Ocenění pro Ivana Mládka.

Kdo z nás se mnohokrát nepřistihl s pocitem, že ho se.ou? A to doslova. Radní, zastupitelé, starostové, poslanci, ministři, premiéři, prezidenti. Jsou jich dnes už tisíce a jen zcela výjimečně se jim povede něco, co vypadá, jako kdyby skutečně něco dělali pro svoje občany. Ale upřímně, takové situace jsou vzácné jako růžoví jednorožci.

Každý z nás je jiný, každý z nás si volil někoho jiného, pokud vůbec někoho. A pro ty námi nevolené máme teprve pramálo pochopení. Rozum nám zůstává stát nad tím co předvádějí a smysl jejich počínání nalézáme už pouze v tom, že si potřebují nahrabat.    Dokonce mezi námi přibývají tací, kteří se utvrdili v pocitu, že si musíme poradit sami bez ohledu na to, kdo z nich bude zrovna u koryta, protože změna k lepšímu je zhola nemožná.

Ale přátelé, já na to přišel. Věc se má úplně jinak. Doba je těžká, a proto nám naši zvolení zástupci přichystali silvestrovskou estrádu s malým předstihem. Většinu toho, co plodí v poslední době netvoří proto, aby se o nás postarali, nebo nedej bože nás zachránili. Oni to dělají, aby nás pobavili. Když se nad tím hluboce zamyslíme, jasně nám dojde, že jiný důvod to mít nemůže.

No a protože našim zástupcům zcela zjevně jde o naši dobrou náladu a veselou mysl, která je prokazatelně nejméně půlkou zdraví, měli bychom je patřičně ocenit. Proto jim zatleskejme. Bude to potlesk zasloužený.

Já se ovšem zamyslel i nad tím, že takto promyšlenou, rafinovanou a propracovanou silvestrovskou show musel někdo vymyslet a napsat k ní scénář. A uznejte, scénář k takový hovadině může mít na svědomí pouze geniální mozek. A prostou dedukcí jsem dospěl k tomu, že tímto géniem je Ivan Mládek. Už vám to do sebe zapadá? Už tomu rozumíte? Už se vám trpký škleb na tváři mění v pobavený úsměv jako mě? No hurá!!! Jsme tedy připraveni prožít blížící se Nový Rok s úsměvem a dobře naladění?

Jdu ovšem až tak daleko, že Ivana Mládka považuji za nutné navrhnout na nejvyšší státní vyznamenání a na podporu této myšlenky jsem připravil petici:

Pavel Novák    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Pavel Novák svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.