Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu


Nepřihlášený uživatel

#101

2013-04-24 08:39

když se kácí les,létají třísky.Když stávkují piloti,tak uletí letadlo více lidem,mě se taky nikdo neptá,kde vezmu na úvěr a hypotéku,když si pár kreténů vymyslí nesmyslnou novelu,jsem pro blokaci letiště a když né letiště,tak Magistrátu.ať se nedostanou do práce rádoby ouřadové,kteří věděj o naší profesi úplný,ale úplný hovno!!!

Nepřihlášený uživatel

#102

2013-04-24 08:42

tak už nás je skoro 300,očekával jsem o jednu nulu víc,ale 300 aut u magistrátu není zas tak málo:D

Nepřihlášený uživatel

#103

2013-04-24 10:01

Letiště je špatně, to za nic nemůže...jde podle mne o medializaci celého problému a zároveň o pokus zasednout k jednání s lidmi, kteří v tom můžou něco zvrátit. Doporučoval bych tedy MD, Magistrát, PSP a Senát. Když budeme bojkotovat letiště, budeme ti špatní a o to nám přeci nejde...

Nepřihlášený uživatel

#104

2013-04-24 12:19

proč mě chce někdo,kurva,transformovat mezi taxikářskej xindl,kterej má ve světě dlouhodobě prachsprostou pověst??????,,za co pane bože,za co...???

Nepřihlášený uživatel

#105

2013-04-24 12:47

Nedávno jsem obměnil voz.park a rozšířil, ale rozhodně ne,abych s těmi to auty jezdil dročku,to fakt jsem se nepomatl,to fakt nemam jitrnici na čele abych si nechal tyto auta devastovat ulicí,kurva co si to dovolujou mě davat do jednoho pytle s tou kvasnickovou verbezi,chtít jzdit dročku tak si koupím maximálně Dáčii nebo Rendla..jak si to vůbec kurva může někdo dovolit, nutit lidi,aby se stali něčím v čem ani nezačali a nechtěli podnikat.kde je svoboda!!!!místo aby vymýtili černý,zlodejsky rádoby "taxikáře" tak je kurva udelaj z nas všech..tak ať mi stát vyjebanej stát vrátí prachy za auta,DPH a já si pak rozmyslím zda si koupím Dachnu a budu jezdit dročku..

Nepřihlášený uživatel

#106

2013-04-24 13:39

Přesně tak každé slůvko vystihuje naše pohoršení a podotýkam nejsme taxikáři a nikdy nebudeme!! Pro todle jsem si firmu nezakládal abych mě pak někdo cpal do jednoho pytle s něčím co by jsem nikdy nechtěl být. Hele vždyť ať to skusí bude to zajímavé řešit to u ES. Tohle je práce jednoho člověka a ten co to sepsal spolu s těmi co to podepsali no není vhodný výraz jak je pojmenovat.
Dáša

#107

2013-04-24 14:23

kolegové pozoz - pokud někdo máte auto v kategorii N1 tak máte smůlu - v pondělí mne takto vyhodila paní z Magistrátu s 4letým superbem (v té době se jinak odečítat DPH z aut nedalo, tak v něm byla pidimříž) a teď ho akorát tak můžu hodit ze skály - hlavně že si v totožném auto vozí zadnici i prezident

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-04-24 14:53



Nepřihlášený uživatel

#109 Re:

2013-04-24 16:36

#17: -

spíš bych to viděl na pořekadlo" na každou svini se vaří voda" !!!


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Předmět

2013-04-24 16:46

#43: Vybrat přezdívku - Předmět

..ano, udělejme scénář, zablokovat letiště, až se proberou a pošlou paradesantní jednotku, přesun na hrad, ať ten Eman vidí, k čemu se přihlásil, s BISkou v zádech k parlamentu,než se tam všichni otočíme, pprohoukáme jim díry do zabedněných palic!!!


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Re:

2013-04-25 03:22

#33: Michal Popluhár - Re:

Petici bych spise zameril proti magistratu a zakonu ktery zminujete...Rozhodnuti ŽO ktere mam ja jasne zahrnuje taxisluzbu pod ,,Silnicni motorovou dopravu osobni, provozovanou vozidly do 9 osob vcetne ridice,, V tomto pripade jde ale o registraci vozidel a zkousky na magistrate....cely vznikly zakon,ktery ale jeste neni v platnosti(ma nabyt ucinnosti 1.6.2013) je ,jak vsichni vime paskvil...mel byt zameren na tzv smluvni prepravy(mineny tim vozy,ktere vlastne suplovaly praci taxisluzby) ale jak je vime,v hlavach nasich poslancu asi nebylo jiz dost sil na premysleni....Platime silnicni dane,drahe palivo a vstupy a jeste na kolika mistech si budeme registrovat vozidla? A hlavne proc? omluva,pisu rano a v rychlosti takze zatim jen nektere veci k zamysleni....


