Autobus232

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Autobus232


Nepřihlášený uživatel

#26 Re: Re: Re: Obyvatel, Martin Vesely, anonym P.

2012-11-17 18:43

#25: - Re: Re: Obyvatel, Martin Vesely, anonym P.

Vazena pani Ferynova,

asi mate na mysli prispevky na vasi adresu. Ja nejsem moderator teto konference ani vasim advokatem, tudiz jsem vyzval, aby se lidi pod sve prispevky podepsali az ve chvili, kdy jsem se k tomu proste rozhodl. Neni v tom zadny umysl, proste to tak prislo. Mam se vam za to snad omlouvat ? Pokud se citite nekym urazena, obratte se , prosim, na dotycnou osobu a reste to s ni.

>Z Vašich příspěvků a reakcí jednoznačně vyplývá, že Vy ani někteří další zastánci petice nejste ochotni akceptovat

>jiný názor než je ten Váš, ale je naštěstí demokracie a ta toto umožňuje.

Zrejme jste necetla, co se pise v petici ani to , co jsem psal ja. Takze jeste jednou. V petici jsou dve moznosti. Uplne zruseni autobusu nebo castecne omezeni jeho provozu. Zvolite-li v obou pripadech "NE", znamena tento hlas, ze nesouhlasite jak se zrusenim tak i omezenim provozu autobusu, jinymi slovy chcete zachovat soucasny stav. A ted se vas ptam, co je na tomto zneni nedemokratickeho ??? !!!. Pokud bychom byli, jak vy tvrdite, nedemokraticti, asi by nejspis v petici byla pouze jedna jedina moznost, a to uplne zruseni. Pak bych chapal vase utoky na autory petice. Takze, kdyz uz se chcete zastitovat hesly, tak jako nedemokraticka se projevujete vy a lide kteri nepripousteji zadny kompromis. Zapominate take, ze demokracie je take vule vetsiny. Tak se, prosim, podivejte do petice, jaka je ta vule.

>Je jednoznačné, a z Vašich příspěvků to vyplývá, že se snažíte  lidem vsugerovat svůj názor, že mají buď  oni nebo nebo >jejich děti chodi na metro pěšky nebo jezdit autem, případně používat autobu - ale jen v intervalu od 7:00 do 21.00, >případně být proti autobusu vůbec.

Ja nikomu nic nevsugerovavam, reagoval jsem pouze na prispevky, kazdy at si udela nazor sam. A co se snazite vsugerovat svymy prispevky vy ?

>Je  vidět, že nemáte děti školou povinné, protože jinak by jste věděl, že mnoho středních i základních škol má výuku od >7:00 hod, takže použítí autobusu od 7:00 je k ničemu. A pokud je škola v jiné městské částí, což je dost obvyklé, tak děti >musí jezdi odsud i v 6:00 a někdy i dříve.

Take jsem kdysi dojizdel do skoly, nemusite me poucovat. Tady na Milicove nebyl autobus 3 roky a nikomu to nevadilo. Milicov je svym charakterem, klidova zona a autobus ji do znacne miry narusuje, jak hlukem tak prasnosti , tak zapachem. Tento nazor nemam jen ja a petice neni, jak uz jsem rikal, striktne vylucujici autobusovou dopravu. Ale potrebu Milicova by klidne mohl obslouzit mnohem mensi, mene hlucnejsi autobus, jak psal pan Jerabek. Opravdu nevidim duvod, proc by sem mely zajidet velke kloubove autobusy, nebo ty obri busy urcene predevsim pro mezimestkou dopravu, ktere pouziva Polkost.

>Také na zastávku vidím a ve večerních hodinách chodím často se psem, takže musím konstatovat, že téměř každý autobu >přijíždějící po 21:00 hod má nějakého pasažéra či pasažéry. To bezpečnostní hledisko, které se Vám zdá směšné, je pro >mnoho lidí, dost podstatné.

Tvrdite neco, co ja svou zkusenosti potvrdit nemohu.

>Dále bych jen apelovala na to, že když je petice konstruována ANO/NE , mají i zastánci volby NE právo se slušně vyjádřit, >což všichni udělali.

