PETICE ve věci výběrového řízení na post ředitele Divadla Radost

Quoted post

Bronislav Ševčík

#36

2015-04-14 12:49

Dobrý den

        Pracuji v Radosti , byl jsem osobně na představování uchazečů na post ředitele .

Paměť mám za 25 let práce v profesi zvukaře vytrénovanou abych  dokázal okamžitě a hlavně po delším čase udělat vše stejně jako na premiéře. Tedy si dost podrobně vybavuji nejen projev pana řeritele ale i ostatních uchazečů . Již se vyjádřili např. p.Janěková , p, Kočko , p. Hejmovský a jiní ,že se jedná o velmi překroucené a upravené citáty p. Pešky . O kousek výše je opět jeden P. Baran : " S Romskými dětmi se nedá pracovat " . Vážený pane,. Napsal jste ,že si pamatujete TÉMÉŔ slovo od slova . Obávám se ,že v tento okamžik vaše paměť selhala a tedy ,že se jedná o vaši "citaci " . Pan Peška naopak řekl : S Romskými dětmi je to fajn a že jednou na letní scéně sledovaly zkoušku a spontánně reagovaly ,to se mu tak líbilo ,že jim řekl aby večer vzaly rodiče a přišli na představení ,že je zve .Ale nepřišli. I u tohoto jsem byl osobně a je to tak. 

      Stále se mi honí hlavou proč tak náhlý zájem p. Hollana o Radost a proč ta nutnost za každou cenu dosadit nového ředitele. Proč každý uchazeč kladl hlavně důraz na otevření se divadla Romům. Nebyla to tak trošku podmínka ? Nějak se mi nezdá ta vzácná shoda . Napadá mne jedno , neberte to jako útok ale otázku :

      Dotace EU ? Nebude skvělé mít jako zřizovatel divadlo jehož prioritou je začleňování a socializace Romů do společnosti ? V ten okamžik máme (máte ) velmi příjemnou vizi : Požádat o navýšení dotace o příjemnou částku pro tento účel.

Pak bych rozuměl i tomu proč je vlastně jedno ,když by si p. Pavčík jako nový ředitel mohl dovolit okamžitě navýšit rozpočet o cca 1,5 mil kč. A dokonce by ani nevadilo kdyby se divadlo dostalo ročně do několika milinového propadu.  Ano.Jak jste pravil p. Hollane , je to Vaše starost. 

       Musel jsem reagovat . Nesnáším bezpráví a hlavně převracení čehokoli za jakýmkoli účelem. 

Možná nastoupí nový ředitel a já budu možná odejit ,jak je v této zemi dobrým zvykem . Samozřejmě ne pro názor ale pro nadbytečnost, neschopnost či jiný dobrý důvod ,že.      Stojí mi to za to .

                                                                                           Bronislav Ševčík

Odpovědi

Marta

#37 Re:

2015-04-14 14:48:51

#36: Bronislav Ševčík -  

 Pane Ševčíku,dík za krásná slova za nás všechny vděčné diváky!Jestli je již rozhodnuto,věřím,ve váš i náš prospěch.Marta

Mirek Klíma

#42 Re:

2015-04-15 18:03:11

#36: Bronislav Ševčík -  

 Děkuji za pohled z Vaší strany. Můžete mi (nám) sdělit, jak podle vaší paměti zněly výroky o zdi, apod., tedy o tom, co podle Hollana měl říci Peška: 

"...že v divadle žádné Romy nechce, že je mu líto, že nemohl kvůli kauze Matiční postavit kolem divadla zeď, že když se dožijí desátého roku, tak pak už je to špatný, že jedině dobré je, když jsou ve vězení, že všichni kradou..."

Zdroj: idnes

Děkuji. Mirek Klíma