Zachraňte krásné Podyjí před obrovskými větrníky

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7

2014-01-20 16:53

ZA MĚ SOUHLAS - já s větrníkama problém nemám a jestli mají nahradit uhelnou elektrárnu, ať mi stojí třeba na zahradě. Všem těm aktivistům co protestují proti všemu bych vypnul proud a ať se předvedou. Každý by chtěl elektřinu, ale když chce někdo postavit větrnou, vodní, nebo solární elektrárnu...o jaderné ai nemluvě, všichni všude protestují.
Chápu, že některé zásahy jsou více a nějaké méně citelné, ale když všichni protestují proti všemu je to těžké (lokalitu na uložení jaderného odpadu hledá tenhle stát už 17 let).
Je to jen můj názor a očekávám hanlivé reakce, alespoň mě utvrdí o úrovni některých lidí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2014-01-20 17:37:08

#7: -

Prvně větrníky nenahradí uhelnou elektrárnu, protože fungují jinak - nejsou regulovatelné, ve velkém množství můžou i destabilizovat síť, stačí se zeptat odborníků. Aktivisté jsou někdy pomýlení (setkala jsem se naopak s aktivisty z jedné známé české ekologické organizace, kteří se stavěli za větrníky), ale proti větrníkům v Podyjí se staví odborníci a to je myslím dost velkou zárukou objektivity.

Za druhé nesetkala jsem se s tím, že by se někdo stavěl proti malé vodní elektrárně, bioplynové stanici nebo spalovně bioodpadů (na některých místech není negativní ani solární elektrárna, ani větrníky) - a to jsem byla 5 let zaměstnanec CHKO.

A nakonec uvedu, že jsem těch 5 let profesionálně hodnotila zásahy do krajiny a s těmito "drobečky" jsem měla co do činění. Myslím, že by bylo dobré vyvěsit zákres do fotografie, aby si každý udělal představu, o co se jedná... 150m výšky je dost děsivá záležitost, když většina rodinných domů má výšku asi 8m.

 


Nepřihlášený uživatel

#23 Re:

2014-01-21 11:44:55

#7: -

No možná kdyby Vám to stálo na zahradě, tak by jste mluvil jinak. Trochu rozumně uvažovat. Nejde jen o to jak získávají energii, ale

i jak jsou vyrobeny a životnost. Dříve se postavil větrný mlýn a vydržel staletí. Dneska to nepřežije ani jednu generaci a náklady na

výstavbu jsou obrovské. Čím je vyspělejší společnost tak to stojí za nic. Za slovem ekologie se skrývá spousta ziskuchtivých společností.

Bohužel takové společnosti své zájmy prosadí a dobré záměry jsou likvidovány.

Jan

#38 Re:

2014-01-21 20:43:08

#7: -

No, jelikož jsou tyto elektrárny stavěny jen díky dotacím a tudíž se stavebním společnostem vyplatí a jelikož povětrnostní podmínky nejsou nějak extra oslnivé, tak nechápu proč by se to mělo stavět zrovna tady. Když si člověk postaví solární elektrárnu, kde je hodně slunečních dní a není tam nejúrodnější půda a větrné elektrárny, kde fouká pořád (například u moře, kde díky pravidelným větrům od moře na pevninu je větrné síly dostatek) tak proč ne? Ekologické objekty by se měly stavět tam kde jsou ekologické! Nechápu jak může nastat boom slunečních elektráren jako ekologickou alternativu, když vyspělost těchto panelů není na takové úrovni aby extra pomohla, výroba není moc ekologická a nikdo neřeší co s těmito panely, které nejdou moc recyklovat, budou společnosti dělat.

Ale děkuji za názor, ale na zahradě by jste si to stejně asi nepostavil

palo

#73 Re:

2014-01-23 12:58:10

#7: -

heh...hanit Vas nebudu. To co pisete jen svedci o vasi hluboke neinformovanosti. Fakt je, ze by Vam to meli postavit na zahradu. Ja tuto petici nechapu jako NE vetrnym elektrarnam. Jen si treba uvedomit, ze Narodni park a jeho okoli pro ne nejsou vhodne. Prikladam link, kde si muzete precist o zkusenostech nasich krajanu v Banatu http://cestovani.lidovky.cz/banat-zaplavily-vetrne-elektrarny-obyvatele-maji-zdravotni-problemy-1kw-/aktuality.aspx?c=A130419_112033_aktuality_mc

Chápu pokrok

#79 Re:

2014-01-23 16:59:08

#7: - Také s Vámi souhlasím, atom nám vadí, kouř nám vadí,soláry nám vadí,vítr nám vadí,když se má stavět přehrada, tak nám to vadí,tak hurá zpátky do jeskyně a žijme jen ekologicky s krásnými výhledy a turistou v rohu,který dobře platí za krásu a panoramata...

