Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování


Nepřihlášený uživatel

#101 Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 10:59

#95: lola - Re: Re: Re:  

 Bez urážky, ale vám by čtení prospělo. Zvlášť z učebnice češtiny. A pokud si myslíte, že myslivci přírodě jen pomáhají, tak o ní víte míň, než ti, kteří ji údajně znají jen z knížek. Kdyby to myslivci dělali z lásky k přírodě fotili by se s úsměvem nad psy roztrhanými mrtvolami? Cvičili by své psy na kočkách? Měli by doma zeď plnou paroží a vycpaných zvířat? Zabíjeli by pár týdnů, neli dní stará mláďata? Pochybuju. Velká část myslivců si vybrala toto povolání jen aby mohla ukojit svoji touhu zabíjet. Samozřejmě né všichni, ale kdokoli kdo považuje brutální zabíjení zvířat za zábavu nebo sport, to nemá v hlavé v pořádku a už vůbec není milovníkem přírody či dokonce zvířat. Viděla jste fotky těch ubohých vynorovaných drobečků, kteří už nokdy nebudou moct prožít své životy a kdyby norování přežili, stane se z nich návnada pro tréning psa? Proti tomuto je ta petice, protože to není fér. Nerada vám beru iluze, ale myslivci, kteří norují jsou jen sadisti, kterým dělá dobře někoho zabít. Takže lovu zmar!

lola

#102 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:01

#100: - Re: Re: Re: Re:  

 Kdybyste byla jak vi říkáte z rodu "hajných" (což je úplná  blbost protože někdo takoví by tyhle hov*a tady nepsal) tak by ste  věděla že lišky a jaká koliv zvěř se musí lovit ! Tak tu nepšte srač*y !


Nepřihlášený uživatel

#103 Re:

2015-04-18 11:05

#76: Pixie -  

 https://www.facebook.com/sileni.myslivci?hc_location=ufi  nebo https://www.facebook.com/excesymyslivcu?hc_location=ufi  Stačí ti to ty odbornice? Dost mě bavíte tím, jak o lidech, které jste v životě neviděli a netušíte ani to, jak se jmenují , píšete že o mylivosti nic neví.

lola

#104 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:07

#101: - Re: Re: Re: Re:  

 Takže podle vás se mají lišky přemnožit, zežrat všechny mláďátka a pak bude všechno ok!? Ano že si myslivci dávají trofeje a vycpaniny na zeď není brutalita ale chlouba ! Takže pitomcům zmar ;)


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:14

#102: lola - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ještě větší blbka než jsem si myslela. Nauč se raději pravopis.

lola

#106 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:21

#105: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ok.Ale tady vůbec nejde o pravopis ale o to  že vy pitomci chcete aby se lišky přemnožily.A blbka jsem protože mluvím PRAVDU ?

liška

#107 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:23

#104: lola - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Máš tam 4 chyby. Oprav si to.


Nepřihlášený uživatel

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:31

#107: liška - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 víš co mi můžeš ? -_-

zrušitmyslivce

#109 Re: Re: Re:

2015-04-18 11:49

#88: - Re: Re:  

 Tady není na místě otázka jak stavy lišek regulovat, ale PROČ vůbec se pokoušet to dělat? Melete jen nesmysly a asi ani nerozeznáte lišku od zajíce a už vůbec ne od psa nebo kočky. Nejdřív říkáte, že ji nepovažujete za škodnou, a hned v dalším odstavci pravý opak. Ani neznáte základní biologické vztahy. Počet ulovených zvířat neindikuje jejich skutečný stav a do určité míry ho ani nemůže ovlivnit. V tom funguje přirozená autoregulační zpětná vazba. A kromě toho, pokud by se liška podlevás živila zajícema a koroptvemi, a tito ubývají, pak by ale díky další zpětné vazbě kořist-predátor musely ubývat i lišky.

A proč je podle vás důležitější zajíc nebo koroptev než lišky? Liška je taky naše původní zvěř. To se ovšem nedá říct o bažantech, kteří jsou další záminkou pro tohle nesmyslné bouchalství. Pokud máte rádi přírodu, musíte mít rádi všechny její součásti a procesy. Ne jen ty co se vám líbí nebo z nich máte materiální zisk.

