Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování

Pixie

#76

2015-04-17 21:18

Líbí se mi, jak sem píší lidé z oboru, kteří jsou vrcholnými odborníky... Uvědomte si, prosím, že pokud nebudou lišky regulovat myslivci (jakožto škůdce), budou to dělat prostí lidé z vesnice vlatnící kurníky a ti již nebudou mít k dispozici psa a pušku, nýbrž vidle apod. A věřte mi, slyšela jsem dost historek, které byly přímo na zvracení, jak se mladící vyřídili na ubohých liškách. Za další tu nikdo z vás nemá přehled o reálném stavu zvěře v lesích, co jsem si stačila pročíst a ani jse nikde neuvedli reálné argumenty, proč je aktivita norování zbytečná. A jen tak mimochodem, 15% (a i to je možná hodně) náplně myslivosti je "ubližování" zvířatům. Mezi myslivcem a bezduchým bouchalem je opravdu rozdíl. Jinými slovy nejprve si zkuste něco zjistit, než tu budete někomu fušovat do řemesla :) Užíváte militantní demagogii a vaše propaganda se nepříjemně blíží fašismu... Vždy jsem vás podporovala, protože vaše iniciativa šířit informace a sdělit lidem, že maso neroste na stromech, má smysl. Ovšem bylo by možná fér propragovat všechny informace, nejenom ty, co se vám zrovna hodí do kampaně :)


Nepřihlášený uživatel

#77

2015-04-17 21:47

Budu ráda, kdyz muj podpis napomuze zabranit tomuto nesmyslnemu a naprosto zvracenemu zabijeni zvirat.

Nepřihlášený uživatel

#78

2015-04-17 21:49

Myslivci jsou zmrdi! Jen chlastaji..Střílet a flaskou u sebe..u našich i měli divocaky v zajetí! Vždy je nechali porodit a po case je zabili a snědli!!! A to snima chodí magor i po vesnici když měla mladě! Pojmenoval je a pak je snědl!!!! Hlavně, ze měli od obce barák na návsi a tam porad chlastali a jedli to co střelili!!!! Jezevčíky cvičili tak...vzit kočku či zajíce! Pustit na poli a pustit na ni 3-4 jezevčíky!!! Pak se chlubí u ohně jak je roztrhali ty jejich psy!!!! Myslím si své o zmrdech co si říkají myslivci!!!! Pak přijedu na fotbal s mojím amstaffem a vedle sedel zas nejaky kokot od nich! Hned se semnou začal bavit a nabízel mi za peníze ! Ze mužů vyzkoušet svého psa proti divočákovi!!! Ze bud na mládě!!! Nebo na dospělého ale prý s tím dospělým za to neruci, že se memu psu může stát ze ho rozpáře kanec!!! Jo Přimda u Rozvadova je moc!!!! Podepsano ale stejně si myslím že si budou dělat co chtějí! Nikdo na ne nevidi a nehlida! Starostum obci jebů to jedno!!!!

Nepřihlášený uživatel

#79 Re:

2015-04-17 21:54

#76: Pixie -  

 ty vole!!!! Jsi blbka!!! Jsem ze vsi a vím co tu delaji ty zmrdi myslivci a jejich psy!!! Jak je uci na kockach a zajicich!!! Jak pěstují v zajetí divocaky na jídlo!!! Mel jsem vesnici plnou myslivcu!!! A vím své!!! Komu tady cpeš tyhle bludy!!! To jsi chytrá když v tom nezijes!!!! Jdi do prdele!!! Me i nabízeli ze mužů svého Amstaffa psa! Zkusit za peníze na malem divočákovi !!!! I na dospělých jedinců! Ale tam ze neruci za to ze mi ho nerozpárají!!!! Meles hovna co nekde vyctes!!! Nevis nic!!!!!

Logický úsudek

#80 Zbytečnost

2015-04-17 22:04

Tohle je blbost...

Myslivci to dělají z důvodu regulace populace lišek, buď to budou dělat dál, nebo lišky vyzabíjí nějaké ostatní zvířata což vede k narušení ekosystému. Jestli Vám všem jde jen o to zakázat vyhrabávání lišek ze země tak si asi neuvědomujete, že ty lišky by zabili tak či tak (a ne, taky by to nebyla pěkná smrt, jako každá jiná). Nejsem žádný sadista a jsem milovník zvířat, ale umím používat mozek abych poznal rozdíl mezi usmrcením v noře a usmrcením na útěku v lese. ANO, žádný rozdíl mezi tím není, liška prostě umře, jen v noře nemusí myslivci nahánět týdny smečku zoufalých zvířat, ale udělají to za pár hodin na jednom místě a je pro problému. Psi jsou nedílnou součástí myslivců a bez nich to prostě nejde. A to že zabíjí mláďata je taky logické. Zaprvé je to jednodužší a za druhé ty mláďata můžou mít v dospělosti další hromadu mláďat atd atd....... Je to prostě smutné že musí zabíjet tak krásné zvířata jako lišky, souhlasím že spousta "myslivců" z toho má i srandu, ale děje se to z nějakého důvodu. Proberte se lidi

jgvljv

#81 Re: Re:

