Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

Starý kozel

#126 Re: Re: Re: Rylich

2012-08-31 17:36

#125: - Re: Re: Rylich

Pan Rylich chtěl, aby mu učitelé vyplnili dotazník, ve kterém by se vyjádřili ke svému dalšímu působení na valtické škole. Tehdy mu jeden napsal toto:

"Vždy jsem byl loajální ke škole, hlavně kvůli osobě pana Ing. Branislava Brosky, kterého uznávám jako mimořádného nadřízeného a mimořádného člověka. Velmi mě mrzí, že za své dlouholeté zásluhy se k němu paní ředitelka zachovala tak, jak se zachovala, jelikož on se vůči ní ničím neprovinil. Navíc ona sama naznačila, že to dává za vinu nám pedagogům, kteří jsme ho do této situace dostali.

Nezmění-li se nynější situace a přístup vedení k zaměstnancům tak, aby se tady dalo svobodně a beze strachu dýchat a dělat svou práci (a skutečně nejde jen o délku pracovní doby), svou roli na zdejší škole si nepředstavuji. V atmosféře posledních dní se totiž nedá kreativně pracovat a já si myslím, že to víte.  Pokud to skutečně má být vyháněcí taktika, tak se Vám poměrně daří.

Zároveň bych Vám radil, abyste se dobře podíval, jak se na tomto ústavu zachází se zaměstnanci, protože jednou byste se mohl ocitnout sám na místě pana Brosky a tipuju, že to nebude dlouho trvat."

Bohužel psu ocas nenarovnáš a krávě, zdá se, také ne.

lolita

#127 Co bude??

2012-09-01 17:49

mě spíš trápí co bude s těmi místy po učitelech, kteří nám spíš "pomohli" tuhle situaci víc vyhrotit... Podle toho co mé ucho zaslechlo, se sem kvalitmní učitelé nehrnou a že by jich měla být kvanta, tak to jsme přeslechla taky. Teďka vypadli učitelé, přesto že velmi mladí a s min. zkušenostmi, stáli celkem z to (saořzejmě ne všichni a ne ve všem). Byli ale docela syptatičtí a hlavně měli dobrý úmysl...
A co teď bude s těma tak sebevědomíma žákama??? Když je nemá kdo učit... pochybuju že se někdo např. na maturitu z Angličtiny bude připravovat sám:-DDD Jsme pěkně v pr**li... Mimochodem... ten článek co o naší škole vyšel o prázkách, je akorát tak plný pytel trapných keců. Ale na druhou stranu... furt se na naší škole dozvíme o víně víc než třeba na ekonomce, nebo na gymplu XDDDDDDD to je fakt
Bu bu bu

#128 Re: Re: Re: Re: Bu bu bu

2012-09-04 01:04

#121: - Re: Re: Re: Bu bu bu 

 komu tady o co jde vždyť nikdo nic nedělá !!! Kdyby nebyla hrstka nadšenců (maximální počet do 5) tak se nic neděje pane nejmenovaný srabe obecný uřvaný hospodský povaleči děkujeme za pěkný příspěvek

Podporuji 11 statečných !!!

#129 Re: Co bude??

2012-09-04 01:18

#127: lolita - Co bude?? 

 Ale o to tu jde, do školy nepůjdou učitelé a pak ani žáci. Školu zavřeme a prodáme celou jako balíček vč. vinic, polností, opravených budov, nové nesmyslné pálenice za velmi dobrou cenu. Ten kdo to koupí bude vědět za kolik, ten kto to vybere bude vědět koho vybrat.

Šéf školství na kraji je Stanislav Juránek kandidát na hejtmana Jihomoravského kraje, svým přístupem nám ukázal že není kandidát pro kterého by bylo dobré hlasovat tak jako ale i současný hejtman, který je s výběrem ředitelky prapodivně spojen (petice bod 21).

Až by se zdálo že ti co nic nedělají by mohli mít na všem svůj zájem a obsazení paní ředitelky a její nechopnost je vlastně schopnost vytunelovat další statní majetek ku prospěchu jedinců.

Proto mě zaráží nezájem veřejnosti, občanů valstic a okolí, kterým takot vezmou klenot kraje a píchu. Nechápu nezájem rodičů a vinařů, kteří nebudou mít kam posílat svoje děti a jen přihlíží a lhostejností napomáhají likvidaci školy. Až budou jejich děti dojíždět dál a bude je to stát více času a peněz budou si říkat proč zrušily školu ???

