Nehoda

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Nehoda


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-12-03 06:52

Clovek dela chyby,neni to neomylny tvor.Dle meho nazoru jsou na Zelezne Rude daleko vetsi ryby,nynejsi vazeni podnikatel,kteri byli za minuleho rezimu pekny svine,agenti STB,udavaci,kteri pred 25 lety na svou minulost velice rychle zapomeli!!! Plyne z toho,at si kazdy zamete pred svym prahem a neodsuzuje cloveka, dle chyby,ale cinu!
Jarda Č.

#2

2014-12-03 11:14

 I vzdělaný člověk může udělat chybu, zvlášť, když se jedná o rodinné problémy. Dal bych mu určitě šanci - je to dobrý učitel. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

#3

2014-12-03 11:56

Bohužel nemohu jinak, než sem zasít větší než malé semínko pochybnosti.


Mohl si vzít volno nebo zavolat do práce, že není schopný pracovat ne? Přeci právě vzdělaný člověk by měl vědět, že zrovna takovéto chování není přípustné hlavně ve sféře vzdělání. Učitel by měl být jakási autorita. Zde nemíním neotřesitelná autorita ale spíše mentor a autorita na poli ukázaní možné cesty. Ta cesta by nyní měla být řešte problémy alkoholem?

Pro něho to je i možná lepší. Představte si tu atmosféru ve třídě plné dětí, které to budou vědět. Jak se na něj asi budou žáci dívat? 

Nehledě na to, že to prostě není první přečin a bohužel jednou už musela číše se přelít ne? Nebo má být u některých lidí bez dna? Každý za své chování musíme nést svou zodpovědnost a daň. Šanci už dostal a bohužel pro mě i žáky se jí nechytl. Někdy hold člověk potřebuje od života kopec, aby něco změnil.

 

Pana učitele Scheinherra jsem měl velice rád a dokud jsem neznal jeho problémy s alkoholem, byl pro mě tím správným mentorem. Byl bych velice rád, kdyby zůstal na škole a vyvolal tento dojem i u dalších žáků, ale obávám se, že nyní už to tolik nebude možné. Přál bych si, aby na škole zůstal, ale děsím se toho, co by to prozradilo o naší společnosti.

Richard Windsor

#4 Re: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

2014-12-03 15:03

#3: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší. -  

 Podle stylu psaní, myslím, že vím, kdo jsi... a musím říct, že je škoda, že se (zrovna ve Tvé pozici) schováváš za anonymitou... Každý má právo na svůj názor, měl by si za tím i stát.

Chtěl bych jen zareagovat na Tvou otázku "Jak se na něj asi budou žáci dívat?": S pár jsem jich mluvil a můžu Ti říct, že nejsem toho názoru, že by po jeho návratu ve třídách byla "divná" atmosféra. Stejně jako to bylo před 10 lety u nás, patří k velice k oblíbeným učitelům a i děti (žáci Základní školy) by pochopily, že i učitel je jen člověk a může se dopustit chyb...

Budu rád, když se mi přes Facebook ozveš...

Mohu být pro tebe zbabělý a nebo ne.

#5 Re: Re: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

2014-12-03 17:18

#4: Richard Windsor - Re: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší. 

 Bohužel to Richarde ze zřejmých důvodů neudělám. Tak se mi ozvi ty. ;-)

 

Je velice hezké, že se ho takhle děti a i mnozí dospělí zastali a zastávají. Musím se přiznat, že mě to také napadlo, nicméně existuje jakýsi mantinel, co je slušitelné s postavením učitele a co už není. 

 

Můj názor na něj nebude nijak po tomto zlý nebo respektive se nezmění. Stále si ho budu vážit a brát ho jaký je. Ale jednoduše toto chování už není slučitelné s pozicí učitele. Ostatně ten mantinel ukázala i sama občanská společnost. 

Chyb se člověk dopustit může i já je dělám chyby, ale chovat se takto? V životě bych nesedl za volant opilý a podobné jednání naprosto odsuzuji ať už je o kohokoliv.


Nepřihlášený uživatel

#6

2014-12-03 19:27

Podepište prosimtuto petici
alena

#7 Re: Re: Re: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

2014-12-03 22:23

Tomáš H.

#8

2014-12-04 09:24

Osobně si myslím, že každý může někdy udělat chybu, za kterou by měl být náležitě potrestán, ale v tomhle případě mi přijde zbytečné, jaké se kolem toho udělalo halo. Ono totiž záleží na tom, kdo tu chybu udělá, že? Konrétně na jeho chybu čekali zástupci města několik let. Prakticky nikomu nic neudělal a v důsledku ublížil nejvíc sám sobě. S tím, co posledních několik měsíců prožíval doma, se vlastně ani nedivím, že to takhle vygradovalo. Sám nevím, jak bych se na jeho místě zachoval. To ho samozřejmě neomlouvá, za volant si takhle posilněnej sedat neměl. Byl a je to velmi schopný učitel, kterému spousta dětí zpětně vděčí za velmi slušné základy matematiky a fyziky, které se jim hodily na gymnáziích a následně na vysokých školách. Doufám, že se z toho brzo oklepe a bude učit za pár let dál, byla by ho škoda.

