Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Amnabe

#18 Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:06

#6: kapitalisty přesvědčený socialista - Zneužívání dětí... 

 Můžu Vám říct, že většina (neříkám všichni) rodičů dětí z Gymnázia Třeboň stojí plně za učitelským sborem a za tím, jak se nyní postupuje. Na této škole jsou jedni z nejlepších pedagogů, které jsem kdy potkala. NIKDY nikdo nikoho při hodinách neovlivňoval, ani nikoho proti nikomu nepoštval nebo nezneužil (co to je za kecy). To, že se studenti chopili iniciativy je jen a jen jejich věc a věřte, že mají za sebou i spousty dospělých lidí, kteří mají svůj vlastní rozum. To, že je podle Vás špatný -  s tím se prostě nedá nic dělat, my si myslíme to samé o Vašem názoru. Ale není nic trestného na tom, že studenti protestují. Na to mají právo.

Odpovědi

hajnej

#19 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:33:51

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

V tom případě bych to viděl jako selhání pedagogického sboru. A že tvrdíte, že na Gymnáziu Třeboň jsou dobří kantoři? To klidně tvrdit můžete, kapři si totiž sami svůj rybník nikdy nevypustí. To byste měl, pokud jste z Třeboňska, vědět. Takže kde se dostanu ke statistikám úspěšnosti vašich studentů při přijímacích řízeních na VŠ a jejich uplatnění v praxi v porovnání s ostatními školami v celostátním měřítku nebo alespoň JČ?

Vojtěch Straka
Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 15:47:28

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

Dobrý den, váš příspěvek je bohužel zcela mimo téma této petice. Rozdíl mezi názory je jedna věc, druhá věc je, že já (a asi i většina těch, kteří podepsali tuto petici a pochopili, o čem je) při projevování svého názoru neporušuji žádný zákon ani Ústavu.

Mimochodem vaše tvrzení, že "NIKDY nikdo nikoho" atd. považuji za poměrně odvážné a smělé - jak to víte? Máte ve všech učebnách skryté kamery a neustále je sledujete?

Profesionalitu učitelského sboru nezpochybňuji, osobně jsem přesvědčen, že současné akce jsou dílem několika málo jedinců. Na třeboňském gymnáziu jsem maturoval a ještě před pár lety jsem s ním byl v aktivním kontaktu coby zprostředkovatel jeho spolupráce s Masarykovou univerzitou (které jsem třeboňské gymnázium doporučil jako partnerskou školu a dnes bych se za to nejradši hanbou propadl).

A troufám si tvrdit, že dokud tuto školu nevedla z pozice ředitelky aktivní politička ODS, zákony se tam neporušovaly.

Kája

#29 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:13:59

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená, i já jsem studoval na jednom ze stávkujících gymnázií a někteří z mých spolužáků tam teď učí. Ale když jsem si včera vyslechl na návštěvě u známých názory jejich 15tiletého tam studujícího syna, byl jsem zděšen. Nemohu posoudit úroveň výuky, hodnotím jenom to, jaké vědomosti si tento chlapech ze školy přinesl. Diskutovali jsme dlouho a snažil jsem se zjistit, co ví o demokracii, o volbách, o ústavě, sedli jsme si spolu k internetu a hledali význam pojmů, četli aktuální zprávy i diskuse. Nesnažil jsem se ho ovlivňovat, trpělivě jsem pubescenta poslouchal a jenom jsem ho požádal aby se snažil slepě neposlouchat co mu kdo říká, ale aby používal vlastní rozum a porovnával si vše s vlastními zkušenostmi. Ano studenti mají právo na protesty. Ale také mají právo na objektivní a pravdivé informace, na základě kterých jsou sami schopni se rozhodovat.


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:27:04

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

Je zajímavé, že v TV sám manipulátor sdělil " petici jsem inicioval já sám"

Tak, je to dílo studentů, či nikoliv. Bylo by dobré si ujasnit fakta.

Tak, kdo tedy lže?

honza

#50 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 14:48:46

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Jasně, dětem je vyhrožováno, že pokud nepodepíší, tak neodmaturují! Učitel Rosocha a ředitelka by měli být okamžite odvoláni, že na půdě školy zneužívají děti pro své politické cíle, hnus! Je vidět, ž kmotří Dlouhý a Doktor s z amfií ODS a Jihočechů se  derou ke korytům před mrtvoly, dětí!

ivan

#106 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 20:13:25

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená paní Re: něco jiného je protestovat a něco jiného je bivakovat před domem paní krajské zastupitelky a to trvae dnem i nocí. Jde o jasný příklad militatní bojůvky, už jen chybí nějaké klacky a v horším případě střelná zbraň jako u sudeťáckých ordnerů. Nikomu neberu vlastní názor studentům rovněž ne. Já pocházím z dělnické rodiny, vím jak se moji ropdiče měli za první republiky, byla to bída. Minulému režimu vděčím za to, že jsem vystudoval a že je ze mně stavební odborník nejvyšší třídy. Můj otec nemohl vystudovat ani střední školu, můj děda na to neměl peníze. Nikdy nebudeme spolu na stejné vlně. A studentům bych doporučoval stduvovat a hlavně matematiku, fyziku a chemii, učil jsem také na střední škole, a to bez politických agitací a vím jaký odpor u studentů tyto předměty vzbuzovaly. Takže vážení studenti věnujte se škole a na politikaření si nechte čas až dospějete a pochopíte spoustu věcí, které jde dnes zcela mimo vaše vědomosti, a zkušenosti

Jara

#112 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-26 09:43:04

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

A to jsou studenti tak neschopní,že za ně petici musí napsat učitel ?