Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

Quoted post

mr nobody

#42 AUTOROVI PETICE

2014-02-28 14:16

Vy se za svůj politicko ekonomický postoj stydíte? Proč to tady těm stovkám lidem teda neřeknete. Jsem možná hnidopich, ale zajímá mě to na co jsem se ptal. Když říkáte A, řekněte i to B. Lidé by se přece neměli tupě podepsat pod něco, co nemá širší význam, koncept a reálný základ, ale je to jen POPULISMUS !!!!!!!!!!!!!!!!

Odpovědi

Daniel Baránek

#59 Re: AUTOROVI PETICE

2014-03-02 12:06:33

#42: mr nobody - AUTOROVI PETICE

Já myslím, že důvody této petice jsou stovkám lidí jasné a že jediným, kdo je nechápe, jste vy. Pokud voláte po transparentnosti, možná by nebylo na škodu, kdybyste začal sám u sebe a prozradil nám své ctěné jméno. Ale když chcete znát mé důvody, tak tedy:

1) Pokud se zbourají frýdecko-místecké textilky, město ztratí velký a podstatný kus své historie. Pak už zde budou jen dvě náměstí a jinak samé paneláky a obchoďáky. Na čem pak bude Frýdek-Místek stavět svou historickou identitu? Na nově postavených obchoďácích? Proč je nutné bourat, místo toho, aby se přebudovalo. Že to jde, ukázali třeba ve Frýdlantě v Čechách, kde rozpadající se textilní fabriku (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ignatz_Eisenschimmel%27s_textile_factory_%28Fr%C3%BDdlant,_Hejnick%C3%A1%29) přebudovali na Tesco (http://www.nelso.cz/cz/place/283225/).

2) Primátor tvrdí, že město udělalo všechno proto, aby budovu Landsbergerovy továrny zachránil. Z rozhodnutí Ministerstva kultury ČR je však naprosto zřejmé, že to byl právě magistrát spolu s krajským úřadem, které demolici de facto umožnily. Ano, takže tato petice je ve svém důsledku namířena i proti demagogii představitelů města.

S pozdravem, Daniel Baránek.