PETICE ve věci výběrového řízení na post ředitele Divadla Radost

Bronislav Ševčík

/ #36

2015-04-14 12:49

Dobrý den

        Pracuji v Radosti , byl jsem osobně na představování uchazečů na post ředitele .

Paměť mám za 25 let práce v profesi zvukaře vytrénovanou abych  dokázal okamžitě a hlavně po delším čase udělat vše stejně jako na premiéře. Tedy si dost podrobně vybavuji nejen projev pana řeritele ale i ostatních uchazečů . Již se vyjádřili např. p.Janěková , p, Kočko , p. Hejmovský a jiní ,že se jedná o velmi překroucené a upravené citáty p. Pešky . O kousek výše je opět jeden P. Baran : " S Romskými dětmi se nedá pracovat " . Vážený pane,. Napsal jste ,že si pamatujete TÉMÉŔ slovo od slova . Obávám se ,že v tento okamžik vaše paměť selhala a tedy ,že se jedná o vaši "citaci " . Pan Peška naopak řekl : S Romskými dětmi je to fajn a že jednou na letní scéně sledovaly zkoušku a spontánně reagovaly ,to se mu tak líbilo ,že jim řekl aby večer vzaly rodiče a přišli na představení ,že je zve .Ale nepřišli. I u tohoto jsem byl osobně a je to tak. 

      Stále se mi honí hlavou proč tak náhlý zájem p. Hollana o Radost a proč ta nutnost za každou cenu dosadit nového ředitele. Proč každý uchazeč kladl hlavně důraz na otevření se divadla Romům. Nebyla to tak trošku podmínka ? Nějak se mi nezdá ta vzácná shoda . Napadá mne jedno , neberte to jako útok ale otázku :

      Dotace EU ? Nebude skvělé mít jako zřizovatel divadlo jehož prioritou je začleňování a socializace Romů do společnosti ? V ten okamžik máme (máte ) velmi příjemnou vizi : Požádat o navýšení dotace o příjemnou částku pro tento účel.

Pak bych rozuměl i tomu proč je vlastně jedno ,když by si p. Pavčík jako nový ředitel mohl dovolit okamžitě navýšit rozpočet o cca 1,5 mil kč. A dokonce by ani nevadilo kdyby se divadlo dostalo ročně do několika milinového propadu.  Ano.Jak jste pravil p. Hollane , je to Vaše starost. 

       Musel jsem reagovat . Nesnáším bezpráví a hlavně převracení čehokoli za jakýmkoli účelem. 

Možná nastoupí nový ředitel a já budu možná odejit ,jak je v této zemi dobrým zvykem . Samozřejmě ne pro názor ale pro nadbytečnost, neschopnost či jiný dobrý důvod ,že.      Stojí mi to za to .

                                                                                           Bronislav Ševčík