Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Quoted post

O.T.S.

#132 Co v novinách nebylo

2013-01-09 20:57

Co v novinách nebylo a mělo být - poslednímu článku:
Situace na střední Vinařské škole ve Valticích na konci školního roku zvířilo 11 učitelů měli silná slova, za jejich slova se postavili mnozí žáci a lidé z celé naší země. 11 učitelů poukázalo na nedostatky jedince, avšak nebyli schopni fungovat jako celek a dokázali tak že nejsou nic, jen pouhých 11 zbabělců. Dokázali jen svoji neschopnost, paní ředitelka proti které se postavili jen získala a dokázala že stojí pevně na svém místě, že dokáže čelit i nespokojencům a dokáže udržet školu v chodu. Pokud se postaví 11 učitelů a odejde a jen za sebou zanechají špínu na škole i přesto dokáže sehnat učitele a nový školní rok to vůbec neohrozí.

Odpovědi

Lukáš Růžička

#133 Re: Co v novinách nebylo

2013-02-06 17:40:51

#132: O.T.S. - Co v novinách nebylo

Ať už jsi O.T.S. kdokoliv, nesouhlasím s Tebou. Do školy zase tolik aprobovaných a kvalifikovaných nových učitelů nenastoupilo. Ano, škola sice jede dál, ale nezlepšilo se, podle zpráv, téměř nic. Na škole už nejsem, takže nemůžu posoudit zevnitř.  Paní ředitelka situaci ustála kvůli svým kontaktům a svým machinacím. Ne kvůli svým ředitelským schopnostem. Myslím, že zpráva ČŠI nám dala o prázdninách za pravdu.

Dále si nemyslím, že by 11 lidí, kteří do toho šli a dost riskovali v době, kdy pracovní místa nejsou, byli srabi. Naopak, prokázali mimořádnou odvahu, ovšem to ty vidět nechceš, protože zjevně patříš na stranu paní ředitelky. Jako srabové se ukázali především kolegové, kteří o celé akci věděli, řekli, že souhlasí a ze strachu nepodepíšou. Dneska dělají jakoby se nic nedělo. Další srabové byli ti, kteří celý půlrok před konkurzem provolávali slávu panu zástupci a kydali v kabinetech špínu na ředitelku a V. Osičku, ale když došlo na lámání chleba, svou pravou tvář nevyjevili. A nebo vyjevili, protože to byli nasazení provokatéři? Nevím. Zřejmě se báli, že by je nový ředitel propustil, protože nemají vzdělání a nikdy je mít už asi nebudou.

Ano, dokázali jsme svou neschopnost, protože jsme věřili, že krajský úředník je férový člověk, který dělá svou práci. Nevěděli jsme, že všechno je politicky zabetonované nebo uplacené. Dneska už bychom postupovali jinak a věř tomu, že úspěšněji. Ale kdo by znovu chtěl nasadit kůži za kolegy, kteří se za nás nepostavili? Nebo za studenty, kteří o naši akci neměli zájem. Ta hrstka statečných letošním dnem odmaturuje, věřím, že úspěšně a potom ať si tam dál valí zbylí zaměstnanci z hovna kuličku a utěšují se pocitem, že mají "jedinečnou" a jedinou školu tohoto typu v "jedinečné krajině".

Já jsem si svým odchodem jednoznačně polepšil a měl jsem možnost poznat, že na jiných školách se to vede o dost lépe a v daleko větší pohodě.