Vzdyt to je take v poradku, branil vam snad nekdo ? A opakuji, text petice byl navrzen tak, aby meli vsichni moznost se vyjadrit. Opravdu nevim o co vam v teto poznamce jde ?

hezky zbytek vikendu...

R. Toth

xRadimC

#27 poděkování

2012-11-19 14:32

Jelikož petice pomalu končí, chtěl bych poděkovat všem, kteří ji podpořili i těm, kteří se na jejím vzniku podíleli. V rámci zajímavé diskuse, mnohdy i velmi zábavné, se ukázalo, že jsou i tací, kteří autobus chtějí, ať už k tomu mají jakékoliv zvláštní důvody, které jsou často i jiné, než že linku sami využívají.
Jak jsem se již zmínil dříve, signatáři petice prokázali snahu situaci řešit nejen radikálně, ale i kompromisem a jsou si také vědomi názoru druhých, bohužel ne již tolik empatických odpůrců.
Navzdory nelehkým okolnostem, které podobné akce občanů provází, získala petice dostatečně velký ohlas, aby se nad ní adresáti zamysleli a já děkuji všem, kteří se korektně k této problematice vyjádřili.

O dalším průběhu petice budeme informovat na této webové stránce.

Petiční výbor.
Martin Pajtl

#28 Re: Re: Re: Obyvatel, Martin Vesely, anonym P.

2012-11-20 15:32

#25: - Re: Re: Obyvatel, Martin Vesely, anonym P.

Paní Ferynová,

jako člověk, který každodenně z okna viděl ten narůstající nepořádek v okolí konečné Vám musím poděkovat za Váš čas a nervy v komunikaci s úřady.

Zastávám vlastně zcela totožný názor jako Vy, takže to zde nemusím rozvádět. Snad jen uvedu ještě nějaké fakta:

Se železnou pravidelností jezdí v 5:20 z naší zastávky dvě osoby - má přítelkyně a paní z vedlejšího domu. Někdy s němi jezdí ještě další dva pasažéři. Odpůrci na to mohou nahlížet jako můj osobní zájem a ano, je to tak. Budu vždy radši, když pojede autobusem, než by šla přes prázdné sídliště, kde už k napadením došlo. Není tedy pravda, že jezdí autobusy v tuto dobu prázdné.

Jako obyvatel domu 963/22 v 1. nadzemním patře s ložnicí otočenou přímo k zastávce si troufám říct, že z nové zástavby bych si měl jako první stěžovat já - měl bych mít podle vás nejvíc zvýšenou prašnost a hluk. S lítostí Vám oznamuji, že prašnost se nezvýšila. A to je jeden člen domácnosti alergik mimojiné na zvířený prach.

Hluk se samozřejmě zvýšil, ale přijde mi zcela v normě pro naprosto klidný spánek. Hluk pro mě není argumentace, žil jsem v okolí Ruzyně i na Plzeňské ulici (výpadovka ze Smíchova směr Řepy), autobus na Milíčově je proti tomu rajská hudba.

Přijde mi nefér řešit zrušení autobusové zastávky bez toho, aniž by se vyjádřili spoluobyvatelé, kteří se teprve nastěhují do právě stavěných domů. Bude jich mnohem více než nyní. Máme rozhodovat i za ně?


Nepřihlášený uživatel

#29

2012-11-21 01:02

Vážení organizátoři podpisové akce. Nevidím žádný důvod pro rušení autobusové linky 232,která zajišťuje obslužnost této části bydlení. Když se podíváte z okna jistě uvidíte další rozestavěné domy,ze kterých budou lidé rovněž autobus brzy využívat. Dále se vám divím, že dáváte letáky na podporu zrušení linky i do domů vzdálených od trasy této linky tak, že jejich obyvatelé nemohou tuto linku využívat pro její vzdálenost. Ale oni asi podepíší, neboť cfo je jim do toho a vy velice rádi jejich podpis přijímáte. Udělejte si pořádek u sebe a nepopuzujte občany takovými blbostmi a výmysli. Jirka .

Nepřihlášený uživatel

#30 Re:

2012-11-21 16:53

#29: -

Jirko,

"výmysli" jsou s tvrdym na konci... tak nedělej chytrýho a radši se mrkni na českou gramatiku...

