PETICE ve věci výběrového řízení na post ředitele Divadla Radost


Nepřihlášený uživatel

#26

2015-04-13 17:18

Holan tam prosazuje rodinu.

Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Petici nepodepíšu

2015-04-13 17:25

#12: Miloš Baran - Petici nepodepíšu 

 A ty bys mnněl ty kanály čistit holejma rukama i s Holanem aPavčíkem.Nejsi také z rodiny?

Jiří Janda

#28 Vlastimile hrejte divadlo, režírujte, pište scénáře!

2015-04-13 18:46

Dnes kolem poledne jsem musel projít po Cejlu, Bratislavské a Francouzké. S dětmi na procházku by tudy nešel nikdo z těch, co si vás berou do své neomalené huby. Je mi z nich na nic. 
Držím palce a přeji vám klid na vaši záslužnou práci.

Těšíme se za čtrnáct dní i nás v Boleradicích

 


Nepřihlášený uživatel

#29

2015-04-13 20:50

Petici jsem podepsal jako umělec, aby divadlo Radost nadále vedl jako uměleckou instituci Vlastík Peška, protože neexistuje nikdo jiný, který by dokázal ochránit tuto baštu dětské kultury před lobisty a intrikány, kteří potřebují nové prostory pro své prapodivné aktivity, které bych ani nezmiňoval, ale což, chcete tam udělat bordel, pane kulturní, zašel bych, ale někam jinam, nechte tam divadlo pro děti s dlouholetou tradicí, která se traduje do let, když vy jste si ještě nehrál na písku, tak si teď nezahrávejte s námi, herec z Brna.
Miloš Baran

#30 Re: Re: Petici nepodepíšu

2015-04-14 01:07

#15: - Re: Petici nepodepíšu 

Byl jsem přímo na místě. Jeho projev, resp. odpověď na poslední otázku, mne natolik dostaly, že si ji pamatuji téměř slovo od slova. Úplně ale stačí vypíchnout citát "s Romskými dětmi se nedá pracovat."

Spíš by mě zajímalo, co jeho příznivci či rodina čekali, že se po tomhle extempore stane. Přijde mi to podobný jako přijít na pohovor do práce a říct, že mezi moje koníčky patří hulení.

Miloš Baran

#31 Re: Re: Re: Petici nepodepíšu

2015-04-14 01:09

#23: - Re: Re: Petici nepodepíšu 

 Byl. Níže uvedeno.

Nežit Brno

#32 Citace z FB profilu Nežit Brno

2015-04-14 06:16

Matěj Hollan má matku. Nejmenuje se Hollanová, ale Gaillyová. Má také sestřenici. Ta se jmenuje Anita Gaillyová. Sestřenice chodí s Tomášem Pavčíkem. Ten je režisérem a přihlásil se do výběrového řízení na ředitele divadla Radost. Již měsíc víme a také jsme na to upozornili brněnská média, že novým ředitelem bude kamarád pana M. Hollana a přítel jeho sestřenice Pavčík. A tak to také dopadne, pokud nevyjdou občané Brna do ulic. Nejen v této kauze, ale také neprodaných bytů, záměru ponechat si peníze za zrušenou Velkou cenu na výstavbu koncertního sálu, bojkotu dotací Kometě, preferování cyklistů v tradičních místech parkování rezidentů. 


Nepřihlášený uživatel

#33

2015-04-14 07:33

Je nehorázná drzost lidí , kteří byli řádně zvoleni na principu demokracie ji tímto tak nehorázně pošlapávat , je potřeba se těmto snahám se vší vervou postavit a doufám ,že těmto lidem to ani neprojde a procházet nebude!

Nepřihlášený uživatel

#34

2015-04-14 07:36

Plně podporuju pana Pešku. Vážím si jeho práce.
T.

#35 Re: Petici nepodepíšu

2015-04-14 09:52

#12: Miloš Baran - Petici nepodepíšu 

 Další sluníčkár. Nastěhuj si ty romský fakany dom a pak přijď.

Bronislav Ševčík

#36

2015-04-14 12:49

Dobrý den

        Pracuji v Radosti , byl jsem osobně na představování uchazečů na post ředitele .

