Petice proti hodnocení písemných maturitních prací z češtiny

Quoted post

Ing. Šelepa

#5 Re:

2012-06-18 00:21

#2: -

Když to udělali jiní, tak to asi tak těžké nebylo. Deset bodů je relativně dost. Má dcera s tím problém třeba vůbec neměla. Záleží jaké téma si zvolíte. Je to mrzutě, ale vaše dcera asi nemá dost bujnou fantazii, nebo jen nezvládla psát ve vymezném okruhu. Pokud bude chtít být lékařkou, tak si maturitu dodělá v září a nastoupí na vysokou, jako každý normální student. V dnešní době už jsou i takové školy, které počkají s mat. vysvědčením. Toť můj názor.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Re:

2012-06-18 00:33:17

#5: Ing. Šelepa - Re:

Nebylo těžké? Víte o no to o tom není to jde jen o to koho ten dotyčný chytné, která osoba ho opravuje. Stačí chytnout ...... a problém je na světě

daduna

#45 Re: Re:

2012-06-20 21:37:41

#5: Ing. Šelepa - Re:

hmm...vidím, že nějak nevíte, o čem mluvíte,...nebylo to 10 bodů, ale 12...a právě ti, co tu bujnou fantazii měli, to většinou neudělali, protože se nevlezli "do škatulky"...a věta "dodělá v září a nastoupí  na VŠ" je hodně demagogická...většina VŠ zářijové maturanty nebere!!!...než něco napíšete, raději si ověřte fakta

rodič

#54 Re: Re:

2012-06-21 17:16:55

#5: Ing. Šelepa - Re:

Vážený pane Ing. Šelepo, právě že Vaše dcera měla dostatek bodů, neměl jste asi možnost vidět vedle sebe k porovnání úspěšné i neúspěšné slohové práce. Pak by jste mluvil jinak a možná pochopil neobjektivitu hodnotitelů. Porovnáním si studenti s pedagogy zjistili, že při splnění tématu porovnávaných prací, slohy s hrubkami a bez odstavců uspěly a naopak bez hrubek (i,y) s výskytem absence nějaké čárky, s členěním do odstavců neprošly. Dále je zajímavé, že téměř s každé třídy sloh neudělali v průměru 2 studenti. To je dost velká náhoda, nemyslíte ? Takže bez podrobných znalostí nesuďte lidi, které neznáte, ohledně jejich bujné fantazie. Pokud by Vaše dcera neuspěla i přes pěkně napsaný sloh, věřím, že by jste řádil jak černá ruka. Systém hodnotitelů je nespravedlivý a testování u maturit hloupost těch, kdo to schválili. Srovnávací testy jak byly nyní ano, ale bez následku na žáka, ovšem s dopadem na školu.

Jiří Hron - Praha

#57 Re: Re:

2012-06-22 09:02:38

#5: Ing. Šelepa - Re:

Inženýr ???? ... Vy jako inteligent s takovým názorem !!!! Vy jste odtržený od reality, vůbec nevíte která bije ??? Nekoukáte kolem co se tady děje ??? ..... že je manipulováno s našimi dětmi a s jejich životy, sny a plány .... jen kvůli tomu, že nějací sebestřední egoisti, bezohlední a arogantní s prominutím "blbci" se prostě rozhodli, že když jim výsledky maturit nepasují do tabulek tak do těch jejich statisticky určených 5% neúspěšných zřejmě losem "napasují" kohokoliv ???

Jak k tomu přijdou Ti premianti, kteří celé roky studovali na jedničky a teď jim třeba celý život ovlivní - opět s prominutím - nějaký "idiot" od kancelářského stolu, který jejich práci ani třeba nečetl !!! Jak bylo již mimo jiné zjištěno ?!? jak je možné, že nezávislí odborníci hodnotí stejné práce na jedničky a dvojky ??? Váš názor Vám neberu, jen si myslím, že je zcela scestný !!! Toť můj názor ... :-)