Nepřihlášený uživatel

#112

2013-04-25 06:17

tak co,Michale,ledy se hnuly.nebo bude štrajk?

Nepřihlášený uživatel

#113 Re:

2013-04-25 06:37

Re" 111 Dobře jsi to vystihl, zákon bude platný až bude ve zbírce zákonů a tam zatím neni. My máme na žo koncese jak píšeš. Doporučení  ministerstva dopravy uvádí, že se to týká,, vnitrostátní příležitostné dopravy osobní silniční dopravy provozované vozidly určenými k přepravě nejvýše 9 osob " ale my takou nemáme v ve svých koncesích. Zatím se dá tvrdit, že ministerstvo nás uvedlo v  omyl. Michale vstoupil jsi do jednání s asociací saniťáků?Leo

 

 

Tomáš

#114

2013-04-25 07:06

Tak dnes vyrazím na magistrát někomu říkat jak se přepíná taxametr z polohy volno do polohy privát a jak se nejkratší cestou dostat z Racka (botel) do Platýze (galerie). Abych tuto tragikomickou perverzní šaškárnu přežil a někoho tam neposlal do nějakých hlubin, budu si muset sehnat nějaká sedativa, nebo koupit třetinku Finlandie.
Jinak na MD o té věci má docela dobrý a reálný přehled pan Žák. Po mém 3/4 hodinovém telefoním monologu o dané absurditě, v podstatě uznal mé argumenty a sdělil mi, že bohužel, v připomínkovém řízení tam měli jen zástupce taxikářů a nikoho od nás. Co se týče nesmyslných testů na magistrátu, MD to chtělo zrušit, ale magistrát trval na tom, aby zkoušky probíhaly dál.
V pondělí v 11.30 mám domluvenou schůzku na magistrátu s někým od radního Manharta. Pokud by tam někdo chtěl jít se mnou, může se ozvat.
Pokud se opravdu jasně a silně proti této totální absurditě, kterou, by snad ani komunističtí státní plánovači nevymysleli, nepostavíme, zbývá nám už jen asi toto:
http://youtu.be/x_PZVQGbntg?t=10m11s

Nepřihlášený uživatel

#115 Co dál?

2013-04-25 07:46

Chvílemi mám pocit, že už se to tu poněkud ubírá někam jinam.... Blokády a jiné "hurá akce" nic nevyřeší, jen to vrhne nedobré světlo na slušné dopravce a budou vhozeni do jednoho pytle s těmi ostatními.

V tuto chvíli to vypadá na mnoho a mnoho práce a úsilí s nejistým výsledkem, ale osobně se domnívám, že je třeba to zkusit.

Je třeba si jasně definovat body, které jsou nepřijatelné.

Domnívám se, že se jedná zejména o:
a/ zrušení povinnosti vlastnit průkaz řidiče taxi (návrh průkaz řidiče smluvní přepravy)

2/ jednoznačně zrušit povinnost zkoušky z místopisu při současné obsahové náplni, která neodpovídá podmínkám řidiče smluvní přepravy v širším kontextu (limuzíny, minibusy,sanitky, školní minibusy)

3/ zrušit povinnost uzavřít smlouvu na přepravu na každou jednu jízdu s uvedením data jízdy, jména a počtu kientů,přesné trasy a ceny přepravy, podpisem obou smluvních stran a dalšími náležitostmi smlouvy (nahradit návrhem - rámcová např. roční smlouva s danou firmou a pak jednotlivé objednávky pro každou jízdu formou emailu,sms a telefonu. Pokud existuje trvalá písemná smlouva, je prokazatelné, že to není nabírání lidí z ulice a navíc platby mohou probíhat výhradně BEZHOTOVOSTNE - to znamená bankovní převod či platební karta)

4/ požadovat důslednou práci kontrolních orgánů za účelem eliminace "černých" dopravců, kteří takto poškozují dobré jméno poctivých dopravců (získávání klientů na ulici, v restauracích atd, výběr peněz v hotovosti)

Jasně stanovit kompetence KDO a v jakém smyslu bude jednat. Je fajn, že každý někam poběží a bude něco vyjednávat, ale to se bude jen a jen tříštit. Aby "někdo vzal jednající na vědomí", je třeba mít určitý mandát. To znamená - např. vytvořit Asociaci smluvních dopravců nebo v rámci jiné asociace např. sekci. Ale jen tak může být jakási reálná šance něco dosáhnout.