Paměť mám za 25 let práce v profesi zvukaře vytrénovanou abych  dokázal okamžitě a hlavně po delším čase udělat vše stejně jako na premiéře. Tedy si dost podrobně vybavuji nejen projev pana řeritele ale i ostatních uchazečů . Již se vyjádřili např. p.Janěková , p, Kočko , p. Hejmovský a jiní ,že se jedná o velmi překroucené a upravené citáty p. Pešky . O kousek výše je opět jeden P. Baran : " S Romskými dětmi se nedá pracovat " . Vážený pane,. Napsal jste ,že si pamatujete TÉMÉŔ slovo od slova . Obávám se ,že v tento okamžik vaše paměť selhala a tedy ,že se jedná o vaši "citaci " . Pan Peška naopak řekl : S Romskými dětmi je to fajn a že jednou na letní scéně sledovaly zkoušku a spontánně reagovaly ,to se mu tak líbilo ,že jim řekl aby večer vzaly rodiče a přišli na představení ,že je zve .Ale nepřišli. I u tohoto jsem byl osobně a je to tak. 

      Stále se mi honí hlavou proč tak náhlý zájem p. Hollana o Radost a proč ta nutnost za každou cenu dosadit nového ředitele. Proč každý uchazeč kladl hlavně důraz na otevření se divadla Romům. Nebyla to tak trošku podmínka ? Nějak se mi nezdá ta vzácná shoda . Napadá mne jedno , neberte to jako útok ale otázku :

      Dotace EU ? Nebude skvělé mít jako zřizovatel divadlo jehož prioritou je začleňování a socializace Romů do společnosti ? V ten okamžik máme (máte ) velmi příjemnou vizi : Požádat o navýšení dotace o příjemnou částku pro tento účel.

Pak bych rozuměl i tomu proč je vlastně jedno ,když by si p. Pavčík jako nový ředitel mohl dovolit okamžitě navýšit rozpočet o cca 1,5 mil kč. A dokonce by ani nevadilo kdyby se divadlo dostalo ročně do několika milinového propadu.  Ano.Jak jste pravil p. Hollane , je to Vaše starost. 

       Musel jsem reagovat . Nesnáším bezpráví a hlavně převracení čehokoli za jakýmkoli účelem. 

Možná nastoupí nový ředitel a já budu možná odejit ,jak je v této zemi dobrým zvykem . Samozřejmě ne pro názor ale pro nadbytečnost, neschopnost či jiný dobrý důvod ,že.      Stojí mi to za to .

                                                                                           Bronislav Ševčík

Marta

#37 Re:

2015-04-14 14:48

#36: Bronislav Ševčík -  

 Pane Ševčíku,dík za krásná slova za nás všechny vděčné diváky!Jestli je již rozhodnuto,věřím,ve váš i náš prospěch.Marta


Nepřihlášený uživatel

#38

2015-04-14 17:24

Myslím, že za éry Vlastimila Pešky Divadlo Radost rozkvetlo. Za každam ředitelem stojí jeho práce a tato je viditelná. Nějaké řeči - notabene nepřesné, překrucující a nepravdivé - na tom nic nezmění. Radnice by se měla držet demokratických principů a ne dosazovat na posty ředitelů lidi podle svých stranických a osobních preferencí. Vlastik Peška je divadelník a muzikant každým coulem a stojí za ním dlouholeté výsledky. Výběrové řízení vyhrál,tak má být nadále na svém místě! DIVADLO RADOST DRŽ SE !
V.Z.
Brno sobě

#39 Hollan se snaží svoji naprostou nekompetentnost skrýt

2015-04-14 18:23

Pravda je prostší než se může zdát. Prostě Hollan místo slíbil kámošovi - stejně jako některé dostal, aniž by byli zvoleni zastupiteli - do představenstev městských firem či komisí. Transparentně - za prachy. Proto sázel, že i tohle mu vyjde. Sám si navolil komisi, komisi řídil a dnes otevřeně přiznal, že si tam dal jenom dva kámoše. A ejhle ono to neklaplo. Takže je potřeba udělat kouřovou clonu. Dle vyjádření redaktorky ČT, která si dala tu práci a mluvila se všemi zůčastněnými, tvrzení Hollana potvrzuje jen jeho dlouholetý kamarád a zastupitel Žít Brno Robin Kvapil - mimochodem vyloučený z JAMU za propagaci fašismu. Co dodat?


