Zákaz norování

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re:

2015-04-18 03:07

#50: - Re:  

 Já neobhajuji norování, a krávy v hamburgerech jste nepochopila, jde o to co žerou odkuď to pochází co žerou pochází a co vše při tom zahyne když se to jejich krmivo vyrábí....... Já neříkám, že se mi norování líbí ale jak chcete "snižovat" stavy této zvěře - záměrně používám zvěř protože ji nepovažuji za škodnou. Ke komentáři pana Martina - nebagatelizuji toto téma......

Myslím si, že není třeba dělat nějaké výzkumy o populačním stavu lišky, vždyť se intenzivně loví a stále vidím v krajině více lišek než například zajíců - a pro Vaši infomaci - nevím odkuď jste ale ve větší části čech se drobná již několik let  neloví. Poďte si vzít právě tu Koroptev Polní - již mnoho let se neloví a ani být lovena dle zákona 114/1992 Sb. ve znění pozdějších změn být nemůže. Proč se tedy myslivci snaží ji chránit - když jí v té honitbě mají? Proč se snaží jí vypouštět a jiných místech ji znovu reintrodukovat - vždyť ji stejně lovit nemohou? Protože je to naše původní zvěř a chtějí jí mít ve své krajině. Proč je liška dle vás tedy důležitější než třeba ta koroptev?

Mě se norování též nelíbí a pro zajímavost nemám zbrojní průkaz - nelovím.

Nelíbí se mi ale přístup lidí, kteří hážou všechny myslivce do jednoho pytle, říkají o nich, že jsou to sadisti v zelením, debilové a že bychom je měli začít redukovat.

A co se týče divokých prasat - já bych se taky přemnožila v takhle ideálních podmínkách lány a lány kukuřice - to je mi ale žrádlo. No a co vlci na to - no kdyby to tady bylo tak super tak už jsou dávno zpátky, protože na Slovensku a Polsku jsou. Je to stejné s orlem skalním, kdyby tady ty dobré podmínky měl tak už tady dávno hnízdí.

Nehažte lidi do jednoho pytle - já to s ochráncema taky nedělám!!!!!

Odpovědi

zrušitmyslivce

#109 Re: Re: Re:

2015-04-18 11:49:54

#88: - Re: Re:  

 Tady není na místě otázka jak stavy lišek regulovat, ale PROČ vůbec se pokoušet to dělat? Melete jen nesmysly a asi ani nerozeznáte lišku od zajíce a už vůbec ne od psa nebo kočky. Nejdřív říkáte, že ji nepovažujete za škodnou, a hned v dalším odstavci pravý opak. Ani neznáte základní biologické vztahy. Počet ulovených zvířat neindikuje jejich skutečný stav a do určité míry ho ani nemůže ovlivnit. V tom funguje přirozená autoregulační zpětná vazba. A kromě toho, pokud by se liška podlevás živila zajícema a koroptvemi, a tito ubývají, pak by ale díky další zpětné vazbě kořist-predátor musely ubývat i lišky.

A proč je podle vás důležitější zajíc nebo koroptev než lišky? Liška je taky naše původní zvěř. To se ovšem nedá říct o bažantech, kteří jsou další záminkou pro tohle nesmyslné bouchalství. Pokud máte rádi přírodu, musíte mít rádi všechny její součásti a procesy. Ne jen ty co se vám líbí nebo z nich máte materiální zisk.

Proč chtějí myslivci reintrodukovat /což asi není nejsprávnější termín/ koroptve? Z jediného důvodu - aby je mohli znovu začít střílet. Ona taky vetšina myslivců, po zákazu jejich lovu, začala na přímou ochranu koroptví zvysoka kašlat. Snížili se jen ke střílení jiných druhů.

Myslivci patří do jednoho pytle. Ten zlomek procenta normálnějších je zanedbatelná výjimka a ti by se měli ve vlastním zájmu sami od ostatních distancovat. Většině z nich nejde o nic jiného, než si zastřílet na živý cíl za účelem uspokojení své záliby ze zabíjení. Případný zisk masa a trofeje, ale hlavní je to, že to oni vlastním stiskem spouště zabili. Celý vražedný rituál je u nich jakousi náhražkou sexu, taková sexuální úchylka. Některým to i vyvolává pocit orgasmu.