Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu


Anonymous

#1 Petice písemná

2013-04-18 01:38

Aby měla petice smysl, bude v nejbižší době vytvořena petice písemná. Petice a podpisové archy budou umístěny na jednom místě o kterém Vás budu informovat i na základě podpisu petice na webu petice24.com
Státní orgán, jemuž je petice adresována, je povinen ji přijmout. Nepatří-li věc do jeho působnosti, petici do 5 dnů postoupí příslušnému státnímu orgánu a uvědomí o tom toho, kdo petici podal.
Státní orgán, který petici přijal, je povinen její obsah posoudit a do 30 dnů písemně odpovědět tomu, kdo ji podal a nebo tomu, kdo zastupuje členy petičního výboru. V odpovědi uvede stanovisko k obsahu petice a způsob jejího vyřízení.
Předem děkuji za podporu Michal

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-04-18 07:37

je to taková mala kolektivizace z počatku padesatych let,kdy sedlaka nutily aby vstoupil do JZD.Tak to dopada když je v parlamentu strana kterou nikdo nevolil a vlastne její zastupce vymyslel takovýto zakon /bývalý ministr Dobeš Lidem /Děkujeme p.Peake to se Vam povedlo

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-04-18 12:06

Je smutné že neodborná vláda ČR zasahuje takto zásadně do svobodného podnikání. Firma která poskytuje služby luxusními limuzínami v ceně několik milionů korun, firma která disponuje řidiči, jejiž vystupování a jazyková vybavenost je mnohdy větší, než tato vybavenost u vládních činitelů má jezdit a poskytovat služby za stejné peníze, jako taxikář (mnohdy pouze se základním vzděláním) např. s vozem Škoda Fabia v ceně pár desítek tisíc korun????!!!!! To může vymyslet jen nesvéprávný člověk a HLUPÁK s mocí úřední!
Michal Popluhár
Autor této petice

#4 Nepatrně jsem doplnil text dle připomínek pana Cinka, ale v zásadě se nic nemění.

2013-04-18 12:41

Nepatrně jsem doplnil a upravil text dle připomínek pana Cinka, ale v zásadě se nic nemění. Pokud bude mít někdo pocit, že tam ještě něco chybí, neváhejte to sem napsat a já text doplním.

Nepřihlášený uživatel

#5 Průkaz řidiče taxislužby i pro nejlepší profesionály ????

2013-04-18 13:37

Podle pondělní informace z magistrátu není možné se do 1.5.2013 přihlásit ke zkouškám, neb jsou obsazené termíny. Ptal jsem se tam , neb bych měl požádat o průkaz řidiče taxislužby pro 3 zaměstnance - řidiče autobusů s profesním průkazem prakticky na vše, co jezdí a dlouholetou praxí . A to jen kvůli tomu, že firma má ve vozovém parku kromě autobusů též 1 vozidlo s nejvýše 9 sedadly, se kterým příležitostně jezdí. Bude o takový průkaz nucen žádat též řidič, který vozí toho, co ten zákon podepsal ???

Nepřihlášený uživatel

#6 Další nesmysly

2013-04-18 14:04

Je tam spousta dalších logických nesmyslů, koho nelze považovat za taxislužbu a podle novely tam spadne
- autobusového dopravce se vozovým parkem 8 - 55 sedadel
- majitele hotelu či penzionu, který má dopravu jen pro své klienty jako doplňkovou službu
- cestovní agentury provozující dopravu v rámci poznávacích programů vlastními vozidly, rozpor ceny za taxislužbu x cena za výlet s dopravou, průvodcem a obědem..

Nepřihlášený uživatel

#7

2013-04-18 15:55

Prezident Zeman neuznava stranu Lidem jako stranu parlamentni protoze nebyla radne zvolena, jak je tedy mozne ze podepisuje zakon ktery je z dilny strany Lidem a ktery stvoril byvaly ministr dopravy Dobes,(clen strany Lidem) znamy to expert na vse.Tu petici by chtelo poslat i prezidentovi at vidi jak statni sprava podporuje svobodne podnikani a jak jsou zodpovedni magistratni urednici pripraveni na zmeny zakonu v teto republice.

Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Průkaz řidiče taxislužby i pro nejlepší profesionály ????

2013-04-18 16:28

#5: - Průkaz řidiče taxislužby i pro nejlepší profesionály ???? 