2015-04-17 22:09

#79: - Re:  

Zaprvé se nauč česky než polezeš na internet urážet lidi a za druhé to že jsou myslivci zmrdi nic nemění na tom že je liška "škůdce" který musí být regulovaný. Norování je stejně tak zabíjení jako každý jiný způsob a to že tam jsou mláďata a že jsou v díře pod zemí na tom nic nemění, jen před smrtí nemusí utíkat hodiny po lese a mají to za rychleji za sebou. Myslivci se chovají jako zmrdi ale ne všichni. Jak jinak bys třeba chtěl/a regulovat počet lišek aby si nikdo nestěžoval???

ZAJÍMAVÝ DOTAZ PRO VYPATLANCE

#82 ZAJÍMAVÝ DOTAZ PRO VYPATLANCE

2015-04-17 22:15

Hele odborníci. Dejme tomu že by norování zakázali. Myslíte si, že by to znamenalo konec zabíjení lišek? Jen by se začaly zabíjet jiným způsobem (pasti, otrávení, bůhví co ještě). Udělá vám radost když budete vědět že lišky nezemřely při norování, ale při umlácení lopatou, nebo několikadenním trápením s přicvaklou nohou v nějaké pasti? Miluju všechny zvířata, hlavně psovité šelmy jako nám nejbližší, ale mezi smrtí a smrtí nevidím rozdíl. Jakýkoliv způsob jakým myslivec zabije lišku se mi nelíbí ale nebudu kvůli tomu vymýšlet zbytečné petice aby byl jeden z X způsobů zakázaný

zrušitmyslivce

#83 Re: Nejde jen o myslivost.. Ale o celý svět

2015-04-17 23:01

#28: Eliška Suková (nestydím se za své názory) - Nejde jen o myslivost.. Ale o celý svět 

 Ale to, že zvěř prožila dobrý a svobodný život, není důvod ji násilně zabít ještě před jejich přirozeným koncem. Maso z divoké zvěře není a nemůže být alternativa k velkochovům. Tolik zvěře tady prostě není. Lidi se masem nechutně přežírají, ostatně je otázkou, zda vůbec musí žrát nějaké maso z obratlovců. Zřejmě ne, maximálně by stačil hmyz. Je to ale hlavně tím, že je masný byznys a obecně živočišná produkce nechutně podporována různými dotacemi, úlevami, apod. Maso i přes náročnost výroby a zpracování je prakticky levnější než zelenina která roste sama a stačí ji jen utrhnout.


Nepřihlášený uživatel

#84

2015-04-17 23:16

Zabíjet jakéhokoliv živočicha ze zábavy je hnus.
zrušitmyslivce

#85 Je to nesmyslná úchylnost

2015-04-17 23:53

Koukám, že tady nemálo lidí věří nesmyslný myslivecký a buranský propagandě. Stále se opakují neprokázané výmysly:

1) liška je škodná,

2) liška je přemnožená a jejich počet roste,

3) lovem se jejich počet sníží.

Nic z toho žádný skutečný odborník neprokázal. Jen myslivecký buranský řeči.

A je s podivem, že si tyto "argumenty" berou do huby příslušníci druhu Homo sapiens, nejpřemnoženějšího a nejškodlivějšího co tady je.

Ellbie

#86 Re: Re:

2015-04-18 00:07

#36: Ladislav - Re:  

 Čest vyjímkám !


Nepřihlášený uživatel

#87

2015-04-18 03:01

Vedela bych koho zregulovat, lisky to tedy ale rozhodne nejsou...

Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re:

2015-04-18 03:07

#50: - Re:  

 Já neobhajuji norování, a krávy v hamburgerech jste nepochopila, jde o to co žerou odkuď to pochází co žerou pochází a co vše při tom zahyne když se to jejich krmivo vyrábí....... Já neříkám, že se mi norování líbí ale jak chcete "snižovat" stavy této zvěře - záměrně používám zvěř protože ji nepovažuji za škodnou. Ke komentáři pana Martina - nebagatelizuji toto téma......

