Autobus232

Quoted post

Honza

#3 Antipatie vítězí nad bezpečností vlastních dětí... Škoda...

2012-11-10 21:41

Obávám se, že v případě výše odkazované signatářky (a jejího manžela) s dvojím negativním vyjádřením k petici jde o vítězství antipatií vůči některým z lidí, kteří za peticí stojí, nad zájmy, ale především bezpečností vlastní, ale i vlastních dětí.
Je to samozřejmě jen domněnka, ale kdo zná pozadí a přečte si diskusi na portálu Prahy 11, ten ji jistě potvrdí jako jednu z nejpravděpodobnějších.
A i když je petice výsledkem kompromisu mezi lidmi zastupujícími více názorů, prosazení potřebných dopravních opatření zvýší bezpečnost nás všech... A o to tady jde asi nejvíc.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#4

2012-11-11 12:57:58

#3: Honza - Antipatie vítězí nad bezpečností vlastních dětí... Škoda...

Vážený anonyme a Honzo. Bylo by na místě, odpustit si výše uvedené invektivy vůči mě mojí manželce. Vyplývá z toho jediné - pokud někdo vyjádří jiný názor než je ten Váš, stane terčem nechutných a trapných nařčení. Uvádět, že stavíme své antipatie nad bezpečností svých dětí, je opravdu ubohé.

Důvody pro nezrušení autobusové linky jsou úplně jiné, než uvádíte. Např. za námi jezdí rodiče /mimochodem třeba za dětmi/, kteří vzhledem ke svému věku, rádi vyautobus využijí, ne každý obyvatel v naší lokalitě je plně mobilní.  Dále si myslím, že kvalita bydlení, se v přítomnosti MHD v místě bydliště zvyšuje a ne naopak.

Zvýšení bezpečnosti v ulici Jurkovičova vyřeší změna dopravního režimu. Např. zřízení stáleho přechodu pro chodce(mimochodem za který bojuje má manželka již od 2.října 2012 a docela úspěšně, přechod bude realizován), instalování zpomalovacích prahů, snížením rychlosti, zákazem zastavení po obou stranách ulice apod. Myslím, že zrušením autobusu tohoto nedosáhneme.

L. Feryna

P.S. Pro další diskuzi bych uvítal, abyste se pod své příspěvky podepisovali, neboť tím diskreditujete nejen diskuzi, ale celou petici.