Facebook

#130 Facebook

2012-09-04 02:01

Pište i na facebook komunitní stránka - zachranime vinarskou skolu valtice

Nepřihlášený uživatel

#131 4.9.2012

2012-09-29 01:09

4.9.2012 - poslední zpráva paní Machovcová, pan Hašek a pan Juránek výtětí - schopnosti vzbouřenců nedokázali nic jen ukázali svoji neschopnost - možná to byli dobří učitelé, ale kdyby byli v roce 1989 dnes by nám stále vládle rudý mor, ale jako pokus to bylo dobrý jen jste ohrozili zbytečně svoji neschopností hodně lidí škoda¨
O.T.S.

#132 Co v novinách nebylo

2013-01-09 20:57

Co v novinách nebylo a mělo být - poslednímu článku:
Situace na střední Vinařské škole ve Valticích na konci školního roku zvířilo 11 učitelů měli silná slova, za jejich slova se postavili mnozí žáci a lidé z celé naší země. 11 učitelů poukázalo na nedostatky jedince, avšak nebyli schopni fungovat jako celek a dokázali tak že nejsou nic, jen pouhých 11 zbabělců. Dokázali jen svoji neschopnost, paní ředitelka proti které se postavili jen získala a dokázala že stojí pevně na svém místě, že dokáže čelit i nespokojencům a dokáže udržet školu v chodu. Pokud se postaví 11 učitelů a odejde a jen za sebou zanechají špínu na škole i přesto dokáže sehnat učitele a nový školní rok to vůbec neohrozí.
Lukáš Růžička

#133 Re: Co v novinách nebylo

2013-02-06 17:40

#132: O.T.S. - Co v novinách nebylo

Ať už jsi O.T.S. kdokoliv, nesouhlasím s Tebou. Do školy zase tolik aprobovaných a kvalifikovaných nových učitelů nenastoupilo. Ano, škola sice jede dál, ale nezlepšilo se, podle zpráv, téměř nic. Na škole už nejsem, takže nemůžu posoudit zevnitř.  Paní ředitelka situaci ustála kvůli svým kontaktům a svým machinacím. Ne kvůli svým ředitelským schopnostem. Myslím, že zpráva ČŠI nám dala o prázdninách za pravdu.

Dále si nemyslím, že by 11 lidí, kteří do toho šli a dost riskovali v době, kdy pracovní místa nejsou, byli srabi. Naopak, prokázali mimořádnou odvahu, ovšem to ty vidět nechceš, protože zjevně patříš na stranu paní ředitelky. Jako srabové se ukázali především kolegové, kteří o celé akci věděli, řekli, že souhlasí a ze strachu nepodepíšou. Dneska dělají jakoby se nic nedělo. Další srabové byli ti, kteří celý půlrok před konkurzem provolávali slávu panu zástupci a kydali v kabinetech špínu na ředitelku a V. Osičku, ale když došlo na lámání chleba, svou pravou tvář nevyjevili. A nebo vyjevili, protože to byli nasazení provokatéři? Nevím. Zřejmě se báli, že by je nový ředitel propustil, protože nemají vzdělání a nikdy je mít už asi nebudou.

Ano, dokázali jsme svou neschopnost, protože jsme věřili, že krajský úředník je férový člověk, který dělá svou práci. Nevěděli jsme, že všechno je politicky zabetonované nebo uplacené. Dneska už bychom postupovali jinak a věř tomu, že úspěšněji. Ale kdo by znovu chtěl nasadit kůži za kolegy, kteří se za nás nepostavili? Nebo za studenty, kteří o naši akci neměli zájem. Ta hrstka statečných letošním dnem odmaturuje, věřím, že úspěšně a potom ať si tam dál valí zbylí zaměstnanci z hovna kuličku a utěšují se pocitem, že mají "jedinečnou" a jedinou školu tohoto typu v "jedinečné krajině".

Já jsem si svým odchodem jednoznačně polepšil a měl jsem možnost poznat, že na jiných školách se to vede o dost lépe a v daleko větší pohodě.

Věrni zůstaneme

#134 Re: Re: Co v novinách nebylo

2013-05-26 22:59

#133: Lukáš Růžička - Re: Co v novinách nebylo

Pane Růžičko kdo zlu neodporuje sám se proviňuje - pokud se 11 osob dalo do boje mělo bojovat a to i když byli už mimo školu !!!

Pokud se někdo provinil tak právě ti co věděli že je něco špatného a nedokálzali udělat nic než jen rozvířít hladinu.

Autor možná chtěl aby Vás 11 se zastydělo a pomohli škole která se řítí do pekel což je jistě škoda !!!

