Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#4

2020-10-06 22:42

Stalo by take za to mit cisla z detske psychiatrie o tom, kolik deti na jare museli resit v dusledku vladou vyrobene socialni izolace. Vim o nekolika.

Zpravy ze socialnich zarizeni pecujicich o seniory, kolika seniorum se zhorsil v dusledku socialni izolace a negativnich zprav zhorsil psychicky stav. Jen nepremyslejici nekompetentní clovek si neuvedomuje, ze TIMTO realne krati plosne životy vsem. Propojenost psychicke kondice s fyzickym zdravotnim stavem je obrovska.  Je o co stat - prozit poslední mesice nebo roky zivota ve strachu, panice a socialni izolaci? Co to je za zivot? Tento zpusob zivota vlada realne vytváří a "chrani". Velmi trefne to vyjadrila jedna seniorka, ze ten vytvoreny stav izolace je tak strasny, ze si preje, aby uz zemrela (publikovano v mediich, nicmene zapadlo to).

Takze "ochrana nejzranitelnejsich" - leda by se jimi meli na mysli ucastnici zakazek mimo rezim zakona o verejnych zakazkach diky nouzovému stavu a ti, kteri z toho budou inkasovat "provize".

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#297 Re:

2020-10-07 13:44:03

#4: -  

tohle je ten pravy zamer-znicit zbytky lidskych vazeb a socialnich kontaktu-jelikoz kazdy vi,ze na tom je zalozene spolecenstvi,a ne radoby obavy z naseho zdravi...


Nepřihlášený uživatel

#300 Re:

2020-10-07 14:23:52

#4: -  

Ano, souhlasím s Vámi. Izolace seniorů, zákaz návštěv rodiny, nemožnost setkání a povídání s ostatními mnohým způsobila takové psychické problémy a mnohdy i smrt.Kvalita života vs přežívání? 

Vyhrožování tvrdsimi opatřením, "doporuceni" lékařům, aby se nevyjadřovali, upozornění,že pokud se neproockujeme dojde k dlouhodobym opatřením...to není správné.

V médiích (mnohdy "vlastněné" vládními ciniteli) se objevují jen komentáře ohledně hrůzných příběhů, vždyť ale vše je individuální a skutečně věřím v to, že na zhoršení prubehu nemoci má vliv i podprahové vnímání neustálého připomínani, jak strašne příznaky a nemoc nás potká, když nebude dělat to a ono.

Zavírání škol, omezování sociálních kontaktu, omezení sportovních aktivit, spolu s neustále negativními informacemi neprospívá zdravotní kondici člověka.

Zajímavé je, že do 02/2020 se všichni shodovali na tom, jak důležité je posilovat imunitu setkáváním se s různými typy viru, bacilů...udrzovat organismus v reakci..a nyní.. máme se izolovat..vždyť na to za 2 roky doplatime, obrana organismu bude narušena, budeme nachylnejsi k různým nemocem.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#362 Re:

2020-10-08 14:56:15

#4: -  

Presne. O tom kolik senioru umrelo na izolaci kvuli covid-19 se nikde nepise a ja osobne jsem byla minimalne na jednom takovem pohrbu. S pritelovym dedeckem se nestihl rozloucit nikdo z rodiny, protoze zarizeni k nemu navstevy nepoustelo a pribuznym s povolenim navstevy volali az, kdyz se jeho stav rapidne zhorsil... Je fajn sedet v aute na ceste se rozloucit a v pulce zjistite, ze uz jedete jen na pohreb. Prirozene pan 90+ let by pravdepodobne na covid-19 zemrel, kdyby ho dostal, ale aspon by nezemrel sam... Dodavam ze dedecek lezel v zarizeni v zahranici, nicmene to nic nemeni na tom ze obeti opatreni proti koronaviru existuji a nebude jich vubec malo. 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...