Hana a Tomáš Faitovi

#9

2014-12-06 15:07

Jsme rádi, že se žáci rozhodli vytvořit tuto petici. Je skvělé, že jim osud tohoto člověka není lhostejný. Jako rodiče, jejichž děti pan učitel učil, a díky němu neměly problémy s přijímačkami nebo s matematikou na střední škole, chceme říct, že nám tento způsob potrestání vadí. Vadí nám a naprosto nechápeme i to, kým a proč byla celá záležitost zveřejněna na novinkach.cz, a to včetně celého jména pana učitele. Zatím všichni rodiče, se kterými jsme o tom mluvili, to vidí podobně. Jistě, byla to chyba, to není třeba opakovat. Ale chyba lidsky pochopitelná. Každý z nás dospělých už ví, že zoufalý člověk občas udělá zoufalé věci. A nic to nemění na faktu, že pan Scheinherr byl a je Pan Učitel. Jsme rádi, že naše dcery učil právě on. Za to mu patří naše poděkování a přání, aby zvítězil zdravý rozum a on dostal znovu šanci ukázat ještě mnoha dalším dětem, že matematika může být i docela fajn. Hana a Tomáš Faitovi.

 


Nepřihlášený uživatel

#10 Re: souhlas

2014-12-06 16:57

#9: Hana a Tomáš Faitovi -  

 Naprosto s Vami souhlasim. I ja jsem mel na zakladce pana ucitele Scheinherra na matematiku a fyziku a myslim si, ze me velice peclive pripravil. Lidi, zamyslete se, jde o vase deti. Kdo je bude ucit matematiku? Cestinar? Potom teda chci videt kam to vase deti dotahnou, kdyz nebudou ani umet secist zlomky.

Lexi

#11

2014-12-07 21:14

Ono celkově na ZŠ Karla Klostermanna není pan Scheinherr jediný, kdo by měl být potrestán. Jde zde více učitelů, jejichž přístup k žákům není správný a někdy ani profesionální. Tento pan učitel je skvělý na fyziku, matematiku i chemii. Je vtipný a dá se s ním leccos vyřešit. Když jsem zde chodila do školy, byl jedním z mých nejoblíbenějších učitelů. Nikdy si na nic nehrál a byl sám sebou. A to, že má nějaké problémy, přiznejme si, kdo z nás je nemá. Tak prostě udělal hloupost, to je lidské, žijeme jen jednou. A ten, kdo to oznámil na novinky a nechal zveřejnit jméno je chudák, co potřeboval pohonit ego. Lidé, co nepodepíšou petici, jsou jen chudáci, co si lížou staré rány s argumentem, že je pan Scheinherr neměl rád atd. Kdyby se každý choval o hodinách jak má a měl k škole a studiu nějaký přístup, sám dobrovolně by nikomu nic neudělal, takže i zde si zameťme každý před vlastním svědomím... Škola už tak pŕišla o super učitele, jmenovitě manželé Smolovi, nevím zda učí nebo ne pan Lehký, který je také výborný kantor, paní Kodýmová atd. Ta hrstka, která tam zůstala, mezi sebou tiše válčí o post ředitele a zapomíná na své poslání - učit a být nejen dobrý učitel a příklad, ale i dobrý člověk, který plní své poselství a povede ty děti správným směrem... Občas je důležité udělat ze zaměstnání hlavně povolání... :) Hezký den všem 

 

Filantrop ;-)

#12 Re: enjoy it

2014-12-08 21:53

#11: Lexi -  

 Ty máš v hlavě slušně vyhulákáno ne? :-D

Kdyby si někdo potřeboval "pohonit" ego tak si řekne o zmínce svého jména ne? K čemu by mu to bylo? Ovšem také souhlasím, že zmínění jména nemělo proběhnout. To je chyba etického kodexu novin.

 

Hele a kdyby nějaký dobrý člověk někoho zastřelil odpustila by jsi mu to? Hele on byl v těžké životní situace a měl to těžký, a jelikož chybovat je lidské a žijeme jenom jednou. :-D Taky by tě asi to bylo jedno? :-D  Ještě dodám k téhle generaci keep calm co? Beztak to máš na FB jako titulku. :-D :-D

 

Zveřejnění podléhá veřejnému zájmu. Událost jako je tato, prostě a jednoduše je věcí věřejné diskuse a zájmu. "Máme mu to odpustit či ne?!" To je veřejná debeta. Lidi prostě zajímá, kdo učí a bude učit jejich děti. Kdo bude formovat jejich myšlení a bude jejich osobnostními vůdci. A jak jsi viděla zájem o tuto diskuzi je napříč republikou.