Liga školního odporu

#135 Čistky pokračují

2013-05-30 23:41

Se slábnoucí podporou paní ředitelky z vyšších míst přichází tlak na další osoby, čístky pokračují a byl vyhozen další schopný učitel !!!
Je potřeba obnovit tlak !!!
Zachránit školu před další devastací a ukončením Praha má Národní Divadlo Valtice mají svoji jedinečnou střední školu !!!
Škola vyzývá: nenechte školu zlikvidovat pomozte, pište, volejte, podpořte tlak na výměnu ředitelky !!!
V Novinách vyšel článek uměle vytvořený na podporu školy jak dochází ke změně vytvořený stoupencem paní ředitelky nic objektivního.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-13 18:24


kokr

#137 Re: Čistky pokračují

2013-07-13 18:24

To je mi líto, o koho se jedná tentokrát?

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-30 06:41


Robin Hood

#139 Re: Re: Čistky pokračují

2013-09-13 08:27

#137: kokr - Re: Čistky pokračují

To už je jedno na škole snad zůstal jediný učitel, který nesouhlasil. KDU - ČSL podepisuje ortel nad smrtí této školy společně s ČSSD, zde vidíte podporu a jen plakátová slova.


Nepřihlášený uživatel

#140

2014-02-26 19:21

Dobrý den, tady se asi už nedozvím zda na škole proběhli nějaké změny nebo se tam něco děje k lepšímu?

Nepřihlášený uživatel

#141

2016-02-02 21:46

nemůžu soudit jak vede školu. viděl jsem , jak vedla ''diskuzi'' se Zemanem. to stačí. nechci, aby takový šmejdi vychovávali budoucí občany ČR

Nepřihlášený uživatel

#142

2016-02-03 10:16

prijde mi vtipny nebo spise smutny, ze ta petice ctyri roky lezela pekne v koutku prehlizena, nikoho to nezajimalo, nikoho to nepoburovalo a staci navsteva Zemana a podpisy pribyvaj rychleji nez predtim.... ubohe, ubohe, ubohe panove a damy - a to rikam z pozice nekoho kdo to v roce 2012 podepsal a bude rad za zmenu

EmilyD.

#143 Manipulativní autoritářka.

2016-02-03 13:42

Divím se studentům i jejich rodičům, že nežádají po oné amorální ředitelce omluvu za zesměšnění a ponížení. Mají svébytné právo na své dotazy, styl řeči a svůj projev, jakkoli by se mohl jevit kostrbatý, banální či naivní, určitě by nebyly z typu osobních dotazů, které jim potěmkonovsky předhodila vyučující a zneužila své autority k manipulaci.  Nakonec jí sesmolené dotazy byly primitivní, spekulativní, podbízivé, slizké. Takovou prasárnu jsme nazažili snad ani za totáče. Ta ženská bez morální integrity je zjevně nekompetentní vychovávat.


Nepřihlášený uživatel

#144 Re: Nyní vážně

2016-02-05 12:21

Hezky napsané,...#7: Milan - Nyní vážně 

 

Nestranný pozorovatel

#145 Re: Re: Nyní vážně

2016-10-14 19:24

#144: - Re: Nyní vážně 

 Tak se zdá, že ve škole je po odchodu lidí plných negativní energie konečně pořádek a klid.

Nestranný pozorovatel

#146 Říkám jen to, co vidím z druhého břehu řeky

2017-03-29 20:29

Vypadá to, že se snad školu po odchodu negativního ambiciózního individua podporovaného několika ovečkami (bez vlastního svobodného názoru)  podařilo opravdu zachránit před krachem. A jak se zdá, funguje i bez nich docela dobře dál. Kdo chce, ať si svobodně šíří svoji negativní energii na jiných místech dál, stejně tím zničí nakonec jenom sám sebe. Nemá z toho úniku. Platí to v celém vesmíru pro nás všechny stejně. Nikomu nestraním. Jsem nezúčastněný pozorovatel z druhého břehu řeky.    

kokr

#147 DOČKALI JSME SE- ODCHOD ŘEDITELKY

2018-03-06 10:26

PŘEJI HEZKÝ DEN VŠEM,

tak jsme se konečně dočkali. Paní ředitelka už nemá Haška ani tu správnou stranu ve vedení JMK. V současnosti je vypsán konkurz na ředitele, kterého se paní ředilka nebude na 99% účastnit, neboť jak sama píše: "asi není vůle, aby pokračovala". Ani si nechci domýšlet, jakými vazbami, vztahy a penězi byla dříve ta vůle zajišťována. Stydím se za to, že ředitelovala 15 let, neboť to ukazuje na 15 let korupce a bratříčkování.Jste mstivá, zlá ženská, udělala jste peklo mnoha dobrým lidem na správném místě, máte za sebou jednu mezinárodní ostudu spáchanou na Vašich stedentech (kauza Zeman), autoritu si zajišťujete šířením strachu, pomsty a výhružek...naštěstí už jen do srpna.

Tak snad boží mlýny...

Pa Arabelo :)

 

kokr

#148 DOČKALI JSME SE- ODCHOD ŘEDITELKY

2018-03-06 10:27