PETICE PROTI OPĚTOVNÉMU ZAVEDENÍ MINIMÁLNÍ DANĚ

Quoted post

Vojtěch

#13 Bláboly

2013-10-19 15:13

I odbory mají právo vyjádřit se.
Minimální daň je nutná. Motáte tady termíny
základ daně a daň.
Systém dospěl tak daleko, že živnostníci
oproti zaměstnancům mají mizerný přínos pro stát.
A stát je důležitý. Živnostníci rádi využívají
veřejná osvětlení, silnice, inženýrské sítě,
policii. Často jejich zákazníky jsou státní
instituce či státní zaměstnanci.
Když nebudete platit daně, budete mít nižší příjmy.

Odpovědi

BC

#16 Re: Bláboly

2013-10-19 18:18:05

#13: Vojtěch - Bláboly

Na spoustu věcí, které využívají živnostníci, má monopol stát. A stát si za svoje mizerné služby vybírá nepřiměřeně velké peníze. Pod hrozbou násilí. To jsou taky bláboly?

lisec

#18 Re: Bláboly

2013-10-21 11:10:16

#13: Vojtěch - Bláboly

Vážený soudruhu Vojtěchu. Je vidět že jste si to nezkusil naoastro.

Když Paroubek tohle tenkrát propagoval tak pravil: no když si nevydělají tak ať jdou od toho !!! Jsem teď v důchodu, ale spadnul jsem tenkrát do té kategorie, těch co jen tak, tak přeživali.

Ano, dle Paroubka jsem byl neúspěšný, ale neprudil jsem a nevyžadoval žádné podpory, sociální dávky a různé jiné příspěvky.

A věřte že švanda to nebyla. Směšné?, ale párkrát mě musel pomoci úspěšnější bratr, že to za mne zaplatil.

Máte ten pocit že hospodský, zámečník, pokrývač, a jiní, co od nikoho nic nechtějí, že se z nich snad stanou tak levicí nenáviděníni boháči.

Ano pro stát to není přínos, jen se ale musí odečíst ty různé podpory ...

P.S.: nedavno dávali skvělou sérii o mafii "KMOTR", sakra práce, ten soudruh Zavadil by tam mohl vystoupit bez jakéhokoliv pracného maskování ...

František

#20 Re: Bláboly

2013-10-21 17:23:27

#13: Vojtěch - Bláboly 

 Co to říkáte? Na státní zakázky nikdy nedosáhnu, v noci nepracuji, abych používal světla lamp, o botičky nemám zájem ... Minimální daň znamená, že si třeba zlomíte nohu, půl roku se z toho léčíte a zkoušíte to pak dohnat. Tak tak vyděláte na benzín, bydlení, sociální a zdravotní a příde někdo si vzít půlku z toho co jsem vyfakturoval. To je jak ve středověku ne?


Nepřihlášený uživatel

#23 Re: Bláboly

2013-10-22 08:32:11

#13: Vojtěch - Bláboly

Minimální daň je nutná?

Vážený pane. Pracuji jako OSVČ již několik let. To že sem k tomu studoval a platil si školné nikoho nezajímalo. To, že i když jsem za rok vyfakturoval 40 000 a více méně tu samou částku jsem musel odevzdat na sociálním a zdravotním, to už bylo trošku silné kafe. A do toho bych měl ještě platit minimální daň? Co si nevydělám, to nemám. Ale sociální a zdravotní platit musím. Tak co tady plácáte o nutnosti minimální daně?

Bushi

#24 Re: Bláboly

2013-10-22 10:58:45

#13: Vojtěch - Bláboly

To neni pravda.

1/ jako zivnostnik platis vsechny neprime dane, na tom od kazdeho vyberou mnohem vic nez na danich primych

2/ dan z prijmu - 15 procent - platis, jenom pokud mas  "zisk" - tj rozdil mezi naklady a vynosy, pripadne pausalem a vynosy, minus odecitatelna polozka, kterou btw ma kazdy

3/platis socialni a zdravotni, tam uz pausal je

Ja mam  pocit, ze vsichni si mysli, ze zivnostnici jsou duvod, proc je stat zadluzenej, a pritom jsou to urednici a politici, co rozhazujou plnyma hrsma za picoviny (nepotrebne veci jako treba skarty, nefunkcni zbytecny databaze atd) a nejsou schopni za statni penize udelat ani jeden projekt tak, jak se v soukromem sektoru povazuje za samozrejme, tj. kvalitne, rychle a bez vicenakladu, za rozumnou cenu.