 

podle informace pani z magistratu,( box cislo 12) z dnesniho dne je na zkouzky cas 1 rok

Nepřihlášený uživatel

#9 Cestovni agentura

2013-04-18 21:59

Jsem zamestnana u cestovni kancelare a poradame kongresy a meetings pro zahranicni klientelu. Denne vyuzivame smluvni prepravu jak osobni take autobusovou. Klienti si vybiraji prepravu casto dle typu vozu a jazykove vybavenosti ridice. Ridic musi byt v obleku vc kravaty, jazykove vybaveny a auto musi byt urcite kategorie a hlavne ciste a reprezentativni. Tyto sluzby klienti hradi nam,cestovni kancelari a ocekavaji top class service. Cena ke vzdy fixni a odviji se od kategorie daneho vozu a ridice..tento zakon je opravdu nevyhovujici i pro nas,jelikoz od 1.5. Muzeme mit problem najit ridice,kteri stihnou splnit veskere podminky zakona..navic velice casto jsou zmeny transferu na posledni chvili,kdy se vse resi po telefonu. Tyto zmeny logicky nevime dopredu a tudiz nemuzeme tyto zmeny smluvne vcas uzavrit. Rada bych se tedy zeptala,jakym pravem nekdo vymysli zakon,ktery muze velice negativne poskodit standard sluzeb,ktery od nas klienti ocekavaji,potazmo to muze narusit cestovni ruch vseobecne a dopad muze byt velice neprijemny pro vsechny. Mela bych miliony dalsich pripominek,ale tyto jsou ty hlavni. S radosti jsem podepsala petici a budu se aktibne podilet na pripadnem dalsim postupu. Ani my,cestovni kacelare, si tento zakon neprejeme. Doprava je pro nas obor velice dulezity faktor!


Nepřihlášený uživatel

#10 provozovatel smluvky

2013-04-19 00:39

Musim dodržet vždy pevnou cenu ,kterou mam na cely rok danou,to znamená za 8seatr mam stejnou cenu od 3pax do 8pax,cenu nesmím a hlavně nemohu měnit,tak že je úplně jedno zda mam nahlášené 3pax a povezu 6pax,pořád za stejné peníze,tím pádem nikoho neokradam a u sedanu to samé. tak co je komu do toho kolik povezu lidi.a jména??? jakým pravém a zplnomocnenim mohu kontrolovat osobní doklady???ceník v autě???nejsem veřejná doprava,taxisluzba je verejna doprava,ja nesmím svévolně nabírat a zastavovat lidem na ulici,nejsem a nikdy nebudu taxi,jestli nechci prijit o praci,vše musim na faktury,lidi,které vozím pro jednu z největších cest.kancelářích na světě ani nezajajima cena,protože mi neplatí ani halir,maji to už dávno zaplacené u cestovní kanceláře...a mužů jmenovat další veci,ale jednu věc si neodpustím,našemu" bohatému" státu asi smrdí peníze které odvádím a věřte, ze to není málo,on to nepotřebuje, on by náš výstavní,zkorumpovanej a prohnilej stát byl nejraději abych asi skončil po 18 letech "podnikání"na pracaku..nehledě na to jak se "nějakéj" majitel "nějaké" taxiradiostanice,kterej je stejnej "podnikatel" jako ja,může podílet na vytváření zákonů o smluvní přepravě.. já zapomněl "Česká republika"nebo magistrát???a podotýkám, ze mi nevadí nějaká žlutá evidenční kartička a ani mistopis(18min mi trvalo ho udělat),vč taxametru(fakt ovládání herní konzole je složitější:-)),ale ta možnost úřednicke šikany a omezování svobody podnikání, no na každého jednou dojde..

Nepřihlášený uživatel

#11

2013-04-19 05:59

Naprosto souhlasim s uvedenym textem a obsahem , jeto absurdni jak nas tlaci do jednoho pytle s ostatnima taxikarema a spoluautor p.Kvasnicka se smeje .

Nepřihlášený uživatel

#12

2013-04-19 08:05

Je s podivem jak takovy zprostredkovatel prace pro taxi ridice se hrne do ovladnuti dopravy v cele Praze a neuvedomuje si ze nebude mit lidi ani vozy na zajistovani akci o kterych nema ani poneti ze existujou.Najmuti taxiridici musi dodrzovat jeho nesmyslne cenove stropy a odevzdavet mesicni najmy,takze si na auto ktere by mohlo zajistovat ruzne kongresy a sluzby VIP nikdy nevydelaji.Uz vidim jak zajistuje VIP kongres s jeho letkou uzasnych zlutych vozu. Nakonec je to swarcsystem,a to nikdo neresi.