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-23 11:33



Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re:

2012-11-23 11:35

#30: - Re:

Takovéto osobní napadání snad není zapotřebí! Se skutečností, že vystupujete jako anonym bez podpisu (i když se toto téma už zde probíralo) mi přijde vaše chování jako krajně nevhodné. Držte se prosím tématu a nenapadejte lidi jen k vůli jejich pravopisu. Nikdo není dokonalý.

Nehledě na to, že Vám nad slovem "tvrdým" chybí čárka a slovo "chytrýho" je zcela nespisovně. Nad učebnicí gramatiky by jste měl zasednout právě Vy. Příště se zamyslete, co píšete. Děkuji.

 


Nepřihlášený uživatel

#33

2012-11-24 13:00

Bohužel, celá zástavba na hranici Milíčovského lesa je špatně. Nikdy tam nemělo tohle další sídliště vyrůst. Nezanedbatelná je i nebezpečně malá vzdálenost domů od vysokého napětí. Celé je to velká chyba.
Přesto držím palce, ať uspějete.

Nepřihlášený uživatel

#34

2012-11-25 22:33

Dobrý den,
děkuji všem organizátorům petice za jejich čas a energii, které tomu věnují.
Ilona Chvojková
Radek K.

#35 Účel petice

2012-11-30 09:09

Dobrý den,
přijde mi, že odsuzovat službu, která může pomoci starším lidem, dětem, maminkám jen pro to, že mi vadí 4x za hodinu projíždějící autobus a sám ho nevyužívám je velmi sobecké. Ale taková je doba, myslet jen na sebe a na rychlý zisk. Přeji všem organizátorům petice, aby nikdy nebyli odkázání na žádnou službu, která bude nějaké partičce na obtíž.
R.F.

#36 Re: Účel petice

2012-12-02 23:02

#35: Radek K. - Účel petice

Dobrý den,

přijde mi, že podporovat službu, která obtěžuje desítky lidí bydlících v této lokalitě jen proto, že se občas někdo sporadicky  sveze busem, je velmi sobecké. Ale taková je doba, myslet jen na sebe, viďte pane Radku K. Přeji vám pane Radku K. a vaší partičce ( dovoluji si použít vaše otaxovaní pro  několik desítek lidí, co podpořili petici tedy  i pro odpůrce)  klidný spánek, vám bus pod okny jistě nejezdí.

David

#37 Petice - Autobus 232

2012-12-12 11:46

Dobrý den,
rád bych se zde vyjádřil o Vašem zpracování tohoto problému.
Budu postupovat tak, jak píšete vy, jen uvedu Váš text na pravou míru.



1, Vzdálenost stanice metra Háje je sice 480 metrů, ale vzdušnou čarou. Pěšky je to cca 700 metrů do kopce.

2, Od 22:05 kdy jede poslední spoj směrem Uhříněves, je do 5:35 jízdní řád prázdný, tudíž nic nejezdí.
2.1, Spoj z Milíčova využívám děnně, u Metra Háje, nastupuje velké množství lidí, kteří pokračují dále, proto je zrušení linky hloupé.

3, Pobíhající děti jsem ještě ve zmiňovaných ulicích neviděl, jen rodiče vystupující z auta, a následně s dětmi ihned jdoucími do domu..

4, Něukáznění ridiči po sobě ale nezanechávají žádný nepořadek..

5, Přitápějicí autobus jsem ještě také neviděl, ridič přijede, vypne motor, a odpočívá..

6, Neukáznění se mi zdají obyvatelé ulice Jurkovičova, jelikož parkují na kraji vozovky, která díky tomu, jak zde zmiňujete, nemá zákonnou šířku 6m.

7, Ještě se mi nestalo, že by autobus jel rychleji, než je povolená rychlost v těchto ulicích.

8, Je jen 7 hodin, ve kterých jede autobus 4x, 1 hodina kdy jede 3x, a v ostatních jezdí 2x za hodinu.

Chtěl bych se Vás, kteří jste petici zpracovali zeptat.. MÁTE AUTO?
Kdyby jste nebyl fyzicky zcela zdráv, neměl auto, také by jste si zde stěžoval na autobus?

