PETICE PROTI OPĚTOVNÉMU ZAVEDENÍ MINIMÁLNÍ DANĚ

Ccecil

#26 Re: Bláboly

2013-10-23 07:47

#13: Vojtěch - Bláboly

Ano, blábolíte. Co třeba DPH?  Živnostník platí mnohem více daní než zaměstnanec. A ta minimální je jen pomstou za to, že se stará sám o sebe, a třeba ještě zaměstnává zaměstnance. Když se nedaří, zaměstnance musí zaplatit, sám nedostane nic a vy mu ještě chcete hodit na hrb minimální daň, protože jezdí po silnicích. Bezva. Víte co? Bude lepší ty zaměstnance vyhodit a jít na pracák bez minimální daně, stát tak zajisté ušetří hlavo dubová...

Lukesko

#27 Re: Bláboly

2013-10-23 12:40

#13: Vojtěch - Bláboly

Vy jste ale h...., vzpamatujte se, já sice nepodnikám už, ale znám spoustu živnostníků, kteří by kvůli zavedení této daně byli na mizině a za to, že dřou celé dny od rána do večera by na tom byli hůře než zaměstnanci. Tudíž Váš komentář je ubohý a sobecký a měl byste se nad tím zamyslet a vzít si kalkulačku, vždyť to si dokáže spočítat dítě ve třetí, ne-li ve druhé třídě.

Lukesko

#28 Kopněte pana Blábola do p.....

2013-10-23 12:44

Vy jste nenormální diletant, typicky levicově myslící člověk, nebudu se k tomu, co tady píšete raději vyjadřovat.
Teta

#29 Vojtěchu

2013-10-23 14:56

vy jste úplně mimo mísu.Já podnikala 15 let jako masérka.Vykoledovala jsem si zánět šlach,kvůli tomu jsem skončila.A myslíte,že to někoho zajímá???? na částečný invalidní důchod jsem nedosáhla - posudkový mi popřál - prý snad něco seženu.Prsty pořádně nehýbu,jsem na pracáku.Příspěvek č.25 - líp bych to nenapsala.
Katerina

#30 Re: Bláboly

2013-10-23 20:49

#13: Vojtěch - Bláboly

Uveďte konkrétní čísla, která to potvrzují, pak Váš argument bude oprávněný. Mimochodem živnostníci musí odvádět zdravotní a sociální hned po zahájení živnosti a bez ohledu na to, zda si něco vydělali, a prosadit se pro jednotlivce v dnešních podmínkách není vůbec jednoduché. Tudíž někteří se dostávají do problémů se sociálkou a zdr. pojišťovnami, které jim k tomu dluhu přičítají penále. Které odbory budou řešit tento problém? Odbory mají právo se vyjádřit, ale ty byly zakládány proto, aby chránily práva zaměstnanců vůči jejich zaměstnavatelům, s živnostníky to nemá nic společného. Samozřejmě souhlasím s Vámi, že by bylo spravedlivé, aby i živnostníci, i majitelé firem, odváděli daně podle svých skutečných příjmů, nikoli vykazovali minimální příjmy, protože se to děje, ale nevidím efektivní způsob, jak tomu pomoci tak, aby to nepoškodilo mnoho lidí, kteří skutečně ty příjmy mají nízké, i když jsou OSVČ. Tím chci říci, že pokud bychom řešili tento problém jednostranně, jak to dělají odbory, již zítra bychom měli další armádu nezaměstnaných živnostníků, pomohly by jím odbory ve shánění práce?


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: Bláboly

2013-10-24 09:50

#13: Vojtěch - Bláboly

A stát má zase mizerný přínos pro živnostníky. Na rozdíl od zaměstnanců musím každou minutu, kterou chci dostat zaplacenou, skutečně pracovat, zakázky mi nikdo nehodí na stůl, platím si všemožná pojištění samotná, můj pracovní den je delší než pracovní den zaměstnance, o výhodách (benefity, stravenky, placená dovolená) si můžu nechat zdát, víkendy nevnímám, protože pracuju. Stojí mi to za tu svobodu, kterou ve svém řemesle mám, ale aby mi někdo z toho, co vydělám, pořád bral, protože není schopen zefektivnit politiku zaměstnanců a sdírat živnostníky je snadné, to se mi skutečně nelíbí...


Nepřihlášený uživatel

#32

2013-10-24 11:45

Musíme lidem vysvětlit, že podnikatelé nejsou "paraziti národa", ale lidem dávají práci a vytvářejí konkurenci na trhu čímž zvyšují kvalitu služeb.

