Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku


Nepřihlášený uživatel

#51

2014-03-01 11:41

Máme nejzničenější město v ČR, s minimem historických budov, proč bourat další ? Nevěřím, že by se nedala tato budova zrekonstruovat a smyslupně využít. Nepotřebujeme další nákupní centrum, nepotřebujeme další moderní paskvil.

Nepřihlášený uživatel

#52

2014-03-01 12:05

Myslím si,že zhovadilostí v tomto městě proběhlo už dost.Nebudu vyjmenovávat,ale nenahraditelná barokní sýpka ve Frýdku,Hluboká ulice tamtéž,víceúčelová hala tamtéž a další a další!Naše necitlivé vedení na radnici se k našim připomínkám obrací zády a já nechci být sprostá.Takže hlasuji samozřejmě pro zachování krásných textilních továren ve FM.Co by za to Švédové dali!Zdeňka Kuncová

Nepřihlášený uživatel

#53 Re:

2014-03-01 20:25

#38: -

Staré přísloví indianu z Peru: Bez kořenu nejde růst ani žít.

A naši pradědove z venkova věděli, že dobry kořen roste jen v dobre půdě.

napsal - Děda z venkova


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re: S křížkem po funuse..

2014-03-01 20:44

#13: mr nobody - Re: Re: S křížkem po funuse..

Nechci se dotknout role ins. správce, ale je zvykem v česku, že z bankrotu se udělá ještě větší bankrot s výhodou pro někoho.

 


Nepřihlášený uživatel

#55

2014-03-02 08:34

Ve vedení města se seberealizují prostřednictvím politických stran absolutní amatéři a ignoranti, jimž není kromě osobního materiálního prospěchu nic svaté a svoji neschopnost nejsou ochotni uznat a nést za svá rozhodnutí osobní odpovědnost.
Rád kdykoli podpořím iniciativu tohoto typu, a jsem rád, že se ještě v tomto marastu najdou lidé ochotní věnovat svůj čas a schopnosti se postavit proti neschopným a mocným ignorantům.

Nepřihlášený uživatel

#56

2014-03-02 10:19

ale já jsem žádný podpis pod petici nedal a najednou vidím na obrazovce, že můj podpis byl potvrzen, to zase asi bude nějaký podvod a celá petice bude zřejmě prostředkem konkurenčního boje, jako by nestačilo jakou máme osvícenou radnici. Čest
Daniel Baránek

#57 Re:

2014-03-02 11:49

#56: -

Pokud jste petici nepodepsal, pak dejte návrh na odstranění tohoto podpisu. Musím ovšem poznamenat, že námitka nepodepsaného uživatele nepůsobí zrovna důvěryhodně. S pozdravem Daniel Baránek

Daniel Baránek

#58 Re:

2014-03-02 11:54

#37: pichec -

Do petice jsem zařadil jen ty stavby, u nichž vím, že bylo vydáno rozhodnutí o neprohlášení za kulturní památku. Pokud mi uniklo nějaké jiné správní řízení, neváhejte mi dát vědět.

Daniel Baránek

#59 Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 12:06

#42: mr nobody - AUTOROVI PETICE

Já myslím, že důvody této petice jsou stovkám lidí jasné a že jediným, kdo je nechápe, jste vy. Pokud voláte po transparentnosti, možná by nebylo na škodu, kdybyste začal sám u sebe a prozradil nám své ctěné jméno. Ale když chcete znát mé důvody, tak tedy:

1) Pokud se zbourají frýdecko-místecké textilky, město ztratí velký a podstatný kus své historie. Pak už zde budou jen dvě náměstí a jinak samé paneláky a obchoďáky. Na čem pak bude Frýdek-Místek stavět svou historickou identitu? Na nově postavených obchoďácích? Proč je nutné bourat, místo toho, aby se přebudovalo. Že to jde, ukázali třeba ve Frýdlantě v Čechách, kde rozpadající se textilní fabriku (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ignatz_Eisenschimmel%27s_textile_factory_%28Fr%C3%BDdlant,_Hejnick%C3%A1%29) přebudovali na Tesco (http://www.nelso.cz/cz/place/283225/).

