Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

Quoted post

Daniel Baránek

#59 Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 12:06

#42: mr nobody - AUTOROVI PETICE

Já myslím, že důvody této petice jsou stovkám lidí jasné a že jediným, kdo je nechápe, jste vy. Pokud voláte po transparentnosti, možná by nebylo na škodu, kdybyste začal sám u sebe a prozradil nám své ctěné jméno. Ale když chcete znát mé důvody, tak tedy:

1) Pokud se zbourají frýdecko-místecké textilky, město ztratí velký a podstatný kus své historie. Pak už zde budou jen dvě náměstí a jinak samé paneláky a obchoďáky. Na čem pak bude Frýdek-Místek stavět svou historickou identitu? Na nově postavených obchoďácích? Proč je nutné bourat, místo toho, aby se přebudovalo. Že to jde, ukázali třeba ve Frýdlantě v Čechách, kde rozpadající se textilní fabriku (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ignatz_Eisenschimmel%27s_textile_factory_%28Fr%C3%BDdlant,_Hejnick%C3%A1%29) přebudovali na Tesco (http://www.nelso.cz/cz/place/283225/).

2) Primátor tvrdí, že město udělalo všechno proto, aby budovu Landsbergerovy továrny zachránil. Z rozhodnutí Ministerstva kultury ČR je však naprosto zřejmé, že to byl právě magistrát spolu s krajským úřadem, které demolici de facto umožnily. Ano, takže tato petice je ve svém důsledku namířena i proti demagogii představitelů města.

S pozdravem, Daniel Baránek.

Odpovědi

mr nobody

#60 Re: Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 17:15:16

#59: Daniel Baránek - Re: AUTOROVI PETICE

Takže jsem odpověď neobdržel. Rozhodně tvrzení že to nechápu jen já je zcestné. I zde, na jiných diskusích, na FB profilech se objevují názory a dotazy k dané věci. Vy ty dotazy však nezodpovíte, protože si myslím, že na ně odpověď neznáte. Vy stejně jako většina tady podepisujících nemáte jasný názor a koncept, evidentně nemáte finance něco budovat, vy máte pouze názor, nebourat a zapsat jako kulturní památku. ALE JÁ SE PTÁM, CO SMYSLUPLNÉHO BY TAM MOHLO VZNIKNOUT? CO BY NEBYLA CHARITA. CO BY NEBYLO ROZMAŘILE PODPOŘENO Z NAŠICH KAPES OBČANŮ. PROČ MI TUTO ODPOVĚĎ NEDÁTE.

A PROČ ZDE NEUVEDU JMÉNO? PŘEČTĚTE SI DISKUSI NEJEN ZDE, MILITANTNÍ NÁZORY A VÝHRUŽKY VŠEM, CO MAJÍ JINÝ NÁZOR. NE DĚKUJI. KAŽDÝ KDO VYJÁDŘIL NESOUHLAS, JE IGNORAT, AMATÉR, NEMÁ SOUDNOST, JE TO IDIOT. TAKHLE SE DISKUSE NEVEDE. JSTE STEJNÍ JAK TI POLITICI. MLŽÍTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOUHLASÍM S JEDINOU VĚCÍ, FRÝDEK-MÍSTEK NENÍ HEZKÉ MĚSTO A RADNICE NEDĚLÁ TO CO BY MĚLA DĚLAT A JDE NA RUKU DEVELOPERŮM. ALE PROČ SE NEZAJÍMÁTE O TO, JAK NAKLÁDÁ MĚSTO SE SVÝM MAJETKEM. VIZ. HOKEJOVÁ HALA.

mr nobody

#61 Re: Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 17:25:21

#59: Daniel Baránek - Re: AUTOROVI PETICE

Doplním, že s tou demagogií města, je třeba udělat přítrž, naprostý souhlas, ale nevím, zda je toto vhodný prostředek. Rozhodující jsou volby, tam zburcujte lidi, tam je zařízněte, aby se zvěrstva s veřejným majetkem a penězi neděly a pak přijde doba, kdy osvícený tvůrce urbanicstické koncepce vyhodnotí a město bude mít zdroje na to. Aby mohlo realizovat projekty revitalizací areálů po městě. A nejde jen o areály, ale parky, sportoviště, dětská hřiště.

A skutečně a stále by mě zajímalo to, co by se dalo smysluplně dělat z takových kubatůr. Hlášky typu koncertní sál, lofty, galerie. Vždyť to je nesmysl. Kdo by to dotoval, vy autoři a signatáři petice????