Nepřihlášený uživatel

#33

2013-10-24 12:46

Vůbec nemám slov proti drzosti lidí, kteří vživotě nestáli na vlastních nohou a celý život pouze natahovali ruku po výplatní pásce.

Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Bláboly

2013-10-24 17:29

#13: Vojtěch - Bláboly 

 A co si živnostníci od státu berou? Jsme s manželem oba živnostníci, nebereme přídavky na děti, žádná dovolená ani nemocenská. Když přijdu o práci, od úřadu dostanu minimum. Nevadí mi to a počítám s tím, tuhle cestu jsme si zvolila, ale nevidím důvod proč mám platit další peníze a to zrovna na odboráře, se všemi jejich výhodami. Děti se mě ptaly, jaký je rozdíl mezi voličem pravice a levice. Pravicový volič si zařídí vše sám, levicový volič chce, aby se o něj postaral stát, který to hodí na pravicového voliče.


Nepřihlášený uživatel

#35

2013-10-24 17:58

Opětovné zavedení min.daně pro OVSČ povede k tomu že spoustu řemeslníků nad 50 let to finančně neunese a skončí na pracovním úřadě jako nezaměstnaný! :-( To potřebuje vláda vysávat i tímto způsobem? A to proto aby mohla poté peníze prošustrovat za předražené a zkorumpované zakázky? :-( S tím zásadně nesouhlasím!!!!
Broukmen

#36 Re: Bláboly

2013-10-24 18:20

#13: Vojtěch - Bláboly

Víš kolik je minimální platba kterou musí zaplatit OSVČ - VZP a Sociálku? Bez mála 4000 kč! :-O Já dělám řemeslo teda rukama! Musím se docela ohánět! Práci teda kšefty si musím najít sám! Žádnej stát ani nikdo mi práci nepřiděluje! Je to můj problém jestli práci mám nebo nemám! A já ji taky třeba nějakou dobu nemám! myslíš že obyčejnej řemesník na OSVČ je nákej pracháč? Není! Alespoň zde se můžu cejtit trochu svobodně!!! To že budu muset platit nákej paušál třeba 10000 kč ročně je pro mne likvidační! Proto ostře proti tomu protestuju! Ono se taky může stát že lidi pozastavěj živnosták a jít na pracák! Ale tam nedostaneš ani to abys zapatil byt! :-( Pak tě to donutí jít makat na černo! Jo spousta lidí to tak dělá aby mělo na živobytí! A ty tu plácáš něco vo osvětlení a pod. věcí! dyt ty živnostníci platěj daně! :-O Už se prosím k těmto věcem vůbec nevyjadřuj!!!! děkuji!!!


Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2013-10-25 09:28

#1: -  

 Tak to zkuste soukromničit!Asi víte,že byste šel za chvíli na ÚP,tak tu píšete krávovinu.

Miguel

#38 Zdroje? Odkazy? Kdo to kdy řekl?

2013-10-25 13:56

Hledal jsem jen v rychlosti, ale nepodařilo se mi najít tiskovou zprávu nebo článek v nějakém periodiku, kde by tento návrh Odborů byl uvedený. Můžete to prosím někdo nalinkovat a ideálně přímo do textu petice?

Nepřihlášený uživatel

#39

2013-10-26 16:33

Souhlasim s tim, ze by se meli chranit mali a stredni podnikatele, kteri sotva prezivaji a mohou si dovolit pouze to nejdulezitejsi oproti tem podnikatelum, kteri svoje danove povinnosti ulevaji vsude mozne a statisice pro ne znamenaji malo. Likvidace stredni vrstvy, ktera probiha vsude na svete, je velice nebezpecna a system je vice a vice nestabilni. lide se vice a vice bouri, jsou znechuceni, jsou tim padem ve vetsi nerovnovaze, je vice nemoci.... panuje kratkozrakost vladnouci tridy.

Nepřihlášený uživatel

#40

2013-10-31 11:39

Hlavně aby jste si tyto komentáře pamatovali do příštích voleb

Nepřihlášený uživatel

#41

2013-12-02 22:56

Kdysi tuhle daň zavedl tuším, ten neschopný šmejd -Špidla. Že by ho následoval další neschopný z řady ČSSD - Sobotka?

Nepřihlášený uživatel

#42 Re: volte pravici

2013-12-02 23:01

#4: kalousek - volte pravici

Idiote, tzv. pravice rozkradla celou zemi do posledního špendlíku, všechno začal ten syčák Klaus tzv. kuponovou privatizací, to byla zlodějna tisíciletí.