2) Primátor tvrdí, že město udělalo všechno proto, aby budovu Landsbergerovy továrny zachránil. Z rozhodnutí Ministerstva kultury ČR je však naprosto zřejmé, že to byl právě magistrát spolu s krajským úřadem, které demolici de facto umožnily. Ano, takže tato petice je ve svém důsledku namířena i proti demagogii představitelů města.

S pozdravem, Daniel Baránek.

mr nobody

#60 Re: Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 17:15

#59: Daniel Baránek - Re: AUTOROVI PETICE

Takže jsem odpověď neobdržel. Rozhodně tvrzení že to nechápu jen já je zcestné. I zde, na jiných diskusích, na FB profilech se objevují názory a dotazy k dané věci. Vy ty dotazy však nezodpovíte, protože si myslím, že na ně odpověď neznáte. Vy stejně jako většina tady podepisujících nemáte jasný názor a koncept, evidentně nemáte finance něco budovat, vy máte pouze názor, nebourat a zapsat jako kulturní památku. ALE JÁ SE PTÁM, CO SMYSLUPLNÉHO BY TAM MOHLO VZNIKNOUT? CO BY NEBYLA CHARITA. CO BY NEBYLO ROZMAŘILE PODPOŘENO Z NAŠICH KAPES OBČANŮ. PROČ MI TUTO ODPOVĚĎ NEDÁTE.

A PROČ ZDE NEUVEDU JMÉNO? PŘEČTĚTE SI DISKUSI NEJEN ZDE, MILITANTNÍ NÁZORY A VÝHRUŽKY VŠEM, CO MAJÍ JINÝ NÁZOR. NE DĚKUJI. KAŽDÝ KDO VYJÁDŘIL NESOUHLAS, JE IGNORAT, AMATÉR, NEMÁ SOUDNOST, JE TO IDIOT. TAKHLE SE DISKUSE NEVEDE. JSTE STEJNÍ JAK TI POLITICI. MLŽÍTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOUHLASÍM S JEDINOU VĚCÍ, FRÝDEK-MÍSTEK NENÍ HEZKÉ MĚSTO A RADNICE NEDĚLÁ TO CO BY MĚLA DĚLAT A JDE NA RUKU DEVELOPERŮM. ALE PROČ SE NEZAJÍMÁTE O TO, JAK NAKLÁDÁ MĚSTO SE SVÝM MAJETKEM. VIZ. HOKEJOVÁ HALA.

mr nobody

#61 Re: Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 17:25

#59: Daniel Baránek - Re: AUTOROVI PETICE

Doplním, že s tou demagogií města, je třeba udělat přítrž, naprostý souhlas, ale nevím, zda je toto vhodný prostředek. Rozhodující jsou volby, tam zburcujte lidi, tam je zařízněte, aby se zvěrstva s veřejným majetkem a penězi neděly a pak přijde doba, kdy osvícený tvůrce urbanicstické koncepce vyhodnotí a město bude mít zdroje na to. Aby mohlo realizovat projekty revitalizací areálů po městě. A nejde jen o areály, ale parky, sportoviště, dětská hřiště.

A skutečně a stále by mě zajímalo to, co by se dalo smysluplně dělat z takových kubatůr. Hlášky typu koncertní sál, lofty, galerie. Vždyť to je nesmysl. Kdo by to dotoval, vy autoři a signatáři petice????


