Češi proti putinovým Nočním vlkům (otevřený dopis vládě ČR)


Nepřihlášený uživatel

/ #430

2015-04-26 08:55

K setkání polských a ruských motorkářů má dojít 27. dubna v 9:00 na hraničním přechodu Brest–Terespol. Polští motorkáři pak budou doprovázet „Noční vlky“ podle osobních možností po celou cestu přes území Polska.„My, polští motocyklisté shromáždění na 12. Motocyklovém sletu kněze hulána Zdzisława Jastrzębiec Peszkowského na Jasné Hoře 2015, potvrzujeme naši solidaritu se všemi motocyklisty světa, zaručujeme jim na území Polska bezpečnost a pohostinnost.

Dnes, kdy funkcionáři polskojazyčných novin a televizí za pomocí lží prosazují protipolské cíle a rozpoutávají v polské tradici, polské kultuře dosud neznámou štvanici na naše hosty, ruské motocyklisty, vyzývajíce přímo k fyzickému násilí vůči nim, prohlašujeme: ruští motocyklisté projedou přes Polsko bezpečně.

 Nepřipustíme žádné výtržnosti, zaručujeme jim bezpečný průjezd a pohostinnost, stejnou jakou oni prokazují už čtrnáct let nám, účastníkům Katyňské jízdy a všem jízdám na východ. Jízda ruských motocyklistů z Moskvy do Berlína u příležitosti 70. vítězství nad Němci, která vede přes bitevní pole a hřbitovy předků, má pro Rusy stejný význam jako Katyňská motocyklistická jízda pro Poláky.

http://www.stalo-se.cz/?p=25017