Proč chtějí myslivci reintrodukovat /což asi není nejsprávnější termín/ koroptve? Z jediného důvodu - aby je mohli znovu začít střílet. Ona taky vetšina myslivců, po zákazu jejich lovu, začala na přímou ochranu koroptví zvysoka kašlat. Snížili se jen ke střílení jiných druhů.

Myslivci patří do jednoho pytle. Ten zlomek procenta normálnějších je zanedbatelná výjimka a ti by se měli ve vlastním zájmu sami od ostatních distancovat. Většině z nich nejde o nic jiného, než si zastřílet na živý cíl za účelem uspokojení své záliby ze zabíjení. Případný zisk masa a trofeje, ale hlavní je to, že to oni vlastním stiskem spouště zabili. Celý vražedný rituál je u nich jakousi náhražkou sexu, taková sexuální úchylka. Některým to i vyvolává pocit orgasmu.


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 11:57

#104: lola - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nikdo neříká, že se mají lišky přemnožit, zkuste zlepšit porozumění textu. Kdyby se lišky stříleli v zimě, mláďata by se nestihla narodit a zamezilo by se jejich utrpení. Ale myslivci si doslova užívají tyto miminka zabíjet, což se definuje jako sadismus. Viděla jsem spousty fotek rozzářených myslivců držících v rukách roztrhaná liščata, to není normální. Když lišky zabíjejí jiná mláďata je to hrozné, ale když lidé zabíjejí liščí mláďata je to v pořádku, důležité a pro mnohé zábavné. Kvůli lidem je teď spousta druhů ohrožená a spousta přemnožená, kdybychom se do toho nemontovali bylo by všechno ok. Ale lidi musí vybít vlky, aby se mohli pořádně nažrat zabíjí koroptve, bažanty či zajíce a protože liška je žere taky je z ní škodná. A pokud má někdo potřebu chlubit se mrtvolama, naní normální. O člověku to ale dost vypovídá, když si vystavuje to, co zabil. Podobně se chovali/jí i sérioví vrazi. Máte vážně slušně vymitý mozek. Nikdo není větší škodná než člověk, ročně zodpovídá lidstvo za stovky miliard mrtvých, takže lišky byste v tomto směru pomlouvat neměla, nemohou za to, co tu lidé stvořili, ale spolu s ostatními zvířaty za to opakovaně platí. Myslivec s puškou většinou není normální a brát ostatním životy a rodinu ho očividně baví. Jestli nejste schopna se na to dívat objektivně, tak raději nepište, akorát tu dokazujete to, na co tu tolik lidí nadává.

Kiky

#111 Re:

2015-04-18 12:19

#11: Peša -

Můj přítel je myslivec. Do lesa chodím v zimě krmit často. O krmelci taky něco málo vím, dokoce jsem ho pomáhala vyrábět a mám i svůj vlastní. Kontaktní norování je opravdu hnus, kde trpí jak liška tak pes..

jarda

#112

2015-04-18 13:19

 Vypatlany mozky z paneláku, kdyby nebylo norování tak se tady ty svine Zrzavý premnozej a už tuplem tady nebudou zadní bazanti a zajíci, lidi si taky musej uvědomit ze i myslivci mají srdce k přírodě a ne že všechno zabíjejí a jsou to naky vymatlany mozky

lola

#113 Re:

2015-04-18 13:31

#112: jarda -  

 konečně někdo do mluví pravdu :)

Veronika

#114 Re: Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-04-18 13:47

Veronika

#115 stavy zvere a liska

2015-04-18 14:01

Přátelé, dodala bych k tomu ještě toto.

Stavy zajíců, koroptví a bažantů se snižují. A může za to rozhodně nejen "přemnožená" liška, ale celý náš současný stav zemědělství, populace, urbanismu, přemnožení dravci atd.