Nepřihlášený uživatel

#62

2014-03-02 18:23

What a good initiative! I support it and wish you the best of luck. Greetings from Leiden, Holland, Sasha Meyer

Nepřihlášený uživatel

#63

2014-03-02 19:33

Podepisuji tuto petici s výhradou, že ne všechny vyjmenované industriální "památkové" objekty jsou hodny zvláštní ochrany. Mám na mysli využití, rentabilitu a náklady na opravy a také náklady na provoz. Stejskalik

Nepřihlášený uživatel

#64

2014-03-03 07:46

Bourání této historické budovy je barbarstvím. Peníze na opravu vlastník nemá. Na bourání má? A co pak?
Stejným barbarstvím bylo - prý naprosto nezištné - zbourání krásné dominanty města - sportovní haly.
Nedivme se, když si naši představitelé města dovolí prosadit demolici přes protesty naprosté většiny občanů, že si pak stejně počíná i jiný vlastník. Nakonec obchodních "žraloků" má město asi málo, tak hurá do výstavby dalších :-(
Madryová

Nepřihlášený uživatel

#65

2014-03-03 09:57

potvrzuji podepsání petice. Girsa
Pepe

#66

2014-03-03 13:40

Tak teď už si připadám jako úplný debil a nevím, o co tady komu jde? Nejsem žádný znalec, ale tato budova se zdá v dosti špatném stavu. Co bude, když se zapíše jako památka? Kdo bude investovat její opravu a rekonstrukci? Magistrát nebo památkový úřad? To těžko. Co když ji vlastník nemovitosti nechá chátrat a naše město bude mít sice „památkově chráněné objekty“, ale rozpadající se, kde se budou scházet jen bezdomovci? To pak budeme podepisovat zase novou petici, za její zbourání? Není to tak trochu na hlavu? Chodím kolem tohoto objektu téměř denně a už teď přecházím na jinou stranu, aby mi na hlavu nespadl kus omítky nebo cihla. Jen se bojím, aby to nedopadlo jako s některými jinými objekty v našem městě, které vesele chátrají, a nikdo s tím nic nedělá! Třeba ten dům na frýdeckém náměstí, který hyzdí celé okolí a nic se neděje. Klidně se pod petici podepíšu, ale kdo mi zaručí, že z toho časem nebude ruina nebezpečná pro okolí? Nebo se budou Ti, co se pod touto petici podepíšou, skládat na její rekonstrukci??? Tak to se mnou nepočítejte!

Nepřihlášený uživatel

#67

2014-03-03 17:55

Dear Ladies and Sirs, I was chocked to read that you plan to demolish the textile factories in Frydek. They are monuments of an important past of the whole region and its contacts to Austria and to Prussia.
In Forst/Lausitz they closed down the textile industry, but they installed a museum in a factory showing the olf machines and the way of producing fabrics with them.
Since there is nowadays a chance to show those impressive buildings and to inform visitors, they should not be destroyed. The whole region will lose part of its history.
Yours sincerely Ludmila Hanisch

Nepřihlášený uživatel

#68

2014-03-03 19:43

Další skvělé rozhodnutí,je vidět,že zás tupci města jsou lidé na Svém místě !Děkuji a hořce lituji!!

Nepřihlášený uživatel

#69

2014-03-03 20:50

Tovární budovy ve Frýdku patří neodmyslitelně k historii a rázu tohoto města. Jejich likvidace by byla nenahraditelnou kulturní ztrátou.

Nepřihlášený uživatel

#70

2014-03-03 20:51

Stop het vernietigen van dit historische gebouw!

ja
Nepřihlášený uživatel

#71

2014-03-04 05:27

Funguje to tady tak nějak jako naše vláda. Já jsem nic nechtěl podepsat!!!! Tak proč se mi ukazuje, že je můj podpis potvrzen????? Sviňárna. Už z toho důvodu si myslím, že zbourat!!! Kdysi jsme bourali šopu a nedělali jsme žádné petice......

