Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Quoted post

Lukáš Růžička

#133 Re: Co v novinách nebylo

2013-02-06 17:40

#132: O.T.S. - Co v novinách nebylo

Ať už jsi O.T.S. kdokoliv, nesouhlasím s Tebou. Do školy zase tolik aprobovaných a kvalifikovaných nových učitelů nenastoupilo. Ano, škola sice jede dál, ale nezlepšilo se, podle zpráv, téměř nic. Na škole už nejsem, takže nemůžu posoudit zevnitř.  Paní ředitelka situaci ustála kvůli svým kontaktům a svým machinacím. Ne kvůli svým ředitelským schopnostem. Myslím, že zpráva ČŠI nám dala o prázdninách za pravdu.

Dále si nemyslím, že by 11 lidí, kteří do toho šli a dost riskovali v době, kdy pracovní místa nejsou, byli srabi. Naopak, prokázali mimořádnou odvahu, ovšem to ty vidět nechceš, protože zjevně patříš na stranu paní ředitelky. Jako srabové se ukázali především kolegové, kteří o celé akci věděli, řekli, že souhlasí a ze strachu nepodepíšou. Dneska dělají jakoby se nic nedělo. Další srabové byli ti, kteří celý půlrok před konkurzem provolávali slávu panu zástupci a kydali v kabinetech špínu na ředitelku a V. Osičku, ale když došlo na lámání chleba, svou pravou tvář nevyjevili. A nebo vyjevili, protože to byli nasazení provokatéři? Nevím. Zřejmě se báli, že by je nový ředitel propustil, protože nemají vzdělání a nikdy je mít už asi nebudou.

Ano, dokázali jsme svou neschopnost, protože jsme věřili, že krajský úředník je férový člověk, který dělá svou práci. Nevěděli jsme, že všechno je politicky zabetonované nebo uplacené. Dneska už bychom postupovali jinak a věř tomu, že úspěšněji. Ale kdo by znovu chtěl nasadit kůži za kolegy, kteří se za nás nepostavili? Nebo za studenty, kteří o naši akci neměli zájem. Ta hrstka statečných letošním dnem odmaturuje, věřím, že úspěšně a potom ať si tam dál valí zbylí zaměstnanci z hovna kuličku a utěšují se pocitem, že mají "jedinečnou" a jedinou školu tohoto typu v "jedinečné krajině".

Já jsem si svým odchodem jednoznačně polepšil a měl jsem možnost poznat, že na jiných školách se to vede o dost lépe a v daleko větší pohodě.

Odpovědi

Věrni zůstaneme

#134 Re: Re: Co v novinách nebylo

2013-05-26 22:59:54

#133: Lukáš Růžička - Re: Co v novinách nebylo

Pane Růžičko kdo zlu neodporuje sám se proviňuje - pokud se 11 osob dalo do boje mělo bojovat a to i když byli už mimo školu !!!

Pokud se někdo provinil tak právě ti co věděli že je něco špatného a nedokálzali udělat nic než jen rozvířít hladinu.

Autor možná chtěl aby Vás 11 se zastydělo a pomohli škole která se řítí do pekel což je jistě škoda !!!