Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování

David

#26 Re: Re:

2015-04-17 10:45

#16: - Re:  

 Přesně tak


Nepřihlášený uživatel

#27

2015-04-17 10:57

Jak je možné, že příslušné orgány neřeší TAKOVOU OTŘESNOU BRUTALITU?!!!!!!! Jak je možné, že doposud nebyl NIKDO POTRESTÁN?!!!!!
Eliška Suková (nestydím se za své názory)

#28 Nejde jen o myslivost.. Ale o celý svět

2015-04-17 11:14

Někteří myslivci lesu a přírodě vážně pomáhají, ale moc jich opravdu není..

Ale zamyslete se, lidé zlatí, všichni tu nadáváte myslivcům.. to co dělají se mi nezdá správné ani dobré, ale aspon je malá jistota (pokud jde o lovnou zvěř) že zvířata prožila dobrý svobodný život.. 

Norování.. Nenávidím.. Můj první přítel mi jednou úplně vysmátě a štastně napsal, jak byli lovit lišky.. Ale že liška byla moc blízko na zastřelení, tak jí zabili sekerou.. a její mladé psi vytáhli a roztrhali na kusy... Bylo mi do pláče a na zvracení,  z té představy... a z toho že on to bral jako největší legraci..

ale ano, tohle se opravdu děje.. a tohle je jediný způsob jak se bránit. podepsat petici.. a otevřít lidem oči.. ukázat věci které nechtějí vidět. (pokud nechcete jít s pistolí na všechny myslivce a řezníky na světě) ;)

Zvířata na jatkách takové štěstí nemají.. Dnešní doba a její lidé vyžadují spoustu masa.. a tak se ho spousta musí vyrábět.. Zvířata ve velkochovech se nechovají.. Ale vyrábějí... kus za kusem, bez nároku na svobodu nebo život, stará se o ně jen tak aby měli co největší užitkovost.. Zapoměňte na štastnou krávu z obalů na sýry nebo malé spojojené selátko na paštice.. A pak se krutě zabíjejí po tisících.

Nejsem na tom tak bledě abych musela používat CAPS LOCK a hrubé výrazy, ale systém který na celém světě panuje je postavený na utrpení a smrti zvířat.

Holocaust, koncentrační tábory každý den.. nikdo to nevidí,  a ti kdo ano se o to nestarají.

Jsem ateista, ale jestli je nebe, tak lidé do něj nepatří. Na každém z nás (kdo není vegan) lpí krev stovek mrtvých zvířat..

Ano, děje se to tak už dlouho, ale přesto, nebo právě proto... Musíme to změnit. Společně. Protože je to správné.

Odkazy na fb stránkyVegan motivaceSvoboda zvířat269 Life ... a existuje mnoho dalších. Otevřete oči a postavte se pravdě čelem 


Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Re:

2015-04-17 11:22

#13: - Re:  

 si hlavně píčus bez mozku :D se slámou v botě...

Martin XAXAP Tomáš

#30 Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-04-17 11:34

Snaží se manipulovat s veřejným názorem vytrháváním z kontextu a zneužívající neznalost. Nejčastější tři manipulace:

"Je to škodná, decimuje stavy drobné zvěře!"
Pokud by to s tzv. drobnou zvěří bylo špatné, první, co by měla myslivost udělat, je zakázat sama sobě lov drobné a dát tyto druhy zvířat na seznam chráněných druhů. Jenomže tak to není. Takže čistokrevné alibi. Chci si bažanta, zajíčka atd. zastřelit já, nechci, aby mi v tom bránilo jiné zvíře! Potvrzují to i na svých mysliveckých fórech.


"Od té doby, co se provádí vakcinace na vzteklinu, rostou stavy a je přemnožená!"
A jediné číslo, kterým česká hobby myslivost disponuje je počet ulovených kusů. Takhle se ovšem populační dynamika a mezidruhová interakce v biotopu nezjišťují. Nic kloudného ovšem myslivci v rukách nemají. Ani dobrou studii o vlivu predace lišky. Ani ponětí o stavu populace. Jen vlastní odhady zkřivené vlastní mysliveckou tradicí. Nejsou ani schopni vysvětlit, jak je možné, že je nejvíc drobné zvěře (zajíc, bažant atd.) vidět na pozemcích v blízkosti obcí a měst, kde je též největší počet malých predátorů (lišky, kočky, psi atd.). Pro svůj nepodložený motiv ovšem zamordují 60 tisíc lišek ročně a k tomu 18 tisíc koček a psů (to číslo jsou jen hlášené kusy). Mnohé z nich výše uvedným šíleným způsobem.

