Nehoda

Quoted post

Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

2014-12-03 11:56

Bohužel nemohu jinak, než sem zasít větší než malé semínko pochybnosti.

Mohl si vzít volno nebo zavolat do práce, že není schopný pracovat ne? Přeci právě vzdělaný člověk by měl vědět, že zrovna takovéto chování není přípustné hlavně ve sféře vzdělání. Učitel by měl být jakási autorita. Zde nemíním neotřesitelná autorita ale spíše mentor a autorita na poli ukázaní možné cesty. Ta cesta by nyní měla být řešte problémy alkoholem?

Pro něho to je i možná lepší. Představte si tu atmosféru ve třídě plné dětí, které to budou vědět. Jak se na něj asi budou žáci dívat? 

Nehledě na to, že to prostě není první přečin a bohužel jednou už musela číše se přelít ne? Nebo má být u některých lidí bez dna? Každý za své chování musíme nést svou zodpovědnost a daň. Šanci už dostal a bohužel pro mě i žáky se jí nechytl. Někdy hold člověk potřebuje od života kopec, aby něco změnil.

Pana učitele Scheinherra jsem měl velice rád a dokud jsem neznal jeho problémy s alkoholem, byl pro mě tím správným mentorem. Byl bych velice rád, kdyby zůstal na škole a vyvolal tento dojem i u dalších žáků, ale obávám se, že nyní už to tolik nebude možné. Přál bych si, aby na škole zůstal, ale děsím se toho, co by to prozradilo o naší společnosti.

Odpovědi

Richard Windsor

#4 Re: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší.

2014-12-03 15:03:34

#3: Rád bych nebyl v anonymitě, ale takhle je to asi lepší. -  

Podle stylu psaní, myslím, že vím, kdo jsi... a musím říct, že je škoda, že se (zrovna ve Tvé pozici) schováváš za anonymitou... Každý má právo na svůj názor, měl by si za tím i stát.

Chtěl bych jen zareagovat na Tvou otázku "Jak se na něj asi budou žáci dívat?": S pár jsem jich mluvil a můžu Ti říct, že nejsem toho názoru, že by po jeho návratu ve třídách byla "divná" atmosféra. Stejně jako to bylo před 10 lety u nás, patří k velice k oblíbeným učitelům a i děti (žáci Základní školy) by pochopily, že i učitel je jen člověk a může se dopustit chyb...

Budu rád, když se mi přes Facebook ozveš...