Pokud auto máte, přijde mi to sobecké. Pokud ne, nejdříve si zjistěte co a jak opravdu je, a uvádějte přesné informace.
Informace, že je metro vzdáleno 450 metrů vzdušnou čarou, mi přijde jako od dítěte. Nikdo z nás obyvatelů okolních ulic, neumí, aspoň o nikom nevím, létat, takže údaj o vzdušné vzdálenosti je zcela nepatřičný.

Omlouvám se za gramatiku,

S přáním hezkého dne a kvalitních jízdních řádů,

David
Radek

#38 Re: Petice - Autobus 232

2012-12-13 11:26

#37: David - Petice - Autobus 232 

 

Ano presne tak. Pekne shrnuto. Naprosto souhlasim.
xRadimC

#39 Snad správný kompromis

2012-12-13 20:34

Dobrý den všem zůčastněným,

jako předseda petičního výboru a řadový občan bych rád upozornil na to, že ROPID na podnět MČ P11 od 9/12/2012 částečně omezil provoz autobusové linky 232. Viz aktuální jízdní řád:
http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortalData/232/20121209/232_(4133_1)T.pdf

Došlo k částečnému omezení časných a pozdních spojů a zajíždění linky během víkendu.
I když se málokdy ztotožním s opatřeními naší radnice, musím tento krok ocenit a doufám, že ho přijmou i ostatní jako vhodný kompromis, který bude dlouhodobě přijatelný pro všechny, kterých se tato problematika týká.

xRadimC
rK

#40 Re: Snad správný kompromis

2012-12-14 21:32

#39: xRadimC - Snad správný kompromis 

 

Škoda. Kvůli 121 osobám se omezuje daleko více lidí. Mrzí mě krátkozrakost Ropidu, který podléhá nátlaku.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-15 00:18



Nepřihlášený uživatel

#42 Re: Re: Snad správný kompromis

2012-12-16 16:56

#40: rK - Re: Snad správný kompromis

Vážený/á (?)  rK,

vzhledem k vašemu příspěvku musím uvést čísla. Není totiž pravdou, že se jedná "pouze" o 121 osob. Ale to je moje chyba, protože jsem měl číselné výsledky uvést již dříve. Možná by se tím i někteří z přispěvatelů zamysleli nad termíny (partička apod.) jaké použili na adresu petičního výboru. Že se nejedná o partičku zjistíte níže.

Během petice bylo různými formami  osloveno více než 500 domácností v celém okolí Jurkovičovy, Novomeského, Stříbrského, Loosovy, Tatarkovy a Sulanského ulice.
Dle hlasováni v petici je preference řešení provozu autobusové linky č.232 následující.

Z celkového počtu 223 hlasujících ke dni 21.11.2012, se pro:

-          úplné zrušení linky, vyslovilo 190 občanů – 85.20 %

-          omezení provozu linky, vyslovilo 23 občanů – 10.31 %

-          zachování stávajícího provozu linky, vyslovilo 10 občanů – 4.48 %

To, že se k petici resp. provozu BUSu 232 nevyjádřili všichni oslovení, znamená pouze to, že je problematika buď nezajímá, nebo, že se jich netýká a nemají potřebu se vyjádřit. Čili nejedná se "pouze" o 121 osob a nejakou partičku ale ty, kterých se doprava přímo nějakým způsobem dotýká. Je zajímavé jak spousta lidí lamentuje ale v petici se nevyjádřili, protože, jak už jsem uvedl X-krát, svoji vůli meli možnost vyjádřit i zastánci linky.

 

R. Tóth

 

David

#43 Re: Re: Re: Snad správný kompromis

2012-12-16 16:59

Rád bych se hlasujících zeptal, zda mají auto?


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: Re: Snad správný kompromis

2012-12-16 17:11

#43: David - Re: Re: Re: Snad správný kompromis

Ja napriklad auto mam a do prace chodim pesky , jestli vas to zajima.... a co je ucel vasi otazky ? Vy si myslite , ze vsichni kdo maji auto tim padem jezdi pouze a vyhradne autem a tim padem hlasovali proti autobusu ? Trochu jednoducha rovnice, nemyslite ?