Mnoho zajíců potkáte denně přejeté na silnici. Díky řepce, naprosto nelogickému způsobu orání a pěstování plodin, se často jarní populace decimují záplavami (to se stalo předloni). Místo malých políček s remízy a stromky máme skoro všude obří lány jedovaté řepky. Zvířata nemají úkryt. Jsou modernější stroje, málo myslivců chodí před sklizní zvířata plašit.

Prostě stavy klesají a chudák liška, kterou z toho všichni evidentně obviňují, není jediný faktor. Navíc vím moc dobře, jak chodí sčítání. "Škodnou" prostě nikdo nesčítá. Střílí se každý kus na potkání. Liška v revíru prostě nesmí být, podle myslivců a jejich statistik. Ale nejen ona, střílí kuny a jezevce. Do háje, jakým právem? Není šelma mnohem užitečnější v potravním řetězci než třeba srnčí, které nemá na většině území ČR, kde nežijí velké šelmy, přirozeného nepřítele?

Přesně jak tu někdo napsal - myslivcům bohužel jde o ochranu "jejich" druhů. Podle mého by se rozhodně měly omezit hony - i přeloni, když byly záplavy, se v našem revíru konaly pravidelně během celé lovecké sezony. Jasně, zvěře se tolik neulovilo, ale sakra ulovila se. Proč? Zvěře je málo, tak si ji ještě ulovíme? Pak není divu, že když máme v revíru 50 zajíců, jedna liška je pak může ještě víc zredukovat. Budu teda za to, co způsobil člověk (hony, záplavy, auta, přemnožení dravci, kteří se nestřílejí), vinit jednu nebohou lišku?  Pěkný nesmysl.

 


Nepřihlášený uživatel

#116 Re:

2015-04-18 14:48

#112: jarda -  

' Vypatlaný zelený mozci' by si zase mohli uvědomit, že sotva může být norování jediným způsobem regulace lišek. Mám pocit, že norování je tu od toho, aby myslivci mohli ukojot svoji potřebu nechat psy rozrhat bezbranná mláďata. Pokud by regulace byla skutečně nutná měly by se lišky střílet v zimě, kdy ještě nemají potomky, vyšlo by to nastejno, ale při norování se ti psychicky narušení jedinci mohou navíc pokochat pohledem na roztrhané mrtvolky. Obávám se, že tady ty vaše "argumenty" nepadnou na úrodnou půdu. Myslivci mají srdce k přírodě, ale lišky jsou u nich 'zrzavý svině', nenechají si ujít jedinou možnost něco zamordovat a vystavují si v domě mrtvoly. Pardon, ale takto se člověk s citem k přírodě nechová, takhle se chovají tak možná pytláci. Za to, že je tu málo zajíců, koroptví atd. můžou hlavně lidé, kteří tato zvířata s oblibou lovily, pak jich ale najednou začalo záhadným způsobem ubívat a napovím vám, že lišky v tom prsty rozhodně neměly. Tady ty pokusy o obhájení norování mě fakt baví, jedině debil (nebo myslivec) by tomu mohl věřit.


Nepřihlášený uživatel

#117 Re:

2015-04-18 15:54

#1: -  

 Je to hnus a to si říkáme, že člověk je inteligentní tvor na této planetě. No, to v některých případech o tom teda silnĕ pochybuji.Jsou to hyeny, ty žerou svou kořist, která je při vědomí. Zásadnĕ jsem proti norování.HNUS PÁNI MYSLIVCI! !!!!!!!!!!!+++

lola

#118 Re: Re:

2015-04-18 15:59

#117: - Re:  

 A vy ste vegetarán/ka ?

Irena

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 17:20

#104: lola - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ono by stačilo, kdyby myslivci přesatali střílet vše, co se hne a na podzim se neukájeli bezhlavým střílením a liška by měla čím krmit mláďata, stále je to přirozenější, než když myslivci střílejí i v místech, kde už pomalu není co střílet. Za hon, kde je plno podnapilích myslivců, narovnat na zem 2 zajíce a 5 bažantů i se slípkama, je ubohé. Vy jste někdy počítal, kolik je kde lišek, že tu kecáte o přemnožení ??!! Mě připadá, na tak slabou přírodu co tu máme , přemnožení myslivců.Takže...přísná pravidla, hodně těžké psychotesty, aby se nám tu ti zalení zbytečně nepřemnožovali, třeba by pak musel někdo přejít na odstřel škodné a honění zelených pro redukci.