 

"Podívej se, co se děje ve velkochovech!" nebo "Co ty děláš pro zvířata třeba v zimě?"

Že jsou kolem chovu zvířat pro maso a další produkty problém přeci víme, ale proč bychom měli stopnout nebo nepodporovat akci proti jinému svinstvu? jen pokuz o bagatelizaci. Nic víc. A s tím krmením. Krom toho, že je přikrmování z hlediska přírodních procesů spíše špatné, s ochranou přírody má pramálo společného a jde zde převážně ekonomický motiv, tenhle argument je naprosto nelogický. Musí snad někdo před tím, než nahlásí pedofila před školkou, ušít deset hraček pro děti z domova, jinak na to nemá právo? Ne ne. Myslivci se chtějí jenom schovat a dělají to útokem. Nedejte se!

 

Martin XAXAP Tomáš

 

Doktor

#31 Re:

2015-04-17 11:45

#11: Peša -  

 Obávám se, že vám obecně dělá potíže porozumět písemnému sdělení. Vaše znalost gramatiky tomu také nasvědčuje. 

Nevidím nikde, že by se v petici psalo o zabíjení a znásilňování na jatkách, případně že by byla proti krmení zvěře a sbírání kaštanů.

Nezlobte se, ale vzhledem k tomu, že váš psaný projev není ani úrovni žáka základní školy, pak označování ostatních za hlupáky působí přinejmenším komicky.

Pak má ten svět nějak vypadat

#32 Re: pro blbce

2015-04-17 11:52

#11: Peša -  

 Prosím Vás, tato petice se týká pouze lidí, kteří jsou PROTI NOROVÁNÍ LIŠEK... To znamená, že ji podepisují lidé, kterým NENÍ lhostejný tento způsob zabíjení. To zda někdo pije nebo nepije mléko je zde nepředmětné......

Proto se prosím Vy sám zvedněte od počítače a jděte se vzdělat... BOŽE KDE TO ŽIJEM 


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Re:

2015-04-17 11:55

#31: Doktor - Re:  

 souhlasím!!! 

David

#34 Re:

2015-04-17 11:56

#24: -  

 Naprostý souhlas


Nepřihlášený uživatel

#35

2015-04-17 12:12

podepsáno :-))) doporučuji zrušit i myslivce !!! ihned !!!
Ladislav

#36 Re:

2015-04-17 12:13

#11: Peša -  

 Já myslivec jsem, mimo jiné i myslivecký hospodář, v které honitbě uvádět nebudu. Jen bych rád uvedl na pravou míru, že tuto petici nepodepisují jen neodborní hlupáci, v naší honitbě bylo norování ukončeno v přelomu let 1985/1986. Ale na 100% mohu potvrdit, že se nikdy liška či jezevec nenoroval tímto způsobem, ze kterého mi jde doslova hlava kolem.... ve většině případů se jedná o nemyslivecké chování, neřkuli týrání zvířete, kde by bylo na místě dotyčnému odebrat povolenku k lovu a dost možná i podat podnět k prošetření, zda se nejedná o týrání zvířat. Jako profesionální lesník a dlouholetý myslivec chování těchto rádoby "myslivců" zhola nechápu a stydím se za něj....


Nepřihlášený uživatel

#37

2015-04-17 12:19

ma tato petice smysl v tomto nesmlslnem state?presto opet podepisuji...

