Zachraňte krásné Podyjí před obrovskými větrníky
OK, původně jsem nechtěl, ale podepíšu. Jen kvůli Podyjí. Další důvody, jako pokles turistického ruchu, nebo cen nemovitostí? To jsou nesmysly. Myslím, že honba za turisty se tady stala už posedlostí a staví na okraj mnohem důležitější věci. Viz třeba ty nemovitosti - v době, kdy se ostatní vesnice předhánějí a nabízejí mladým rodinám pozemky na stavbu nemovitostí v ceně do 100,-/m2, ve Vranově stojí pozemek 400 - 500,-/m2. Ve vesnici, kde je 10 měsíců do roka mrtvo a má minimální občanskou vybavenost. Cena je právě taková, kterou si může dovolit podnikatel, který očekává návratnost. Poslední vranovské pozemky zmizí pod penziony, ale hlavně, že si zastupitelstvo pomůže..
ZA MĚ SOUHLAS - já s větrníkama problém nemám a jestli mají nahradit uhelnou elektrárnu, ať mi stojí třeba na zahradě. Všem těm aktivistům co protestují proti všemu bych vypnul proud a ať se předvedou. Každý by chtěl elektřinu, ale když chce někdo postavit větrnou, vodní, nebo solární elektrárnu...o jaderné ai nemluvě, všichni všude protestují.
Chápu, že některé zásahy jsou více a nějaké méně citelné, ale když všichni protestují proti všemu je to těžké (lokalitu na uložení jaderného odpadu hledá tenhle stát už 17 let).
Je to jen můj názor a očekávám hanlivé reakce, alespoň mě utvrdí o úrovni některých lidí.
Ondráček Ed.
Re:
Prvně větrníky nenahradí uhelnou elektrárnu, protože fungují jinak - nejsou regulovatelné, ve velkém množství můžou i destabilizovat síť, stačí se zeptat odborníků. Aktivisté jsou někdy pomýlení (setkala jsem se naopak s aktivisty z jedné známé české ekologické organizace, kteří se stavěli za větrníky), ale proti větrníkům v Podyjí se staví odborníci a to je myslím dost velkou zárukou objektivity.
Za druhé nesetkala jsem se s tím, že by se někdo stavěl proti malé vodní elektrárně, bioplynové stanici nebo spalovně bioodpadů (na některých místech není negativní ani solární elektrárna, ani větrníky) - a to jsem byla 5 let zaměstnanec CHKO.
A nakonec uvedu, že jsem těch 5 let profesionálně hodnotila zásahy do krajiny a s těmito "drobečky" jsem měla co do činění. Myslím, že by bylo dobré vyvěsit zákres do fotografie, aby si každý udělal představu, o co se jedná... 150m výšky je dost děsivá záležitost, když většina rodinných domů má výšku asi 8m.
S pozdravem "Po nás potopa " Karel Daněk
Pracuji v oboru ochrany přírody a krajiny a každá takováto megalomanská a v tomto případě zcela vynucená stavba o ničem a jen pro někoho je dalším hřebíčkem do rakve jak vidím nejen naší společnosti, ale i dalších. Jó, rakušáci jsou kulišáci. Lidem chybí pokora a soudnost, je mi z toho všeho na nic. Petice jsou dobré, ale v kole všech k tomu řízení nevěřím, že pomůže, už mám za sebou docela dost zkušeností jak se nechá všechno obejít.
Zdravím ML
Re:
No možná kdyby Vám to stálo na zahradě, tak by jste mluvil jinak. Trochu rozumně uvažovat. Nejde jen o to jak získávají energii, ale
i jak jsou vyrobeny a životnost. Dříve se postavil větrný mlýn a vydržel staletí. Dneska to nepřežije ani jednu generaci a náklady na
výstavbu jsou obrovské. Čím je vyspělejší společnost tak to stojí za nic. Za slovem ekologie se skrývá spousta ziskuchtivých společností.
Bohužel takové společnosti své zájmy prosadí a dobré záměry jsou likvidovány.
| This discussion has been closed. |