Současně se na příslušných úřadech ptát, zda byl někdo ze smluvních dopravců pozván (pokud ano, proč nepřišel), pokud ne, tak žádat o to, aby představitel smluvních dopravců byl zván do všech komisí a ke všem jednáním. A začít na tato jednání chodit a jednat a jednat.

Jaký máte názor?
Dan

#116 Re: Re:

2013-04-25 07:52

#113: - Re:  

 

Leo na koncesi maš "Silnicni motorkva doprava osobni" která se transformovala a přejmenovala na ten novy název "Silniční motorová doprava-osobni provozovana vozidly určenými pro přepravu nejviše 9 osob včetně řidiče" uz skoro pred rokem, podle jakeho zakona a domluvy s EU ti přesně neřeknu, ale da se to najit na netu. Takže kdyz půjdeš na ŽÚ automaticky ti to prepiší to nemá s našim problémem co dělat. Problém je zpackana novela zakon 111/1994 a to jak to uvádějí do praxe....
Dan

#117 Re: Co dál?

2013-04-25 08:12

#115: - Co dál?  

 

V podstatě souhlasím. Jen nevím s kým :-) Blokády a podobne hurá akce nám ted nepomuzou, je třeba se ozvat, ale inteligentně a řešit to s příslušnými úřady!!
Dan

#118 Re:

2013-04-25 08:30

#114: Tomáš -  

 

Zkusím přizpůsobit plany a v pondělí se přidat.

Nepřihlášený uživatel

#119 Re: Co dál?

2013-04-25 09:38

#115: - Co dál?

Hele v podstatě souhlasím ale platba hotově je taky alternatíva která funguje a mnozí z nás ji používají denne taky je to fungující záležitost proč to měnit. Jinak souhlas a kontrolní orgány by se spíše měli zaměřit na ty Kvasničkovy zloděje. Jinak nechápu jak si muže nechat MD dilktovat podmínky od magistrátu. To je bordel. K čemu nám je místopis? K čemu obsluha taxametru? Kartička řidiče Taxi??? Promiňte nechci já jsem smluvní dopravce a ne nějaké Taxi.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#120 Re: Re: Co dál?

2013-04-25 11:31

#119: - Re: Co dál?

Teda, kdyz to tady tak ctu, tak se mi zda, ze nekteri meli doted zmatek v tom co se mohlo a nemohlo, natoz po teto zmatecne novele.. Penize v hotovosti mnozi znas denne kasiruji, ale to se spravne nesmi.. Sice je to divne ale je to tak..


Nepřihlášený uživatel

#121 Re: Re: Re: Co dál?

2013-04-25 11:46

#120: - Re: Re: Co dál?

Hlavní je dosáhnout toho o co nám jde. Nemůžou nás přehlížet jak to bylo doposud.


Nepřihlášený uživatel

#122

2013-04-25 12:41

Plně podporuji a souhlasím s peticí a nazorama.a jsem ochoten podpořit vše. já osobně budu psát a rozesílat žalobu a stížnosti vč. EU...jak je možné,že jsem nebyl jako dopravce"podnikatel" ktereho se nejvice zmeny tykaji přizván a obeznámen o připravovaných změnách, jak je možný argument p.Žáka (osobně mi zděleno),že nevěděli koho oslovit..toto mi připadá nezákonné a proti ústavní,pozvat jenom "někoho" a to ještě někoho kdo ma jen nějakou radiostanici a ani nemá svoje taxi,to už tam mohou příště třeba pozvat "cech řezníků nebo drogistu...to musí být přeci na padnutelne..Tomas
Michal Popluhár
Autor této petice

#123

2013-04-25 13:16

Dobry den panove, opravdu nemyslim, ze blokovat letiste nebo nejaky urad je resenim. To jsou spis praktiky taxikaru a stejne se tim nikdy nic nedosahlo. Puvodne jsem mel na mysli protestni jizdu Prahou. O nasi zalezitost je cim dale vetsi zajem. Jinak samotny zakon v plnem zneni vysel az dnes. Zitra by mohl vyjit clanek v MFdnes a uveds vse na pravou miru i s nasim postojem.

Nepřihlášený uživatel

#124

2013-04-25 14:16

Protestně jezdíme Prahou každý den :-(

Nepřihlášený uživatel

#125

2013-04-25 14:44

Také si myslím, že letiště zatím má dost času, dle mého je to věc hlavně MD a Magistrátu.A těch darmožroutů poslanců.. Tomáš