Nepřihlášený uživatel

#38

2015-04-17 12:31

fakt neuvěřitelné
Hanka

#39

2015-04-17 13:10

 No tohle se všechno hezky čte, a v něčem bych mohla i souhlasit, ale........hlavním druhem, kterému se pořád ustupuje je člověk........celá tahle nerovnováha je kvůli člověku. Bohužel ale tahle nerovnováha zde je a asi jí asi bude muset člověk řešit...... všichni tady brojí proti tomu aby se zachránili chudinky lišky, protože norování je nelidské, nikdo ale nemyslí na to jak je nelidské intenzivní zemědělské obhospodařování, na silné traktory, který letí při sečení přes plochy, na zvěř ať už druhy které jsou u myslivců více obhospodařované či u těch méně. Každoročně padne mnoho kusů srnčí zvěře, zaječí, ale i drobné pernaté. O chemickém ošetřování ani nemluvím, a co takhle obrovský nárůst silničního provozu, té zvěře (nejen srnčí, ale dravci, sovy, ježci, zajíci a mnoho jiných druhů) co leží kolem silnic - co takhle petice proti motoristům!!!!!! Mluvíme o nelidskosti, o sadistech v zeleném, no nevím kdo je větší sadista, jestli ten který chce pomocí psů tlumit lišky, které třeba decimují stavy drobné zvěře (koroptev, bažant, zajíc atd.) nebo ten, který sedí za počítačem a tlačí do hlavy bagetku nebo hambáč udělaný z pšenice, krásně chemicky ošetřené takže koroptev nemá potřebný protein (hmyz) pro růst mláďat.....přiznejte si, že jste za tu dobu co řídíte auto jistě nějakého ptáčka nebo i třeba tu srnu srazili...... Nerovnováha.....jak jí chcete řešit? Jak chcete řešit lišky, které jsou přemnožené? Ano každý tvor má v ekosystému svoje místo, ale člověk mění mnoho a to nenávratně. Já chci vidět na polích koroptve, zajíce a chci vidět i lišku. Co takhle přestat s povinným očkováním proti vzteklině u lišek (tedy roznášením návnad)? Díky očkování se populace lišky výrazně zvedla. Myslíte si že jsem šílená, co když se váš psí miláček náhodou nakazí anebo nedej bože člověk.......No dřív vzteklina přirozeně snižovala populaci lišek! Každý zásah, čin má nějaké následky.

Než začnete nesmyslně kopat kolem sebe zpoza počítačové klávesnice, a hovořit o zelených sadistech, tak si vzpoměňte na to co jíte, jak jezdíte autíčkem a kolik divokých zvířat asi padlo než se k vám dostal ten rohlík či houska, nebo kukuřičné lupínky, nebo na tu krávu v hambáči, která jedla siláž z nějakého lánu krmné kukuřice a já nevím co ještě, do kufru auta pohodlně zaparkovaného u obrovského parkoviště gigantického supermarketu, který ubral zvěři místo k životu a doufejte, že nějakou zvěř cestou ještě nesrazíte. Místo toho se raději navrhněte učinný způsob jak nastolit hummáněji tu rovnováhu. Všeho s mírou jak se říká, chrání se například krkavec, sojka, straka a ejhle mizí nám drobná zvěř, drobné zpěvné ptactvo a jiné druhy........

Koroptvičky ještě vídávám a slýchávám, snad to takhle zůstane

Rovnováha, to je oč tu běží.......

 

 


Nepřihlášený uživatel

#40

2015-04-17 13:11

lidi , pokud se dá říct někomu takovému ,vzpamatujte se, není možné vybíjet a vraždit zvířata a celé jejich rodiny pro potěchu dementů, kteří si myslí, že jsou páni tvorstva a všemohoucí a ještě si to nafotí, jako i učení psů k agresivitě a zabíjení, žádné zvíře ani ubohý pes nemůže zato , že má dementního pána, který si ovšem myslí, že nad něj není.Vražděním nevinných a bezbranných zvířat, to je pro ně vrchol moci, tak to jste dotáhli daleko chcípací, nemám slov na tyto krypli a věřím, že je čeká stejný osud.
Martin XAXAP Tomáš

#41 Re:

2015-04-17 13:19

#39: Hanka -  

 Hanko, nesnažte se to po mysliveckuy bagatelizovat.

Ano existují i další jiné problémy. Tahle petice řeší jiný. Problém s odporným přístupem mysliveckých hobbíků k naší společné krajině.

A pokud chcete mluvit o přemnožení, podložte to dobrou studií. Žádnou takovou česká myslivost nemá, ani ji nedělá. Liška je označována jako "škodná" POUZE na základě manipulace se zanedbatelným ekonomickým vlivem (např. sežrání slepic) a také proto, že se přirozeně živí zvířaty, kterých si myslivost tradičně cení více. Pokud si ovšem nějakého zvířete cením nebo mám pocit, že je početně nízká populace, NEMOHU ho lovit. Jinak je to alibistické.