Irena

#120 Re:

2015-04-18 17:31

#112: jarda -  

 Vypatlanej mozek jste vy, svině zrzavý neznám...asi nový druh že... nebo alkohol ve vygumovaném mozku myslivců. Lišky se nemusí přemnožit, aby nebyli žádní bažanti a zajíci, zvládnou to myslivci sami. Nikdy nebylo nic dobrého, když člověk zasáhl do přírody, ALE... když už by byla nutná regulace lišek, tak na podzim odstřel, ale né hnusné týrání mláďat a jejim matek, a to nemluvím o psech, které v úvozovkách , jako mají myslivci rádi. Co je krásného, na hnusném týrání zvířat při norování ??? A pak ty fotky vysmátých dementů, nad zkrvavenými tělíčky mláďat, nebo ještě živé a vyděšené liščata, které drží frajeři za krk a nemluvím o tom, co s nimi dodatečně dělají. Všechno se dá dělat humálněji a né se vyžívat nad něčím takovým, jako je norování. Jste úchylové a měli by takové lidi zavřít a léčit na palici a né že drží v ruce zbraň.

Pixie

#121 Re: Re:

2015-04-18 18:28

#103: - Re:  

 Dobrý večer,

kdybych tyto stránky již z minulosti neznala, tak by mi asi stačily, ale pár drastických obrázků a videí nejsou argument.
Stránky sdílí akorát "to nejhorší z nejhoršího", neposkytují informace o problematice a k tomu nabádají k vandalismu (nepřímo, toto obvinění by právně nejspíše neobstálo, ale narážím na zmíňku o lidské moči a vnadišti). 
Co jsem se já snažila říct je to, že je pokrytecké hlásat, jak chcete lidem otevřít oči, přičemž jim také neposkytujete úplnou pravdu. Pokud se nebude norovat, bude se střílet a budou se pokládat pasti :) Samozřejmě negeneralizuju na všechny svoji zmíňku o nevědomosti, ale jsem pevně přesvědčena o tom, že nikdo si tu nedomýšlí následky.
Nic není jen černé, nebo bílé. Na každou věc existuje více pohledů.


Nepřihlášený uživatel

#122

2015-04-18 19:08

skončíte utrpenie,,,,zmrdi,,,,
liška
Nepřihlášený uživatel

#123 Re: Re: Re:

2015-04-18 19:11

#121: Pixie - Re: Re:  

 Norování je drastické jak pro lišky a jezevce, tak pro psy.  O to hroznější je norování mláďat. Když jsem byla malá, poslali jezevčíka do nory jezevce a on ho tam zazdil. Přijeli pro tátu, ať jim jde pomoct. Ještě dnes slyším ten zoufalý nářek psa, který pomal slábl. A táta chtěl zastřelit majitele psa. Od té doby u nás hajní ( ne myslivci) nenorovali. Myslivci to boužel dělají dodnes  a opravdu se tím hodně baví. Bohužel, nemám žádné důkazy, které by se daly použít pro trestní oznámení. Nevadí mi, když lišku zastřelí ( pokud nemá zrovna mladé) ale vadí mi ta zrůdost a týrání zvířat. Vadí mi sadistický myslivci a to, že jim to ty slušný tolerují a kryjí je. Pak se nemůžou divit, že je lidi nenávidí.


Nepřihlášený uživatel

#124

2015-04-18 19:44

zabíjení jakýchkoliv mláďat a březích samic je nemorální neetické a myslím, že není hodné člověka 21 století. Ovšem myslivec asi není člověk!

Nepřihlášený uživatel

#125 Re:

2015-04-18 19:57

#22: -  Člověk má právě tolik jídla, protože tolik zabíjí - stejně jako jiné živčišné druhy. V naší republice myslivci uloví zvěře v průměru 1000 ks za den, přitom na jaktách je zabito denně zvířat v přepočtu cca 20 000 ks vepřů váhy cca 80 kg. Oč víc drůbeže, o to víc kusů.