Chceme Tomio Okamuru za nového presidenta

Quoted post

Občan ČR

#11 Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

2012-10-25 21:32

#10: Nezaujatá - Proč právě TOMIO OKAMURA : 

Vážená, akademicky vzdělaná paní. Není mě docela jasné, jak můžete níže uvedený text Vašeho příspěvku spojovat se jménem pana Tomio Okamury. Vždy jsem si myslel, že za takovými slovy může stát nějaký národní buditel, za kterým jsou už vidět nějaké skutky v tomto smyslu. "Situace v zemi je vážná a je nutno postavit do čela země člověka, který dokáže oživit lásku k národu,národní hrdost, dějinám a kultuře ČR,a bude podporovat české zájmy, nikoli zájmy cizí." Jsem také nezaujatý, ale v tomto případě kterýkoliv z kandidátů a není jich málo, je vhodnější pro tento úřad, než ten, který v nejednom ze svých vystoupení nám dával za vzor mentalitu japonského národa. A to z období před druhou světovou válkou a její samurajské odkazy, přes bezvadné chování Japonců za druhé světové války a po ní. Nevím, jak tento člověk může v nás oživit lásku k českému národu. Pokud budete mít chuť a náladu, prosím Vás o Vaše vysvětlení v odpovědi na můj příspěvek v této anketě, který má číslo 8. Budu se těšit a předem Vám děkuji. Zůstávám s pozdravem.

Odpovědi

mackiz

#14 Re: Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

2012-10-26 10:41:49

#11: Občan ČR - Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

Vážený "akademicky vzdělaný muži!" Ti naši "vzdělanci", ke kterým se očividně hlásíte, již nám za těch dvacet let předvedli, co umí a čeho všeho jsou schopni. /jsou schopni opravdu "všeho!!"/  A proto budu volit Okamuru!! Budu totiž volit třeba "Marťana", jen když budu mít alespoň trochu naději , že tady ti ganuneří vládnoucí a tvořící zákony, pro další darebáky a zloděje skončí a budou "po zásluze" odměněni, nebo ještě lépe oběšeni!!!

hamurabi

#22 Re: Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

2012-11-02 21:11:30

#11: Občan ČR - Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

Máte snad dojem, že některý z těch jiných "kandidátů" se stane "buditelem národní hrdosti, lásky k pravdě, úctě k morálním hodnotám lidství, poctivosti, sociálnímu cítění, vzájemné ohleduplnosti a slušnosti...?" Z tohoto morálního marastu nás nevyvede žádná politická garnitura, nebo jimi nastrčená "osobnost".Stejně jako nějaká "fosílie" ze starých časů. Ještě se nenaplnil sen TGM o demokracii v našich státech. Každý, kdo se pokoušel ty jeho ideje nějak prosadit, narazil na "moudrost antipravdaláskařů atd." Kde zůstala ta národní a vlastenecká hrdost, tak dlouho vytvářená v obrozeneckých dobách ? To už se asi dnes na školách neučí . Je smutné, že český lid se dokáže sjednotit jen tehdy, když každému jednomu hoří u zadku otýpka slámy ! Jen nám otrne, a už máme tolik "chytrých lidí"( a ještě víc těch vychytralých), že bychom je mohli i exportovat. Je mi z toho trochu smutno.  ( A ještě nakonec vidím toho potetovaného "prezidenta" dřív jako kandidáta na náčelníka pralesní dřevěné kultury. i když nemusí platit pravidlo, že obal většinou inzeruje obsah !)

 

 


Nepřihlášený uživatel

#35 Re: Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

2012-11-25 07:30:16

#11: Občan ČR - Re: Proč právě TOMIO OKAMURA :

Zazněla nejistota ohledně japonska před druhou sv. válkou během a po ní. Nedokážu vámodpovědět v kostce, ale japonská nátura a charakter tamnějších lidí je něco jiného než u nás. Nejlepší srovnání našich kultur je v knize Šogun od Jamese Claewela (nejsem si jist zda píšu zprávně případně se omlouvám). Japonská disciplinovanost je na hony vzdálena české lenosti. Jakub Mutinský