Jinak tohle je reakce na fungování této petice

Co se týče obsahu petice souhlasím s Pepem #66 o pár názorů výš.....

arch. Foldyna

#72 Re:

2014-03-04 05:57

#71: ja -

Vážená pane "ja",

stejně tak, jako mohl někdo zadat Váš podpis, stejně tak jste ho mohl zadat i Vy záměrně s tím, že teď budete autory petice osočovat z netransparentnosti a přidávání podpisů.

Bral bych tuto výhradu, pokud by hned na začátku autor uvedl své jméno a číslo podpisu. Jinak je to pouze pokus o znevážení hlasu minimálně 710 signatářů.

Přeji Vám pěkný den.

arch. Foldyna

mr nobody

#73 Re: Re:

2014-03-04 06:55

#72: arch. Foldyna - Re:

Vidím stále, že ani za dva dny nejsou schopní TI SIGNATÁŘI petice uvézt na pravou míru zásadní otázky. A) proč toto dělají a za B) jaký mají plán s využitím. Přece nemůžou chtít po lidech, aby tady podepisovali ten canc, když k tomu není nějaký další plán na využití, financování, provoz té stavby. Souhlasím s názorem, že vzhledem k tajemství, které si SIGNATÁŘI nechávají pro sebe, je toto těžce nevěrohodná akce. Je to politická hra, to mi nikdo nevymluví. Na FB jakýsi velký aktivista pan Jurásek je člen ČSSD, ryje do primátora z ČSSD, to Vám přijde normální? Vyzývá lidi k účasti na zastupitelstvu atd. Lidi neslužte tady politickým zájmům a bojujte proti politické zvůli. Záchrana stavby, která NENÍ kulturní památkou jak zaznělo v diskusích. Proč tady teda tvrdíte lži že to je kulturní památka. Vy jste chytřejší než úředníci města, kraje a ministerstva kultury? Chcete říct, že by mělo vedení města zasahovat do činnosti jednotlivých odborů? Chcete říct, že by se měla demolice, kterou provádí někdo soukromý bojkotovat? Myslel jsem a doufal, že tato doba je již pryč, že soukromé vlastnictví je svaté a nevracíme se tady do dob temna, kdy zájmová skupina osob řekla, dědečku, vy ale máte hezký stateček, šup a už ho vlastníme my všichni. Hnus toto. Anarchie začíná ovládat svět. A vlastníci čehokoli, třeste se, aby se Váš majetek někomu nezalíbil. Protože vznikne petice a budou Vám ho chtít vzít. Chcete si s ním nakládat po svém? Neexistuje. Bude to všech a bačovat si na tom budou tady jakýsi pan Baranek a Foldyna. Hodně štěstí přeju těm podpisujícím. Vracíte se do dob, které tu snad nechceme mít !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mr nobody

#74 Re:

2014-03-04 07:02

#51: -

Nejzničenější město v ČR??? Vy jste pane někdy vyjel dál než do Tesca nebo Intersparu? Byl jste někdy v Libereckém kraji? Ústeckém kraji? Kolem prahy? Na jesenicku? Desetitisícová města, která doslova chcípou, protože tam nemají lidé co dělat. Nejsou opravené cesty, chodníky, sice tam mají supr historické fabriky, ale ty padají těm lidem na hlavu. Souhlasím - nové OC Frnda je hnus, zajetelené krásné místo. Ale konzument přece může ukázat těm imperialistickým developerům, že nemá zájem a nepůjde tam. Je to demokracie, kterou jsme tady chtěli. Teď voláme po regulaci? Vy si přejete, aby hrstka "mladých dravců" diktovala soukromým vlastníkům co mají dělat? Já ne. Vytáhněte si hlavu ze zadku, zjistěte si, že další nákupní centrum je pouze fáma vypuštěná signatáři petice, aby Vás oblafli. Ta informace o nákupním centru je více jak 10let stará a jednalo se o demolici a přípravu území kde dnes již stojí Penny a benzinka. Jak jednoduché ty ovce oblbnout.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-03-04 08:28