Váš příspěvek je dlouhý, ale jen snadno odhalitelnou manipulací a argumentací bez širšího kontextu.

PS: rovnováhu NIKDY myslivost neuměla zajistit, páchá víc škody.


Nepřihlášený uživatel

#42 Re:

2015-04-17 13:38

#40: -  

 No nejlepší je že jsem zatím neviděl a neznám ani jeden případ že by zelení aktivisté někdo viděl se senem nebo obilím kráčet k lesu v době nouze. Že budují koroptví přístřešky ale řvá to jim jde na tuhle škodnou by se mělo zaměřit. 

Martina

#43 Re:

2015-04-17 14:15

Právě , že vidíme a proč si myslíš, že se snažíme s tím něco dělat? Protože nám to vadí!! A nechceme být jako většina populace, bez srdce bez citu a bez zájmu o slabší a trápené!
Člověk si myslí, že může všechno, ale kdo mu dal to právo chytrolíne!!!?
Nic po nás nezůstane nic! Lidská rasa všechno zničí..jen pro svůj propsěch...

Martina

#44

2015-04-17 14:17

#39: Hanka -   Bohužel tady žádná rovnováha Haničko není! Největší škodná -  člověk je stále v převaze!!!

 

Hanka

#45 Podporuji petici

2015-04-17 14:21

Musím souhlasit se zákazem norování liščat. Vím, že je nutné redukovat populaci lišky, ale myslím, že je možné lovit lišky po zbytek roku a ne když mají mláďata. Nechápu logiku toho, že místo, aby myslivec zastřelil 1 lišku v zimě, 7 jich vynoruje na jaře - 6 z toho jsou bezbranná mláďata, která zabije.

Až konečně myslivci přestanou myslet na to, že les je jejich chov srnek, prasat a zajíců - vše (kromě zajíců) katastrofálně přemnoženo a větší "škodná" než liška . I pro přírodu - srnky brání přírodní obnově lesa, okoušou většinu mladých stromků. Potom tačnu brát myslivce, jako partnery k dialogu. zatím to tak není.


Nepřihlášený uživatel

#46

2015-04-17 14:29

Niečo hrozne!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#47 Re:

2015-04-17 14:38

#6: -  

Ja síce bývam v paneláku, ale vyrastala som uprostred prírody. Rodičia ma učili mať úctu ku všetkým živým tvorom. Čo také vie poľovník viac ako ja a čo také sa mu musí stať, že jeho srdce skamenie, obrastie kôrou a dokáže toto urobiť živému cítiacemu zvieraťu? To, že je líška vraj ŠKODNÁ? To ste si len vy tak vymysleli, aby ste obhájili túto krutú a sadistickú zábavu. Každé zviera má nárok žiť na tejto planéte.


Nepřihlášený uživatel

#48

2015-04-17 14:58

Protože nemám rád zbytečné týrání zvířat. Ani lidí.

Nepřihlášený uživatel

#49 Myslivectví - záminka pro sadismus

2015-04-17 15:04

Člověk, který když si chce udělat hezkou chvilku, tak jde do lesa zabíjet zvířata, je úchylný sadista. 


Nepřihlášený uživatel

#50 Re:

2015-04-17 15:14

#39: Hanka -  

 To co tu píšete vůbec nesouvisí s norováním. To, že jsou ve světě i větší problémy neznamená, že ty menší se nemusí řešit. A já rozhodně nevidím lišku jako škodnou, vidím ji jako oběť myslivosti, protože šelmy vždycky budou podle myslivců škodná, aby se mohli na co vymluvit při jejich masakrování. Asi to teď bude znít hnusně, ale těm krávám v hamburgerech nehrozí vyhynutí, ale liškám by díky této kruté zábavě časem mohlo, jinak jsem samozřejmě proti velkochovům. Jestli vám tolik jde o rovnováhu, tak byste měla přestat obhajovat myslivce, protože právě lidi mohou za to, že tu dnes žádná není. Vyhubili jsme vlky, pak se všichni diví, že jsou přemnožená prasata nebo vysoká, ale to myslivcům nevadí, jsou rádi, že si mohou zastřílet. Jestli by se měl začít redukovat počet, tak ať začnou u lidí, u myslivců první.