Nezhoršujme bezpečnostní situaci na FF UK

My, níže podepsaní

studenti Univerzity Karlovy a všichni lidé, kterým záleží na vlastním bezpečí,

žádáme vládu České republiky, Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky a Senát Parlamentu České republiky, aby nezpřísňovala legislativu v oblasti zbraní a střeliva ve světle události ze dne 21. 12. 2023, jež se odehrála v budově FF UK.

Reagujeme tímto na petici studentů Univerzity Karlovy, která žádá zpřísnění současných podmínek pro držení palných zbraní. Považujeme za nevhodné, aby se okrajovaly svobody a možnosti obrany. Věříme, že ozbrojená společnost znamená bezpečnou společnost. Střelba nám ukázala, že se každý člověk musí o svou bezpečnost postarat především sám a díky možnosti vlastnit palnou zbraň na svou ochranu můžeme podobné útoky odrazit, nebo alespoň pozdržet/zpomalit.

Jménem podepsaných studentů Univerzity Karlovy apelujeme na vedení UK a také Filozofické fakulty, aby se zdrželo přijímání demonstrativních opatření, která k reálné bezpečnosti studentů nikterak nepřispějí. Podpořme studenty v možnosti bránit svůj život se zbraní v ruce.

Za všechny podepsané studenty Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, ostatní studenty UK a další podepsané

Karel Backa, student FF UK    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Karel Backa, student FF UK svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.