PETICE PROTI OPĚTOVNÉMU ZAVEDENÍ MINIMÁLNÍ DANĚ

Bushi

/ #24 Re: Bláboly

2013-10-22 10:58

#13: Vojtěch - Bláboly

To neni pravda.

1/ jako zivnostnik platis vsechny neprime dane, na tom od kazdeho vyberou mnohem vic nez na danich primych

2/ dan z prijmu - 15 procent - platis, jenom pokud mas  "zisk" - tj rozdil mezi naklady a vynosy, pripadne pausalem a vynosy, minus odecitatelna polozka, kterou btw ma kazdy

3/platis socialni a zdravotni, tam uz pausal je

Ja mam  pocit, ze vsichni si mysli, ze zivnostnici jsou duvod, proc je stat zadluzenej, a pritom jsou to urednici a politici, co rozhazujou plnyma hrsma za picoviny (nepotrebne veci jako treba skarty, nefunkcni zbytecny databaze atd) a nejsou schopni za statni penize udelat ani jeden projekt tak, jak se v soukromem sektoru povazuje za samozrejme, tj. kvalitne, rychle a bez vicenakladu, za rozumnou cenu.

jako zivnostnik nemas dovolenou (nebo mas, ale nikdo te neplati), rucis celym majetkem, podpora v nezamestnanosti nula nula nic, ochrana zakoniku prace pro zamestnance je luxus, ktery nemas, nemocenska nula nula nic (ja jsem oficialne nemocnej nebyl 15 let, naposledy kdyz jsem by jeste zamestnanec). Duchod - uz dneska by to bylo skoro nic, pocitam, ze budu delat, dokud nepadnu. Obcas udelas praci a nekdo ti nezaplati. Pokdu delas s materialem, stejne musis odvest DPH, i kdyz ti nekdo dluzi. Kdyz ti neco ukradnou, jde to z tvy kapsy, ne z firemni. Vsechno, co potrebujes k praci, si hradis sam, zadna firma ti neda vybaveni, vercajk, pocitac, software, pripojeni k neti, vizitky nebo kyho certa potrebujes.

Podle me stat plny zivnostniku a malych firem na tom musi byt lepe nez stat plny zamestnancu montoven organizovanych v odborech. Uz jenom proto, ze ty montovny se diky odborarum casem zase odstehujou :) (napoveda: naklady na praci ;))