Myslím si, že není třeba dělat nějaké výzkumy o populačním stavu lišky, vždyť se intenzivně loví a stále vidím v krajině více lišek než například zajíců - a pro Vaši infomaci - nevím odkuď jste ale ve větší části čech se drobná již několik let  neloví. Poďte si vzít právě tu Koroptev Polní - již mnoho let se neloví a ani být lovena dle zákona 114/1992 Sb. ve znění pozdějších změn být nemůže. Proč se tedy myslivci snaží ji chránit - když jí v té honitbě mají? Proč se snaží jí vypouštět a jiných místech ji znovu reintrodukovat - vždyť ji stejně lovit nemohou? Protože je to naše původní zvěř a chtějí jí mít ve své krajině. Proč je liška dle vás tedy důležitější než třeba ta koroptev?

Mě se norování též nelíbí a pro zajímavost nemám zbrojní průkaz - nelovím.

Nelíbí se mi ale přístup lidí, kteří hážou všechny myslivce do jednoho pytle, říkají o nich, že jsou to sadisti v zelením, debilové a že bychom je měli začít redukovat.

A co se týče divokých prasat - já bych se taky přemnožila v takhle ideálních podmínkách lány a lány kukuřice - to je mi ale žrádlo. No a co vlci na to - no kdyby to tady bylo tak super tak už jsou dávno zpátky, protože na Slovensku a Polsku jsou. Je to stejné s orlem skalním, kdyby tady ty dobré podmínky měl tak už tady dávno hnízdí.

Nehažte lidi do jednoho pytle - já to s ochráncema taky nedělám!!!!!

Eliška

#89 Re: Re: Nejde jen o myslivost.. Ale o celý svět

2015-04-18 06:23

#83: zrušitmyslivce - Re: Nejde jen o myslivost.. Ale o celý svět 

 Já to vím, nechci říkat že to co se deje divokým zvířatům je v pohodě, jen že jsou na tom o kousek líp než hospodářská zvířata. Ale přesto je tenhle systém celý špatný.. Vážně miluju lidi co mají výmluvy typu: ale jsme vsezravci, jíme zvířata už od nepaměti, proč to měnit... No tak asi proto, že v té nepaměti jsme ještě chodili s kyjem, vybírali si blechy z vlasů a neumeli rozdělat oheň. Teď jsme se evolucne i intelektuálne (někteří) posunuli. Tak proč nezmenit i tohle?

Eliška

#90 Re: Re:

2015-04-18 06:27

#81: jgvljv - Re: Re:  

 Souhlas.. Částečně.  myslím si že se tu podepsáním petice snažíme dokázat ze jsme lidé, tak co taky tomu přizpůsobit slovník a zdelit své názory normále a ne být hrubý a za každou větu deset vykřičníku. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-04-18 06:37



Nepřihlášený uživatel

#92

2015-04-18 08:24

Česká vláda se staví k otázce ochrany práv zvířat, jako vláda východního bloku. Nechci žít v takové zemi. Je načase začít ctít pravidla zacházení se zvířaty pokročilých zemí. Tzn. respekt, ne exploitace. Stydím se za svou zemi.

Nepřihlášený uživatel

#93

2015-04-18 08:37

I zvířata jsou součástí života na naší zemi a mají právo žít ....
lola

#94 Re: Re: Re:

2015-04-18 08:40

#81: jgvljv - Re: Re:  

 Tenhle člověk tu snad jako jediný mluví pravdu ! Myslivci to dělají propřírodu né pro zábavu !

lola

#95 Re: Re: Re:

2015-04-18 08:46

#70: - Re: Re:  

 Kdy byste vy něco věděla o přírodě tak sem nesepisujete petice ! Raději se z přírodou seznamnte než o ní čtěte ! Vy, vy přírodu asi vážně znáte jen z knížek ! Jste hloupí že tu píšete takoví hova*iny ! Styď te se ! Myslivci ví vo dělají! 


Nepřihlášený uživatel

#96 souhlasím!

2015-04-18 09:04

#24: -  

 

Jan Filla

#97 Re: Re:

2015-04-18 10:07

#16: - Re:  

 Velmi dobře řečeno. 


Nepřihlášený uživatel

#98

2015-04-18 10:21

Chce se mi z myslivců zvracet!

Nepřihlášený uživatel

#99

2015-04-18 10:44

Je to prosté podepisuji protože je to nesmyslné zabíjení a navíc sadistické - trýznivé ! je třeba spíše přírodu podporovat než likvidovat !

Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 10:56

#95: lola - Re: Re: Re:  

 Ty tele, jsem z rodu hajných. Táta, děda, praděda, prapraděda......... Ty mě chceš poučovat?