Je zřejmé, že vlastně Miloš Zeman zde nevyhrál náhodou. Alkohol se zde velice toleruje. Proč ne? Miloš měl taky těžké období a chybovat je lidské ne? :-D Bohužel jen málo lidí umí bochnout do stolu a říct, tak takhle tedy vážení ne! Chceme přeci držet nějaké hodnoty a usilovat o jejich poslání a být tvůrci těchto hodnot či ne? Nebo vše chápu blbě, a když prostě nevím jak dál, tak se opít? Kecat nepodložené a domělé nesmysli (Miloš)? Dle mého toto jednání není hodné následování a není vhodné takovéto hodnoty podpořit.

 

S výpovědí souhlasím a věřím, že se pan učitel psychicky udraví, aby byl vzorem pro děti a mohl učit velice úspěšně další generace železnorudských dětí. Jelikož zde nejde pouze o kupování si znalostí na úkor lidského neštětí ne? Aspoň těmto hodnotám věřím.


Btw. hodně by mě zajímalo jak by se vyvíjela a zda by vznikla tato petice, kdyby se něco zlého přihodilo. Ono totiž bohužel mnoho lidí si neuvědomuje konsekvece toho, když se něco přijme jako úzus pro společenské chování. Kdybychom to nyní omluvili, tak bychom udělali krok zpět něčemu, co dle mého nebylo lidskou chybou ale špatným a nepříkladným chováním. Prostně není možné tuto hranici překročit a pokud bychom to udělali, tak to leccos o naší společnosti vypovídá. Jsem trochu dost rád, že máme zastupitelskou demokracii a nikoliv tu přímou. Odpovědnost rozhodnutí je zde na elitách a nikoliv na vůli prostého lidu, který bohužel a ze své povahy ani nemůžu domýšlet důsledky. 

Jen upozorňuji, že vše co zde píši není nic proti panu Scheinerrovi!!! Je to je proti lidem, kteří neumějí moc přemýšlet a podléhají emocionálním náladám. Vidíte urážím vás jako to dělá Miloš přecijenom je to i můj prezident. Stydím se.


Takže milá Lexinko keep calm, běž si nyní pro uklidnění koupit nějaké pěkné hadříčky na sebe a zčekni nějaký pěkný humoristický či komediální filmík o konzumní společnosti a debaty o společenských hodnotách přenechej jiným i když je zase dobře, že jsi tu mohla a měla tu šanci vyjádřit názor. ;-)

Naďa

#13

2014-12-09 07:18

Zajímavé, jak někteří diskutující pojímají spravedlnost. Já nevidím souvislost mezi  dopravní nehodou a ztrátou zaměstnání učitele. Bez řidičáku se učit dá, fakt!!! Myslím, že propuštění je protiprávní a u soudu by neobstálo.

Téma co je slučitelné s postavením učitele a co ne, by bylo na jinou diskusi a téma by mohlo být: Učitel, který neumí učit, učit nebude. Nebo : Učitel, který si na dětech zvyšuje sebevědomí, také nemá učit.

Ten stejný filantrop... ;-)

#14 Re: Právo

2014-12-09 09:09

#13: Naďa -  

 Myslím, že vkusná poznámka. :-) Bohužel nestačil dojet do práce, kde by to už protiprávní bylo. :-D Já mám akorát pocit, že on dostene záznam se kterým nemůže nějaký ten pátek učit. To je zřejmě ten důvod vyhazovu. ;-)


Btw. ono o právu platí staré známe, že právo je něco, co oplívá minimen morálky. :-)

 

Tereza

#15 Re: Re: Právo

2014-12-09 17:50

#14: Ten stejný filantrop... ;-) - Re: Právo 

 A podepsat se neumíte?Abychom vedeli,kdo nám zde píše taková moudra???

Říkejte mně jak chcete přeci?!

#16 Re: Re: Re: Právo

2014-12-09 22:21

#15: Tereza - Re: Re: Právo 

 Za to vy jste se Terezo podepsala. :-D

Bohužel z vašich písmem cítím těžkou ironii. A nevím, co přesně máte na mysli. 

 

Nevidím důvod proč bych měl své jméno zveřejňovat. Stejně jako to nečiníte Vy. 