Nepřihlášený uživatel

#40

2015-04-14 20:14

V Brně se již delší dobu v kultuře ději prapodivné praktiky, které vycházejí z Magistrátu.
Pan Holan by se měl jít podívat, jakou práci pan Peška pro divadlo Radost udělal, a hlavně v jaké lokalitě se divadlo nachází. Je to obdivuhodné. Kdo tuto lokalitu zná, tak ví, že po setmění si sem běžný občan ani nedovolí vejít. Díky panu Peškovi je divadlo v tomto stavu a diváci ho mohou bez obav navštěvovat. Možná pan Holan má s tímto divadlem jiné plány a má ho připravený pro někoho, kdo zase jemu pomohl. Tak to tady v Brně prostě chodí.   PJ


Nepřihlášený uživatel

#41 Re:

2015-04-15 11:26

#26: -  

 Peška už ji tam prosadil :-)

Mirek Klíma

#42 Re:

2015-04-15 18:03

#36: Bronislav Ševčík -  

 Děkuji za pohled z Vaší strany. Můžete mi (nám) sdělit, jak podle vaší paměti zněly výroky o zdi, apod., tedy o tom, co podle Hollana měl říci Peška: 

"...že v divadle žádné Romy nechce, že je mu líto, že nemohl kvůli kauze Matiční postavit kolem divadla zeď, že když se dožijí desátého roku, tak pak už je to špatný, že jedině dobré je, když jsou ve vězení, že všichni kradou..."

Zdroj: idnes

Děkuji. Mirek Klíma


Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Re:

2015-04-15 21:43

#42: Mirek Klíma - Re:  

 Dobrý den

        Mrkněte na Facebook Divadlo Radost , Vše o kauze : Vyjádření dramaturgyně Divadla Radost 

        paní Evy Janěkové . 

                                              Nelze nesouhlasit .

                                                                                     Bronislav Ševčík


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: Petici nepodepíšu

2015-04-16 11:06

#30: Miloš Baran - Re: Re: Petici nepodepíšu 

 Nevím sice jak to bylo s tím výrokem, ale pokud by někoho zajímalo, jak se pracuje s romskými dětmi, doporučuji vyhledat záznam reality show "Osmá A", který na toto téma před několika týdny odvysílala ČT.  Mimořádně poučné ...


Nepřihlášený uživatel

#45

2015-04-16 11:17

Kdožeto o někom tvrdí, že je rasista ? Kdože?

"Nejlépe ukrýt, je předstírat hledání" -  nejlépe zamaskovat vlastní rasismus je obviňovat z rasismu jiné.


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re: Historie se opakuje - LIDÉ BDĚTE!

2015-04-16 14:44

#10: - Re: Historie se opakuje - LIDÉ BDĚTE! 

 Teď už vím proč Kvapil (např. ROVNOST 16.4.) tolik obhajuje Pavčíkův Koncept strategie Divadla Radost:

Cituji doslova z Pavčíkova Konceptu:

.Hygiena krve – (60 min.; především 2. stupně ZŠ, SŠ, dospělí). Hra inspirovaná svědectvími a vzpomínkami lidí, kteří prožili holocaust, ale i dobovými dokumenty, projevy nacistických vůdců a texty ze současných militantních neonacistických webů.

Temný loutkový thriller o našich společných vášních, sexu, násilí, brutalitě a hnusu, plný těch nejodpornějších úchylek – prostě všeho, co nám dělá dobře.

Na Yucatanu je 45° ve stínu. V Pulquerii dochází chlast. Těžký večerní vzduch ...   ...Smrtka si lakuje nehty na starorůžovo.

Divoké písně, co nezařadíte, ale si na ně zařádíte. Ujeté loutky, co ujely a vás tu nechaly. Slovní smyčky, co se na nich jde oběsit. Kabaret, improvizace, písně, humor, zběsilost i v srdci.

Konec citací.

Klíčová slova: SEX, NÁSILÍ, BRUTALITA, HNUS, NEJODPORNĚJŠÍ ÚCHYLKY, CHLAST, OBĚSIT, ZBĚSILOST

Ano - máme se v Radosti na co těšit (a naše děti asi také): Najdeme tam s Pavčíkem "prostě všeho, co nám dělá dobře".

 

 

Naštvaný volič a občan Brna

#47 Re: Historie se opakuje - LIDÉ BDĚTE!

2015-04-17 14:04

#4: Zbratislavskej - Historie se opakuje - LIDÉ BDĚTE! 