 

Toth

David

#45 Re: Re: Re: Re: Re: Snad správný kompromis

2012-12-16 20:28

#44: - Re: Re: Re: Re: Snad správný kompromis

Jako occamova břitva.. Nejjednodušší odpoveď je většinou ta správná.


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Snad správný kompromis

2012-12-16 21:34

#45: David - Re: Re: Re: Re: Re: Snad správný kompromis

Hmmmm... tezky kalibr :) , dostali jsme i k filozofii, to jsem opravdu v teto veci necekal. Kazdopadne jsem si jisty , ze odpoved v tom pripade znate a nemusim se s ni namahat.


/rt

 

rK

#47

2012-12-17 09:40

Dobrý den,
děkuji za statistická čísla. Oslovili jste tedy 500 domácností a propagovali na webu. Pominuli nepřímo oslovené, tak mi vychází, při průměrné domácnosti o 3 členech, že jste oslovili 1500 osob. Pro zrušení se vyslovilo dle vaší vlastní statistiky 190 osob, pro omezení 23 osob.

Takže pro zrušení se vyjádřilo 12,67 % a pro omezení 1,53 % oslovených osob.

Takže prosím nemanipulujte ze statistikou. Celé je to založeno na polopravdách (viz vzdálenosti vzdušnou čarou, "úplně prázdné autobusy", "nikdo v lokalitě nemá zájem".. atd.)
Nechme to celé na dopravních odbornících, a nedělejte si z toho politickou přípravu na další komunální volby.
Když přestanou takovéhle třenice, kvůli kterým jsme radnici k smíchu, tak se můžeme soustředit na skutečné problémy, které tam jsou a určitě i budou.


Nepřihlášený uživatel

#48 Re:

2012-12-17 10:44

#47: rK -

Vazeny pane,

k smichu jste vy. Je zrejme, ze si z poskytnutych informaci vybirate to, co se vam hodi a reagujete pouze na to, co se vam hodi a jeste to prekrucujete. Jasne jsem psal, ze se jedna a vypocet z celkoveho poctu HLASUJICICH obcanu. Tato metoda je alespon, vzhledem k vypoctu, nejpresnejsi, na rozdil od vaseho zprumerovani osob/domacnost. Krom toho me udivujete, protoze kdyby jste si porovnal pomery vasich 12,67/1,53 a 85,20/10,31 tak zjistite ze jsou, az na odchylku 0,017% stejne, takze jste se dokonce i s vasim odhadem trefil. Nicmene vam dekuji , ze jste potvrdil spravnost mych vypoctu. Neni nadto, kdyz se oponenti shodnou, ze ?
Opet opakuji, kazdy mel moznost se vyjadrit, a zvolit preferovanou variantu,nikomu nebylo braneno.

Ano, muzeme vsechno nechat na dopravnich odbornicich, nechat u nich vypracovavat "studie" apod. a nestarat se, co se kolem deje, nechat vse okolo plynout az se veci "samy udelaji", az z nas budou pouze tupe ovce, zrale akorat na porazku. Co se me tyka, tohle neni moje preferovana varianta.
Jsem zvedav, jak budete chvalit dopravni odborniky az vam nakresli pred domem modrou caru a budete platit za parkovani v modrych zonach.


Nemam ambice kandidovat v dalsich komunalnich volbach a vase poznamka o politicke priprave je uboha.

Vy mi pripadate jako jista pani, ktera se na webu Prahy 11 vyjadrila k teto petici nasledovne, cituji:

"Je neakceptovatelné, že se poslouchá hlas těch, kteří si stěžují!"

Tady uz jenom chybi dovetek... "zatocime s nimi po bolsevicku" znameho majora Borovicky...

>Když přestanou takovéhle třenice, kvůli kterým jsme radnici k smíchu, tak se můžeme soustředit na skutečné problémy, >které tam jsou a určitě i budou.

Ukazkove klise... A jake problemy, krome tedy busu 232, "tam" vidite a co s nimi hodlate delat ? Nejspis si pockate, co na to odbornici , ze ?

preji vam hezke Vanoce

/rt