Naďa

#17 Re: Re: Právo

2014-12-09 23:03

#14: Ten stejný filantrop... ;-) - Re: Právo 

 Hmmm.. . Filantrop - to asi bude ironická přezdívka. Z Vašeho textu je cítit radost z toho co se stalo a text " Bohužel nestačil dojet do práce ..." mě tak nějak dal lidskou facku. Možná máte s panem Scheinherrem osobní antipatie, to však momentálně není předmět diskuze.

Netuším, zda je pracovně s panem Schreinherrem vedeno  řízení za nějaký pracovní přestupek, ale ani Vy anifilantope, by jste jistě nebyl rád, aby Vás v práci hodnotili i za skutky mimo pracoviště.

Pečete po večerech v troubě živé netopýry?

A co lidská stránka věci? Hledat nějakou cestu , která by pomohla vrátit se do normálu člověku, který evidentně jen dočasně ztratil kormidlo? Já vím, že to dnes není moderní, dnes je in honba na čarodějnice - můžete si dosadit co chcete stačí si pustit zprávy nebo otevřít noviny:-(

Končím, jsem z lidí, který nevidí pro lidi člověka smutná.

opravdový Filantrop ;-)

#18 Re: Re: Re: Právo

2014-12-10 11:53

#17: Naďa - Re: Re: Právo 

 Milá Naďo,

opravdu nevím z čeho usuzujete mé antipatije k panu Scheinherrovi. Mám ho rád a to dokonce natolik, že píši správně jeho jméno. ;-) Byl pro mě dobrým učitelem. Až na to pití no....to jsou věci, které by žákům měly být minimálně skryty. Není to moc výchovné.

Pokud si všimnete, tak mně nevadí osoba pane Scheinherra, ale čin, který byl dle mého překročením jisté hranice.

Co se týká pracovního hodnocení mimo práci, tak je dle mého vysvětlení následující. Jak jistě sama víte, tak v továrně, kde stojíte za pásem, pokud bude plnit pracovní plán, tak jistě nebude nikomu vadit, že po práci ižíváte intraverózně drogy. V práci, kde jste na společensky odpovědné pozici, což dle mého učitel je, dochází k tomu, že občané budou požadovat, aby Váš soukromí život nebyl nějak společensky rozporuplný. Pletu se snad?

Lidská stránka věci to, že panu Scheinherrovi se dle mého krásně vyjádřila veřejně podpora, že má cenu se vzschopit a vrátit se zpět. ;-) Nicméně prostě podobné překročení hranic se tolerovat prostě nemůže.

 

Nebuďte smutná život je krásný. ;-) Filantrop.....

Lexi

#19 Re: Re: enjoy it

2014-12-10 19:21

#12: Filantrop ;-) - Re: enjoy it 

Milý filantrope,  

1) vyhulákáno nemám, od toho jsou tu jiní :)

2) Ano zmínění jména nemělo proběhnout, děkuji, dávno vím, netřeba dál souhlasit :))

3) Jinak nejsem generace keep calm, ale klidně se do klidu hoď, pokud umíš anglicky :D A je rozdíl někoho zabít, nebo se vybourat. Kdyby někoho zabil při nehodě, rozhodně ho tu neobhajuji :) Ale díky Bohu se tak nestalo, a když nejde o život, jde o h***o nebo ne? 

4)  Vážně sem patří politické názory a Tvoje propagace nenávisti k prezidentovi? Najdi si tady jinou petici, je jich tu dost a jistě najdeš prostor se vyjádřit tam, kde to bude vhodné a ne jako zde - naprosto bezpředmětné :)

5) NesmyslY se píše s tvrdým Y :)

6) Nebuď sám proti sobě - cituji Tě ,, Jen upozorňuji, že vše co zde píši není nic proti panu Scheinerrovi!!! Je to je proti lidem, kteří neumějí moc přemýšlet a podléhají emocionálním náladám. Vidíte urážím vás jako to dělá Miloš přecijenom je to i můj prezident. Stydím se. ´´   nás přece upozorňovat na nic nemusíš, kdo je chytrý, pochopí, jak to myslíš, a lidé, co umí přemýšlet, píší správně i základní slova jako NESMYSLY :)) Svoje emoce jsi tu už projevil sám, tak jim zkus tolik nepodléhat :))

7) Tento týden jsem si koupila pár super hadříků a zašla do divadla :) Měl bys to taky zkusit. A mrkni třeba na filmy o politice, které jistě naplní Tvé rozbouřené emoce, doporučuji film Ve stínu nebo Příběh kmotra a nebo pak to divadlo. A jinak je jen na mě, komu přenechám debaty o společenských hodnotách, názor si mohu napsat jaký chci a stát si za ním budu vždy. Takže děkuji za pěkný, emotivní sloh a přeji hezký den. 

a nezapomeň - KEEP CALM! :D