jako zivnostnik nemas dovolenou (nebo mas, ale nikdo te neplati), rucis celym majetkem, podpora v nezamestnanosti nula nula nic, ochrana zakoniku prace pro zamestnance je luxus, ktery nemas, nemocenska nula nula nic (ja jsem oficialne nemocnej nebyl 15 let, naposledy kdyz jsem by jeste zamestnanec). Duchod - uz dneska by to bylo skoro nic, pocitam, ze budu delat, dokud nepadnu. Obcas udelas praci a nekdo ti nezaplati. Pokdu delas s materialem, stejne musis odvest DPH, i kdyz ti nekdo dluzi. Kdyz ti neco ukradnou, jde to z tvy kapsy, ne z firemni. Vsechno, co potrebujes k praci, si hradis sam, zadna firma ti neda vybaveni, vercajk, pocitac, software, pripojeni k neti, vizitky nebo kyho certa potrebujes.

Podle me stat plny zivnostniku a malych firem na tom musi byt lepe nez stat plny zamestnancu montoven organizovanych v odborech. Uz jenom proto, ze ty montovny se diky odborarum casem zase odstehujou :) (napoveda: naklady na praci ;))

Ccecil

#26 Re: Bláboly

2013-10-23 07:47:33

#13: Vojtěch - Bláboly

Ano, blábolíte. Co třeba DPH?  Živnostník platí mnohem více daní než zaměstnanec. A ta minimální je jen pomstou za to, že se stará sám o sebe, a třeba ještě zaměstnává zaměstnance. Když se nedaří, zaměstnance musí zaplatit, sám nedostane nic a vy mu ještě chcete hodit na hrb minimální daň, protože jezdí po silnicích. Bezva. Víte co? Bude lepší ty zaměstnance vyhodit a jít na pracák bez minimální daně, stát tak zajisté ušetří hlavo dubová...

Lukesko

#27 Re: Bláboly

2013-10-23 12:40:26

#13: Vojtěch - Bláboly

Vy jste ale h...., vzpamatujte se, já sice nepodnikám už, ale znám spoustu živnostníků, kteří by kvůli zavedení této daně byli na mizině a za to, že dřou celé dny od rána do večera by na tom byli hůře než zaměstnanci. Tudíž Váš komentář je ubohý a sobecký a měl byste se nad tím zamyslet a vzít si kalkulačku, vždyť to si dokáže spočítat dítě ve třetí, ne-li ve druhé třídě.

Katerina

#30 Re: Bláboly

2013-10-23 20:49:06

#13: Vojtěch - Bláboly

Uveďte konkrétní čísla, která to potvrzují, pak Váš argument bude oprávněný. Mimochodem živnostníci musí odvádět zdravotní a sociální hned po zahájení živnosti a bez ohledu na to, zda si něco vydělali, a prosadit se pro jednotlivce v dnešních podmínkách není vůbec jednoduché. Tudíž někteří se dostávají do problémů se sociálkou a zdr. pojišťovnami, které jim k tomu dluhu přičítají penále. Které odbory budou řešit tento problém? Odbory mají právo se vyjádřit, ale ty byly zakládány proto, aby chránily práva zaměstnanců vůči jejich zaměstnavatelům, s živnostníky to nemá nic společného. Samozřejmě souhlasím s Vámi, že by bylo spravedlivé, aby i živnostníci, i majitelé firem, odváděli daně podle svých skutečných příjmů, nikoli vykazovali minimální příjmy, protože se to děje, ale nevidím efektivní způsob, jak tomu pomoci tak, aby to nepoškodilo mnoho lidí, kteří skutečně ty příjmy mají nízké, i když jsou OSVČ. Tím chci říci, že pokud bychom řešili tento problém jednostranně, jak to dělají odbory, již zítra bychom měli další armádu nezaměstnaných živnostníků, pomohly by jím odbory ve shánění práce?


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: Bláboly

2013-10-24 09:50:09

#13: Vojtěch - Bláboly

A stát má zase mizerný přínos pro živnostníky. Na rozdíl od zaměstnanců musím každou minutu, kterou chci dostat zaplacenou, skutečně pracovat, zakázky mi nikdo nehodí na stůl, platím si všemožná pojištění samotná, můj pracovní den je delší než pracovní den zaměstnance, o výhodách (benefity, stravenky, placená dovolená) si můžu nechat zdát, víkendy nevnímám, protože pracuju. Stojí mi to za tu svobodu, kterou ve svém řemesle mám, ale aby mi někdo z toho, co vydělám, pořád bral, protože není schopen zefektivnit politiku zaměstnanců a sdírat živnostníky je snadné, to se mi skutečně nelíbí...


Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Bláboly

2013-10-24 17:29:52

#13: Vojtěch - Bláboly 

 A co si živnostníci od státu berou? Jsme s manželem oba živnostníci, nebereme přídavky na děti, žádná dovolená ani nemocenská. Když přijdu o práci, od úřadu dostanu minimum. Nevadí mi to a počítám s tím, tuhle cestu jsme si zvolila, ale nevidím důvod proč mám platit další peníze a to zrovna na odboráře, se všemi jejich výhodami. Děti se mě ptaly, jaký je rozdíl mezi voličem pravice a levice. Pravicový volič si zařídí vše sám, levicový volič chce, aby se o něj postaral stát, který to hodí na pravicového voliče.

Broukmen

#36 Re: Bláboly

2013-10-24 18:20:01

#13: Vojtěch - Bláboly

Víš kolik je minimální platba kterou musí zaplatit OSVČ - VZP a Sociálku? Bez mála 4000 kč! :-O Já dělám řemeslo teda rukama! Musím se docela ohánět! Práci teda kšefty si musím najít sám! Žádnej stát ani nikdo mi práci nepřiděluje! Je to můj problém jestli práci mám nebo nemám! A já ji taky třeba nějakou dobu nemám! myslíš že obyčejnej řemesník na OSVČ je nákej pracháč? Není! Alespoň zde se můžu cejtit trochu svobodně!!! To že budu muset platit nákej paušál třeba 10000 kč ročně je pro mne likvidační! Proto ostře proti tomu protestuju! Ono se taky může stát že lidi pozastavěj živnosták a jít na pracák! Ale tam nedostaneš ani to abys zapatil byt! :-( Pak tě to donutí jít makat na černo! Jo spousta lidí to tak dělá aby mělo na živobytí! A ty tu plácáš něco vo osvětlení a pod. věcí! dyt ty živnostníci platěj daně! :-O Už se prosím k těmto věcem vůbec nevyjadřuj!!!! děkuji!!!


Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Bláboly

2013-12-12 10:58:22

#13: Vojtěch - Bláboly

Víte vůbec, kolik daně platí zaměstnanci, kteří mají hrubou mzdu do dvaceti tisíc? Tak já vám to řeknu. Pokud má takový zaměstnanac například dvě děti, neplatí daň žádnou a naopak mu stát ještě každý rok deset tisíc věnuje. Podnikatel má nárok na stejné daňové odpočty jako každý jiný občan a když má hrubý příjem do dvaceti tisíc měsíčně, tak také neplatí daň stejně jako ten zaměstnanec. Ale zase nemá nárok na dovolenou, nemůže si dovolit pracovní neschopenku, musí si všechno hradit ze svého a ještě platit sociální a zdravotní pojištění bez ohledu na to, zda na to vydělal či ne. Nevěřte blábolům Sobotky, který ani neví, o čem mluví.

Sancho Panza

#64 Re: Bláboly

2013-12-12 19:18:57

#13: Vojtěch - Bláboly

Odborářští bosové úmyslně šíří bludy a vy jim to bez přemýšlení žerete.

Fakta jsou jednoduchá: každý živnostník letos zaplatí státu minimálně 43 656 Kč, i v případě že má nulové příjmy. Stejnou částku odvede zaměstnanec až hrubé měsíční mzdy ve výši 19 400 Kč pobírané po celý rok. Tato částka se blíží mediánu mezd zaměstnanců. I při nulových příjmech musí každý měsíc zaplatit minimálně na zdravotní pojištění 1 748 Kč. Stejné zdravotní pojištění je zaměstnanci sraženo až při dosažení měsíční hrubé mzdy 38 884 Kč. Na sociální pojištění musi zapaltit minimálně 1890 Kč měsíčně což zaplatí zaměstnanec až z platu 29 076 Kč. Medián mzdy zaměstnance je cca 20 000 Kč a průměrná mzda je 24 000 Kč. Takže OSVČ musí zaplatit i při nulových příjmech částky, které jsou sráženy zaměstnancům až z vysoce nadprůměrných mezd.


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Bláboly

2014-01-04 21:28:59

#13: Vojtěch - Bláboly

Poslyš, Vojtěchu, nechceš raději trochu přemýšlet, popř. si o dané problematice něco zjistit, než zase napíšeš nějakou blbost.