky a tajně podporuje IS proti Asadovi, to chce buď odně otrlosti, nebo neznalosti, nebo zaslepenosti vůči svojí vlasti a kultuře.

ach ta lidskost

#69 Re: ach ta svoboda

2015-11-23 12:17

#2: Lachtan -  

... ach ta lidskost!!! ... mají ji sluníčkáři, Pražští kavárníci, mají ji Merkelová, Obama, Juncker, islámisté, a mají ji jiní, a jiné, jen ne ten prezident, ten zlý prezident, (kterej nás všechny nenávidí), a ten Duka, (kterej by nás chtěl poslat do pekla)!

pochopili jste, že je psáno ironicky !!!???!!!

a dále: ...

"ach ta lidskost", řekl běženec, když nedostal značkové oblečení, a jen 500 Euro / osobu

"ach ta lidskost", řekl migrant, než přehodil přes plot své malé dítě na asfalt na druhé straně

"ach ta lidskost", řekl terorista, než podřezal zase nějaké hlavy

"ach ta lidskost", řekl terorista, než odpálil v davu bombu

"ach ta lidskost", řekl sluníčkář, než podepsal petici proti prezidentovi a kardinálovi

"ach ta lidskost", řekl sluníčkář, než zařval o humanismu a o pomstě všem xenofobům, náckům a islmofobům

"ach ta svoboda slova", řekl aktivista, a myslel tím, aby prezident a kardinál drželi hubu

copak je to všechno v prdeli !?

Co je lepší !?

#70 Re: Východ či Západ

2015-11-23 12:25

#26: -  

 ano!? ...  zato s Obamou, s NATO, s Merkelovou = t.j. se Západem: ... nám tady lezou muslimové (a tahají nám sem islám) !!!

KVZ

#71 Re: Re: Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí

2015-11-23 12:40

#51: Jirka - Re: Římský katolík s Otevřeným dopisem Dukovi OP nesouhlasí 

 Pokud vím, tak národovci nejsou ti, kteří apriori provokují a vyvolávají konflitky. Vždy když nahlásí nějakou demonstraci, automaticky se na ně nabalí se svou kontrademonstrací sluníčkáři a provokují, jak jen to jde, ať už přehlušením řečníků hlasitou hudbou či píšťalkama, nebo sabotováním zvukotechniky, nebo leháním si do cesty předem nahlášeným pochodům. 17. listopadu bylo národoveckých akcí hned několik, a tak nenávistí se zalykající sluníčkáři museli naplánovat trasu pochodu "proti nenávisti" právě tak, aby všechny obrazili, všechny vyprovokovali a pak si před kamerami stěžovali, jak je ta zlá policie nechtěla do kontaktu s druhým táborem pustit. Takže ten, kdo hrotí situaci, jsou právě sluníčkoví extrémisté. Na ty se tedy obracejte se svým apelem.

Co když každý je nějaký !?

#72 Re: ... pan ateista nemá rád otylé, asi jen vyzáblé !?

2015-11-23 12:43

#48: Luba -  

... ach, Vy ubohý ateisto, pokud zmiňujete Zeman a Duka si rozumí, "oba otylí" ... jen odkrýváte svoji ubohost!

Možná Vy jste: ... plešatý, ... nebo máte bradavici s chlupem na nose, ... nebo jste poněkud vyzáblý, ... nebo šilhavý, ... možná jste příliš vysoký, ... nebo Vám odsávají uši, ... anebo jste prcek, ... či nějak jinak postižený, ... možná, že mentálně !?

trochu ironicky myšleno

#73 Re: ateismus jako opium lidstva

2015-11-23 12:51

#48: Luba -  

... ach, vy ubohý ateisto (nic proti ateistům, ale teď) konkrétně k Vám:

Víte, že jste vlastně věřící !? ... ano, Vy věříte, že Bůh není !!! ... a všechna náboženství jsou si rovna !? ... pak i to Vaše "ateistictví"  čili ateismus. A protože, slovy Lenina je náboženství opium lidstva, je takovým opiem i Váš ateismus ! (Já jen podle logiky Vašeho uvažování) 

nounejm

#74 Re: Ubohé

2015-11-23 13:11

#6: Jaroslav Toman, katolík - Ubohé 

 jak poznáte že jsou to evangelíci? ČR je jeden z nejateističtěších států na světě, co vás to bere, pane katolíku, že většina je evangelíků?  Myslím, že takový kardinál Tomášek by se k tomu co kardinál Duka nikdy nesnížil..... to není o víře, ale o charakteru, statečnosti, lidskosti, empatii, o zdravém sebevědomí toho kterého člověka což NENÍ odvislé od víry v boha....

nounejm

#75 Re:

2015-11-23 13:27

#4: Tomáš -  

 zfanatizované pravdoláskaře? Rozumní lidé vědí, že islám je jenom učení, jak je vykládán a ve prospěch koho je věc jiná, neveřím, že rozumní lidé  vyrustající v zemi, s  křestanskou historií, by mohli souhlasit s právem šarii............. prpberte se proboha, IS není o víře v Aláha ale o šíření násilí i na muslimech, proberte se a nastudujte si to alespon trochu...začněte třeba heslem sunnité, šiíté, wahhábismus, sekularizaci atd.  ..... raději  budete šířit paniku?