Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Michal Popluhár
Autor této petice

/ #132 Re: Co dál?

2013-04-25 23:08

#115: - Co dál?

Děkuji, že to za mě někdo napsal, je to dobré a já opravdu v celku nestíhám. Mám práci, rodinu a založením této“ petice“ jsem si na sebe ušil pěkný bič, ale věřte, že to jen tak nevzdám!!! Každý den mě někdo další zajímaví kontaktuje, nakopne a někam posune. Samozřejmě velká chyba je, že jsme neměli jako smluvní dopravci žádné sdružení, nebo asociaci. Tak by se dalo tomuto boji předejít, nebo lépe vzdorovat. Vláda při tvoření zákona bohužel nemá povinnost informovat jednotlivce, kontaktovali pouze taxikářskou asociaci a Česmad, ale ty nic proti zákonu nenamítli.

Varování: Při osobním jednání jednotlivců na úřadech, nás spousty úředníků má za zloděje a taxikáře a vůbec nechápou co vlastně děláme. Je tedy dobré počítat s tím, že ještě více nepříjemní budou k jednotlivým naštvaným šťourům, kteří na Magistrát nebo MD přijdou. Už máme i přímou zkušenost z korespondence a telefonování, kde obzvláště na MD jsou opravdu tvrdí a neoblomní v tom, co už je dnes zákon.   Ještě jednou – komentář 115 opravdu smysluplný text, díky.

Měl jsem připravené jakési doporučení od jedné právničky, ale po dnešním dni kdy vyšel zákona ve sbírce už moc věcí, na které se dalo vymluvit není. Jasné je pouze to, že za současné platnosti zákona, se nedá provozovat smluvní přepravu pro většinu klientů bez porušení tohoto zákona.

V současné době bych uvítal všechny, kdo by mohli a dokázali jakýmkoli způsobem pomoci se založením asociace, aby mě kontaktovali.

Ještě reakce na časté dotazy v inboxu: Osobně jsem si zatím zažádal pouze o změnu živnosti, žádnou registraci sebe ani vozů zatím nemám.