Nepřihlášený uživatel

#13

2013-04-19 08:05

Podporuji tuto petici

Nepřihlášený uživatel

#14

2013-04-19 10:10

Připojuji se k této petici jako zákazník, který využívá služeb smluvní přepravy k plné spokojenosti více než 20 let. Opravdu nechci pro své kolegy z celého světa používat řidiče taxi a jsem s dopravci, které používám, naprosto spokojena. Jsem zodpovědná za bezpečnost a spokojenost mých kolegů a za dvacet let jsem neměla jediný problém, nehodu nebo stížnost. Naprosto nechápu smysl této novely zákona. Nutí poctivé a pracovité lidi, kteří k plné spokojenosti zákazníka provozují svou zodpovědnou a velmi náročnou práci, k nesmyslným úkonům. Jsem opravdu rozhořčena. Jaroslava Vokáčová
Češi do ulic

#15 re

2013-04-19 10:11

A jste něco, myslim,ze ten dotyčný "spoluautor zákona",zrovna on se docela "nekrestansky"obohacuje,ať je to nájmem za radio,stafl a určením místa koupě auta(samozrejme slusna provize)atd..OK..jeho věc, jejich věc,státu věc, ale tedy ať me take nechají svobodně podnikat tak jak jeho..stejně tak jak moji klienti platí letišti stejné peníze za letenky,stejné poplatky,ale ja musim klijenta vyhodit na dešti a sněhu... fakt jsme evropská rarita a ostuda a fakt určitě nejenom kuli taxikarum..

Nepřihlášený uživatel

#16

2013-04-19 10:28

děkujeme pražskému radnímu Lukáši Manhartovi a panu Kvasničkovi za vytvoření paskvilu zákona!!! Oba evidentně neví o čem mluví a co vytvářejí .... Kvasnička nemá z taxi nic společného vlastní jen radiodispečink a práci zprostředkovává za úplatu a pan radní ??? využívá vozy magistrátu zdarma i v nočních hodinách a za taxi by nedal ani korunu. Je tu dáno v jednu hromadu několik služeb které si klienti mohli vybrat a teď nemají možnost volby !!! On Kvasnička před cca 3 lety po získání letiště jasně řekl že zlikviduje smluvku a jak se zdá prsty má pořád dlouhé a na magistrátě mu to žerou :) Škoda že si ho nepamatují z hlaváku a venclu kdy obíral koho mohl .... dnes v tom pokračuje ale ne u klientů ale u svých věrných oveček ....

Nepřihlášený uživatel

#17

2013-04-19 10:28

Já jen doufám,že se tady uplatní ono pořekadlo ,,kdo jinému jámu kopá,sám do ní padá" tak snad na to dojde a spadne tam v zapomnění ,,on" i jeho parta žluťásků,co jezděj po Evropský 140km/h,už mě vážně se..te!!!!!
Dan
Nepřihlášený uživatel

#18

2013-04-19 12:30

Jak by se asi líbilo pánům z EU,NATO, MMF a světové banky kdyby je v době konání zasedaní v Praze vozili třeba žluté auta polepené zelenými smrčky, řidiči byli v tričku, kratasech nebo riflich atd. atd. (Ne ze bych měl něco proti oblékání řidičů TAXI)
Zase nedotazeny zakon nasi skvadry... Zajímalo by mne, kdyz vymyšleli ten zakon "Dobeš a spol. " zda se zeptali někoho kdo provozuje smluvní osobni přepravu na nazor a navrhy jak to rešit. kdyz se ptali Kvasničky???!!!

Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2013-04-19 14:02

#18: -  

 Myslim,ze je nacase zalozit asociaci smluvni dopravy.Kdyz budou priste zase neco vymyslet tak nas budou muset prizvat na jednani.Asi jsme vsichni zaspali. Jojo je to tak. Ted uz petice nema valny vyznam.


Nepřihlášený uživatel

#20 Re:

2013-04-19 14:23

#18: -

1. část Vašeho příspěvku se mi moc líbí :-)


Nepřihlášený uživatel

#21

2013-04-19 15:53

už to tady jednou bylo a to přes 40 let-o nás-bez nás.měli by se zamyslet a zamést si před vlastním prahem!!jednou jsem jel taxikem a stačilo mi to,nevěděl kde je na Smíchově Stroupežnickýho,měli by je asi přezkoušet,ty trapný letišťáky!!

Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Re:

2013-04-19 16:47

#19: - Re:  

 Už tady existuje silný a mediálně známý ČESMAD

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-04-19 17:56



Nepřihlášený uživatel

#24

2013-04-19 18:02

Dokud bude hovado Kvasnička fyzicky na tomto světě, tak se v taxislužbě nic nezmění.

Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re:

2013-04-19 18:31

#19: - Re:  

 

To asi zaslali, ale asociace se založit stejně muže, jako maj taxikáři, to by nebylo vůbec od věci!!!