 


Nepřihlášený uživatel

#80 Re:

2014-01-23 21:27:44

#7: -

Ať vám to postaví na zahradě a jaderný odpad tam můžou složit také,ale penízky se nepohrnou k vám,ale do jiných kapsiček.Zdravím Zdena V


Nepřihlášený uživatel

#111 Re:

2014-01-25 17:52:39

#7: -

Vždy se musí udělat kompromis. Chtěl bych Tě ale vidět, jak by se Ti spalo s "Větrníkem" na zahradě, je vidět, že jsi u žádné větrné elektrárny nikdy v klidu nepostál a neposlechl si její zvuk. Stejně tak s vysokými frekvencemi zvuku ruší i měniče slunečních kolektorů.

 


Nepřihlášený uživatel

#113 Re:

2014-01-25 19:50:58

#7: -

S tímto názorem se nemohu ztotožnit, byť obsahuje zrnko pravdy - je nezbytné být aktivní a pokud chceme mít prostředí čistší a bezpečnější je nutné se vzdát určitých věcí a nechat např. na svém pozemku stát stavby, které podporují moderní přenosovou síť, či produkci čisté elektřiny.

Druhá věc je opodstatnění větrné energie jako celku - na severu Německa se ukazuje, že tento systém není pouze jednoznačně pozitivní a že jeho podíl na celkovém energetickém mixu by měl být spíše nižší - proč asi Holandsko postavilo phaseshiftery a my si je buďto postavíme, nebo budeme muset masivně investovat do přenosové soustavy?

Druhá věc je, že národní park existuje proto, aby se zachoval určitý stav přírody a přírodě rozhodně zvuková stránka těchto kolosů neprozpívá.

A závěrem - pokud jste pro zelenou energii, tohle by jí marketingově silně uškodilo. Takže mám podezření, že jste vlastně jakási Bakalova klika;)

Karel Janíček ml.

Brno


Nepřihlášený uživatel

#124 Re:

2014-01-26 17:41:01

#7: - Já bych si nechal klidně postavit atomovou elektrálnu na zahradě to by byl krásný nájem a už bych nemusel nic dělat čau Zdenda

 

Nightbird

#170 Re: k číslu 7

2014-01-29 19:21:49

#7: -

Vážený pane, shodnu se s Vámi v tom, že se mi také nelíbí jak se protestuje proti jaderným i vodním elektrárnám a proti uložení jaderného odpadu (což vůbec není nic škodliveého a riskantního ačkoli je to takto veřejnosti podáváno), ale jsem také rozhodně proti zaplevelení krajiny větrníky a solárními panely! Klidně postavit ještě jeden Temelín, protože v našich podmínkách je to to nejlepší, co bychom mohli udělat. A je pikantní jak jsou rakouští a němečtí občané zblblí propagandou..


Nepřihlášený uživatel

#171 Re:

2014-01-29 19:25:16

#7: -

Vážený pane, shodnu se s Vámi v tom, že se mi také nelíbí jak se protestuje proti jaderným i vodním elektrárnám a proti uložení jaderného odpadu (což vůbec není nic škodliveého a riskantního ačkoli je to takto veřejnosti podáváno), ale jsem také rozhodně proti zaplevelení krajiny větrníky a solárními panely! Klidně postavit ještě jeden Temelín, protože v našich podmínkách je to to nejlepší, co bychom mohli udělat. A je pikantní jak jsou rakouští a němečtí občané zblblí propagandou..


Nepřihlášený uživatel

#184 Re:

2014-01-31 09:12:16

#7: -

Američani ji hledají už 50 let a taky ji přes jejich nedozírné územní možnosti dosud nemají - bezpečné úložiště tohto jaderného sajrajtu totiž neexistuje. Spojme se s Rakušany v boji proti větrníkům i jaderným elektrárnám! A pokud větrníky, tak jen na zahradě těch, co s nim i souhlasí!

Dita

#191 Re:

2014-02-04 08:22:45

#7: -

Když Vám to nevadí, tak se přihlašte a nechte s uložit jaderný odpad na zahradě!


Nepřihlášený uživatel

#205 Re:

2014-02-07 09:40:26

#7: -

Vidím to stejně. S vypnutým proudem by se některým rozsvítilo.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...