Nepřihlášený uživatel

#43

2013-12-11 21:16

Je to další zářez pro živnostníky co už teď sotva přežívají,bude to o tom jestli se to vůbec vyplatí a nejít na pracák a být na dávkách,ať za mě platí sociální a zdravotní stát ,tak to ti socani asi chtějí,velice efektivní!!

Nepřihlášený uživatel

#44 to už tu bylo

2013-12-11 22:47

#43: -

Minimální daň tu kdysi byla, platilo se cca 8000 ročně, ale nyní chtějí 20000!!!! Je to likvidační. Protože od té doby stouplo sociální a zdravotní, ale díky výběrovým řízením šly ceny dolů, je to někde na 60% bývalých cen. Ceny se nyní pohybují na hranici, za kterou jde ještě dělat, aby to nebylo úplně zadarmo. Když dáte vyšší cenu, nemáte práci vůbec a nikdo se s váma nebaví. U mě to je komplikované, že mám 4 děti, které musí jíst dřív než já. Jak to vypadá, nebudu mít ani na základní potraviny a budu muset okrádat slabší lidi, jen abych měl vůbec co jíst.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-12-12 08:41


Terminátor

#46 KONEČNĚ

2013-12-12 08:45

Konečně snad začnou živnostnící taky platit alespoň nějaké daně jako musí pracující lid. Všichni jsou oficiálně ve ztrátě, přitom mají vily jako kráva, teréňáky v garáži a každej rok jednu dovolenou na jachtě v Chorvatsku a druhou na Havaji. Sice tohle opatření tuhle nerovnost nezvrátí, ale alespoň malinko zmírní.

Nepřihlášený uživatel

#47 Re: KONEČNĚ

2013-12-12 10:04

#46: Terminátor - KONEČNĚ

Já jsem pro. Ale až po té, co zruší zaměstnancům dovolenou, zruší stravenky, zruší odbory, zruší jakékoliv zaměstnanecké výhody včetně třeba odstupného, nárok na vzití do práce po mateřské, až si budou sociální a zdravotní platit zaměstnanci kompletně sami bez účasti zaměstnavatele. Až budou moci být všichni zaměstnanci vyhozeni z práce baz jakéhokoliv důvodu, jen proto, že si to zaměstnavatel usmyslí. A až si budou platit zaměstnanci benzín do služebních aut ze svého. Pak se můžeme bavit o rovnosti. Ti co jsou baohatí, ať platí přiměřené děně, ale jsou živnoníci, kteří si vydělají třeba 200 000 ročně a z toho se moc vyskakovat nedá, když jsou v tom ještě náklady.


Nepřihlášený uživatel

#48 Godfrey Bloom v Evropském parlamentu: „Lidé vás oběsí a budou v právu!“

2013-12-12 10:37

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/451-godfrey-bloom-v-evropskem-parlamentu-lide-vas-obesi-a-budou-v-pravu
Godfrey Bloom byl zvolen do Evropského parlamentu za Spojené království. Je členem Skupiny Nezávislost/Demokracie. Tento svérázný chlapík se nedávno vyjádřil v Evropském parlamentu následující frází: „Uvidíte, že se euroskeptici vrátí ještě ve větším počtu. A můžu vám říct, že pokud lidé zjistí vaše čísla, vtrhnou do tohoto sálu, oběsí vás a budou v právu!“

Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Bláboly

2013-12-12 10:58

#13: Vojtěch - Bláboly

Víte vůbec, kolik daně platí zaměstnanci, kteří mají hrubou mzdu do dvaceti tisíc? Tak já vám to řeknu. Pokud má takový zaměstnanac například dvě děti, neplatí daň žádnou a naopak mu stát ještě každý rok deset tisíc věnuje. Podnikatel má nárok na stejné daňové odpočty jako každý jiný občan a když má hrubý příjem do dvaceti tisíc měsíčně, tak také neplatí daň stejně jako ten zaměstnanec. Ale zase nemá nárok na dovolenou, nemůže si dovolit pracovní neschopenku, musí si všechno hradit ze svého a ještě platit sociální a zdravotní pojištění bez ohledu na to, zda na to vydělal či ne. Nevěřte blábolům Sobotky, který ani neví, o čem mluví.


Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Re: KONEČNĚ

2013-12-12 10:58

#47: - Re: KONEČNĚ

Potrefená husa kejhá. A KEJHÁ A KEJHÁ.

Zaměstnanec si nemůže vydělat víc, než je jeho plat a je ve stavu podřízenosti, čili je nutné, aby byl jistými opatření chráněn proti zvůli nadřízených.