PETICE PROTI OPĚTOVNÉMU ZAVEDENÍ MINIMÁLNÍ DANĚ
volte pravici
Re: volte pravici
Pravici volím, ale top 09 mě zklamala, sami chtěli prosadit zkon o zvýšení daně pro živnostníky. :/
Varování
Komodor
Bláboly
Minimální daň je nutná. Motáte tady termíny
základ daně a daň.
Systém dospěl tak daleko, že živnostníci
oproti zaměstnancům mají mizerný přínos pro stát.
A stát je důležitý. Živnostníci rádi využívají
veřejná osvětlení, silnice, inženýrské sítě,
policii. Často jejich zákazníky jsou státní
instituce či státní zaměstnanci.
Když nebudete platit daně, budete mít nižší příjmy.
Re: Bláboly
Na spoustu věcí, které využívají živnostníci, má monopol stát. A stát si za svoje mizerné služby vybírá nepřiměřeně velké peníze. Pod hrozbou násilí. To jsou taky bláboly?
V době ekonomické recese by bylo toto pro mnohé živnostníky likvidační... Kde brát, když zkrátka není odkud? Odbory jsou jaksi poněkud mimo realitu.
Vážený soudruhu Vojtěchu. Je vidět že jste si to nezkusil naoastro.
Když Paroubek tohle tenkrát propagoval tak pravil: no když si nevydělají tak ať jdou od toho !!! Jsem teď v důchodu, ale spadnul jsem tenkrát do té kategorie, těch co jen tak, tak přeživali.
Ano, dle Paroubka jsem byl neúspěšný, ale neprudil jsem a nevyžadoval žádné podpory, sociální dávky a různé jiné příspěvky.
A věřte že švanda to nebyla. Směšné?, ale párkrát mě musel pomoci úspěšnější bratr, že to za mne zaplatil.
Máte ten pocit že hospodský, zámečník, pokrývač, a jiní, co od nikoho nic nechtějí, že se z nich snad stanou tak levicí nenáviděníni boháči.
Ano pro stát to není přínos, jen se ale musí odečíst ty různé podpory ...
P.S.: nedavno dávali skvělou sérii o mafii "KMOTR", sakra práce, ten soudruh Zavadil by tam mohl vystoupit bez jakéhokoliv pracného maskování ...
Co to říkáte? Na státní zakázky nikdy nedosáhnu, v noci nepracuji, abych používal světla lamp, o botičky nemám zájem ... Minimální daň znamená, že si třeba zlomíte nohu, půl roku se z toho léčíte a zkoušíte to pak dohnat. Tak tak vyděláte na benzín, bydlení, sociální a zdravotní a příde někdo si vzít půlku z toho co jsem vyfakturoval. To je jak ve středověku ne?
Re: Re: Bláboly
Přesně, zaměstnanci nemají vůbec potuchy, co soukromničení obnáší. Od státu, ani od zaměstnavatelů nemáme nic, ba naopak, když marodíme, tak za nic, když jedeme na dovolenou, tak nejenom, že si na ni, jako každý, musíme našetřit, ale ještě si musíme našetřit na sociální, zdravotní, nájemné a zboží i v době nepřítomnosti a to nejsou malé korunky. Když zaměstnanec vydělá 20000,- hrubého, dostane cca 17500,- čistého. Soukromník, jako jsem já ( kadeřnice ) když vydělám 20000,-, sociální se zdravotním mne stojí 3800,-, nájemné s elektřinou 8000,-, kde jsou roční poplatky za popelnice a pojištění. Tak si to vážení zaměstnanci spočítejte. Dobře už bylo, bohužel :(
minimální daně
minimální daň by znamenala konec malých živnostníků, ale jak jsem psala jinde, i malý živnostník je svobodný a státem neovladaný, tak možná o to jde. dosud živnostníci odolávali zbídačování, které jde u zaměstnanců a to někomu asi pořádně vadí. když zbídačit, tak všechny stejně, že?
Minimální daň je nutná?
Vážený pane. Pracuji jako OSVČ již několik let. To že sem k tomu studoval a platil si školné nikoho nezajímalo. To, že i když jsem za rok vyfakturoval 40 000 a více méně tu samou částku jsem musel odevzdat na sociálním a zdravotním, to už bylo trošku silné kafe. A do toho bych měl ještě platit minimální daň? Co si nevydělám, to nemám. Ale sociální a zdravotní platit musím. Tak co tady plácáte o nutnosti minimální daně?
To neni pravda.
1/ jako zivnostnik platis vsechny neprime dane, na tom od kazdeho vyberou mnohem vic nez na danich primych
2/ dan z prijmu - 15 procent - platis, jenom pokud mas "zisk" - tj rozdil mezi naklady a vynosy, pripadne pausalem a vynosy, minus odecitatelna polozka, kterou btw ma kazdy
3/platis socialni a zdravotni, tam uz pausal je
Ja mam pocit, ze vsichni si mysli, ze zivnostnici jsou duvod, proc je stat zadluzenej, a pritom jsou to urednici a politici, co rozhazujou plnyma hrsma za picoviny (nepotrebne veci jako treba skarty, nefunkcni zbytecny databaze atd) a nejsou schopni za statni penize udelat ani jeden projekt tak, jak se v soukromem sektoru povazuje za samozrejme, tj. kvalitne, rychle a bez vicenakladu, za rozumnou cenu.
jako zivnostnik nemas dovolenou (nebo mas, ale nikdo te neplati), rucis celym majetkem, podpora v nezamestnanosti nula nula nic, ochrana zakoniku prace pro zamestnance je luxus, ktery nemas, nemocenska nula nula nic (ja jsem oficialne nemocnej nebyl 15 let, naposledy kdyz jsem by jeste zamestnanec). Duchod - uz dneska by to bylo skoro nic, pocitam, ze budu delat, dokud nepadnu. Obcas udelas praci a nekdo ti nezaplati. Pokdu delas s materialem, stejne musis odvest DPH, i kdyz ti nekdo dluzi. Kdyz ti neco ukradnou, jde to z tvy kapsy, ne z firemni. Vsechno, co potrebujes k praci, si hradis sam, zadna firma ti neda vybaveni, vercajk, pocitac, software, pripojeni k neti, vizitky nebo kyho certa potrebujes.
Podle me stat plny zivnostniku a malych firem na tom musi byt lepe nez stat plny zamestnancu montoven organizovanych v odborech. Uz jenom proto, ze ty montovny se diky odborarum casem zase odstehujou :) (napoveda: naklady na praci ;))
| This discussion has been closed. |