 A tato nekompetentní, nekorektní a arogantní rozhodnutí nové koalice se netýkají jen divadla Radost. 14.4.2015 zrušilo zastupitelstvo přes výrazné protesty občanů Pravidla pro prodej bytů nájemcům 25-ti bytových domů, kteří jž obdrželi nabídku od minulého zastupitelstva a splnily veškeré stanovené podmínky. Založili bytová družstva, vzali si hypotéky ale nová koalice jim odmítla prodat tyto domy za vzájemně již odsouhlasených podmínek. Tak že s notnou arogancí moci se chová nejen náměstek Hollan ale i náměstkyně Liptáková a to vše pod ochranými křídly primátora Vokřála. A náměstek Ander ? Strana zelených měla přímo ve volebním programu dokončit privatizaci 25-ti domů dle platných stávajících pravidel a ještě v letnu t.r. tvrdili totéž. Nyní pod hrozbou že by mohl přijít o teplé místečko náměstka primátora se zachoval naprosto bezpáteřně a spolu s ostatními spolustraníky hlasovali proti svému dřívějšímu názoru. Takové lidi (lidi?) máme dnes v čele města. Když dokázali už za půl roku vykonat taková zvěrstva, co nás ještě čeká ve zbývajících 3 a 1/2 letech do voleb. Nezbývá než se přidat ke zvolání LIDÉ BDĚTE - V BRNĚ SE VRACÍ TOTALITA !!!!


Nepřihlášený uživatel

#48

2015-04-17 16:00

S dcerkou jsem navštěvovala Radost celkem pravidelně a neavštěvujeme ji občas stále. Velmi oceňuji představení (a není jich málo), kde se pobaví jak děti, tak dospělí. Pan Peška je rozhodně člověkem na správném místě. Do Radosti jezdily děti i z MŠ a i na ZŠ na 2. stupni alespoň jedenkrát do roka shlédnou nějaké představení. Věřím, že slušní Romové si najdou do divadla cestu, ale proč se vnucovat těm ostatním fakt nechápu. Když chtějí do divadla, tak ať se umijí, slušně obléknou a slušně se chovají a věřím, že snad nikdo nebude proti. Ale udělat z Radosti Romské divadlo považuji za hodně velkou zhovadilost. Slušní lidé by přišly o kvalitní divadelní scénu a většina našich nepřizpůsobivých spoluobčanů by to stejně neocenila.
Petici schvaluji a doufám, že bude vyslyšena.
LH

Nepřihlášený uživatel

#49

2015-04-20 17:14

Román Karla Čapka Krakatit (mimochodem velmi aktuální v dnešní době) končí slovy: „Proč někdo nevymyslí něco co svítí a hřeje.“ Pan V. Peška v Divadle Radost přes 20 let programově vytváří „něco co svítí a hřeje“ a publikum se do jeho divadla pro tu  RADOST rádo znovu a znovu vrací. Co je to za lidi, kterým toto tak vadí a snaží se to za každou cenu zlikvidovat?


Nepřihlášený uživatel

#50

2015-04-21 01:48

Člověk se vrátí z Nového světa, a je hned jak v Jiříkově vidění! To blbost s nepravostí v mém rodném městě budou věčně vítězit?! Proboha, vezměte rozum do hrsti! Kdo Radost vypiplal a umí ji rozdávat dětem i dospělákům s radostí? Proboha, nedopusťme nýmandům, aby veřejnou správu proměňovali v pašalíky pro sebe a pro kamarádíčky z Fašounkova. Jak chutná moc napsal přece už Ladislav Mňačko (a hrají vám to, i když ne moc vyvedeně, pod nosem, v Národním divadle). Vím, jak je to pro některé nedovzdělance lákavé. A Putin už je tak krásně blízko... Brno, neblbni. Lepšího loutkáře i správce toho pimprlového království, než jakým je Vlastimil Peška, hned tak nenajdeš. Něco o tom vím. Znám dobře loutkářskou produkci nejenom v Česku, ale od Koreje kolem světa po Brazílii... Daun, náměstku pro kulturu. A zastupitelé milí, jste opravdu už zase jen řitněalpinističtí, čehož jsme před čtvrt stoletím doufali zbavit se? Koryta jsou dobrá věc, ale trochu se u nich nejenom tloustne, ale i  chrochtá... Jiří P. Kříž, divadelní kritik a publicista