Petice proti hodnocení písemných maturitních prací z češtiny
Re:
Naprosto Vás chápu, já sama jsem před 2 lety maturovala a tak vím, jaké stresy to byly. Byly mezi námi i tací, kteří maturitu napoprvé nedali, ale že by ztráceli smysl života? Tak to teda opravdu NE ! Pokud odvolání nepomůže, jsem si jistá, že na podruhé to určitě zvládne. Přece ji nějaká slohová práce nezkolí pokud chce být lékařkou, jelikož v tomto oboru jsou větší stresy. Přeji jí hodně štěstí !
Re:
Když to udělali jiní, tak to asi tak těžké nebylo. Deset bodů je relativně dost. Má dcera s tím problém třeba vůbec neměla. Záleží jaké téma si zvolíte. Je to mrzutě, ale vaše dcera asi nemá dost bujnou fantazii, nebo jen nezvládla psát ve vymezném okruhu. Pokud bude chtít být lékařkou, tak si maturitu dodělá v září a nastoupí na vysokou, jako každý normální student. V dnešní době už jsou i takové školy, které počkají s mat. vysvědčením. Toť můj názor.
Re: Re:
Nebylo těžké? Víte o no to o tom není to jde jen o to koho ten dotyčný chytné, která osoba ho opravuje. Stačí chytnout ...... a problém je na světě
Klidně by se mohly anulovat výsledky všech slohů tj. i úspěšných maturantů. Přepočítat výsledky není problém. Nové maturitní vysvědčení lze rozeslat poštou nebo nechat na studentech, zda si je vyzvednou. Pokud by to někomu známku zhoršilo, nechá se původní.
Tato petice by k tomu měla pomoci.
a případně máte v okolí dobré poslance apod. - je třeba o této aktivitě dát vědět ! A studenti mají jistě spousty kamarádů na facebooku - aktivujte je !
Ještě by mohlo pomoci spojení s touto aktivitou http://zasvobodnevysokeskoly.cz
Jde o jejich budoucí kolegy !
Re:
Ano, aby byl podpis platný, JE NUTNÉ kliknout na link v mailu! ;)
Re:
Pokud se člověk učí tak maturita jde zvládnout ale určitě to není jako VL. Ale na státní maturitu se prostě připravit nedá, já jsem se připravovala opravdu pečlivě a teď jen díky jednoomu bodu nemám celou maturitu!!!
Re:
neboj, neuděláš, dokud budeš psát vydět apod.
Ale i o tom to přeci je, dneska dostane maturitu kde kdo - za nic. A že ty slohy do teď procházely? To je taky věc učitelů na těch školách, proto je maturita hodnocena centrálně, aby to nebylo neobjektivní - tedy hodnoceno učitelem, který studenta učil!!!
Re: Re:
To přeci není pravda. Nemáte jen jednu dílčí část.
A co se týká způsobu hodnocení, ten dobrý učitel již dávno zná. Jen je otázka, jestli se tomu chce podřídit a změnit své po léta zaběhnuté praktiky. Pokud ano, tak své studenty připravil dobře. Několik takových znám osobně.
Re: Re: Re:
Omlouvám se ale dle mého píšete celkem nesmysl.
U ustní zkoušky by váš měl zkoušet učit, který vás učil češtinu a to z prostého důvodu - každý učitel má svuj styl výuky atd.. To snad platí i pro sloh ne?
Něco divného na tom, že u učitele máte slohovky za 1 a u maturity dostanete za 5 ne?
Uvedu svůj příklad : Slohy už od ZŠ jsem měl vždy za 1 nebo za 2 (to platilo i na SŠ), proto jsem šel ke slohu vklidu a sebevědomě. Psal jsem úvahu neboť jsem jí psal vždy a jakékoli téma jsem napsal dobře s tím že učitelka hodnotila podle "tabulek" cermatu. Není na tom alespoň něco trochu divného?
Kromě toho někdo dostane 5tku (ani nedostane svojí práci opravenou, na některých školách vám neopravenou práci okopirují a dají vám jí aspoň neopravenou - mi ji nedali vubec jedine nahlednout ale nesmim fotit, nic (pardon ale to mi je na nic, odvolavali se na to že nemůžou)), když nekdo dostal slohovku neopravenou ze školy a nechal si ji ohodnotit jiným hodnotitelem (vyškoleným rovněž cermatem) a ten mu řekne že to vidí třeba na 3jku určite. To není divné? Kde je ta objektivita?
Učitel na škole váš aspoň zná, chápe už vaše myšlenkové pochody atd..
Karolína
Re: Karolína
Chceme anulaci těch prácí proti kterým bylo podáno odvolání nic víc...
| This discussion has been closed. |