Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize / Oznámení / Tiskové prohlášení / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#276 Co ale dělat dál? Co s peticí??

2020-10-07 11:11

Jsem moc rád, že tato petice vznikla, i že ji podporuje tolik lidí, kterým se současná situace očividně nelíbí a nechtějí již dále jen tiše přihlížet.

Rád bych se zde ale zeptal na 2 důležité otázky:

1) Jak petici dále co nejefektivněji využít a dosáhnout s ní toho, po čem každý z nás teď touží?

Myslím, že zbytečně a neprávem sebraná SVOBODA, je vážně to správné slovo, i když těch věcí sem spadá mnohem víc. Nemyslím si, že zákonné a slušné postupy obyčejných lidí v jakémkoliv počtu, bez jasného cíle a prostředku jakým ho dosáhnout, proti novodobým diktátorům něco zmůžou, a znamenají tak pro ně závažnější problém. Nehledě k zdlouhavosti takového řešení. A již delší dobu cítím, že nám tak trochu dochází čas.

Pokud ale nějaké znáte, rád je vyslechnu. Ti, co se jimi neřídí, budou mít ale vždy výhodu, to je třeba si uvědomit, a likvidace nepohodlných není nic složitého.

Peníze a moc hýbou světem, ne názory „obyčejných“.

2) Jak s tím může každý nesouhlasící jednotlivec něco účinně udělat. Věřím, že mnozí by chtěli, ale nevědí jak. Já upřímně o tom již delší čas také přemýšlím, ale proti takovému kolosu moci a strachu mě vážně nic rozumného nenapadá, a je mi z toho vážně úzko, když si to vždy znovu plně uvědomím.

Myslím proto, že by to nejprve chtělo jasné vedení a plán tohoto nelehkého „odboje“.

Bez něj si tu můžeme stěžovat stále dokola a nic se nezmění...pouze nás po čase pozavírají či umlčí. I já se teď, když to píši, trochu bojím, a jako takový nejsem jediný.

Stalo se to již mnohokrát v historii a stane se to zase, jen doufám, že ještě NE!

Vždy ale k převratu došlo hlavně proto, že jej dopustili ti, co měli ještě tu možnost to zastavit!

A nikdy to neměli lehké, vyčkávali, báli se, nevěřili, že něco tak hrozného a absurdního se tak lehce a přirozeně děje přímo v jejich přítomnosti a nikdo jiný to za ně nezastaví.

A pak najednou bylo už pozdě, síla moci zvítězila.

To je prokletí chytrých i racionálně lidsky uvažujících lidí, a pak s tím musí ještě žít.

Neopakujme dnes proto prosím tyto chyby!

Dejme hlavy dohromady, nebojme se, nevtipkujme o tom pouze, ale něco udělejme, reálně.

Ať odvážný čin těchto lékařů jen zase nevyšumí do tmy. Věřím, že každý může nějak začít, něco změnit! Ale poraďme si prosím jak!

Rád se přidám i k větším, ale smysluplným skupinám, jakou vidím i v této, konečně podpořené někým, kdo něco znamená, a o kom se musí mluvit. Zatím mi ale stále připadá, že vláda se nám pouze vysmívá, a čím víc se ozýváme, tím víc se nás snaží zkrotit a zastrašit, zpřísňovat omezující opatření, aby nám tak znepříjemnila náš boj i právo na vlastní názor. A troufám si tvrdit, že i upravovat počty hlášených nakažených, aby pro své jednání měla alespoň slabé odůvodnění.

Rád také podpořím schopnou a zároveň neúplatnou inteligenci tohoto národa tak, aby mohla společně něco dokázat a změnit. A doufám, že se ještě vzmůžeme po tom všem ozvat, sjednotit a nadchnout pro správnou věc. Která zachrání především naše děti, ale třeba i seniory, kterým z mé vlastní zkušenosti daná omezení, jejich neustále změny, strach a izolace vadí ze všech nejvíc, a COVID či smrt pro ně ve srovnání s tím není ničím důležitým. Na to ale nikdo z vlády asi moc nemyslí, protože je tito lidé skutečně nezajímají, a slouží pouze jako další prostředek moci. A my je nezajímáme taky!

 

Mgr. Ondřej Doubrava (Fyzioterapeut)

Lucie

#277

2020-10-07 11:25

souhlasím


Nepřihlášený uživatel

#278

2020-10-07 11:30

Jako lékaři a ke všemu bývalému vojenskému lékařI mi přijde nepřípustné vyjadřovat se tímto způsobem vůči kolegům, jak to dělá kolega Prymula. Za prvé medicína není kauzální věda, pro kterou platí ze dvojnásobkem počtu tablet dosáhnete dvojnásobný účinek. Něco podobného může platit třeba ve fyzice, kde dvojnásobném síly dosáhnete dvojnásobného účinku, ale medicína takto nefunguje. medicína je EBM. To znamená evidence based Medicine, t. j. přístup k léčbě, který podporuje dostupné vědecké důkazy s klinickou zkušenosti lékaře a s preferencemi a potřebami pacienta. Lékařství se pohybuje v rámci klinických případů, které jsou individuální a mohou se sdružovat v rámci určitých statistických zákonitostí. Tuto statistiku je nutné znát a také ji umět interpretovat. Toto mi naprosto schází v údajích takzvané pandemie Covidem. Za druhé je lékařství akademickou půdou, kde není možné označovat někoho za hlupáka. Před pouhými 150 lety bylo zcela normální chodit z pitevny rodit a neumývat si přitom ruce. Dnes bychom to mohli označit za medicínský pravěk, ale sami sebe pasujeme do role těch, co už mají nějaké medicínské znalosti. Je dost dobře možné, že se na tuto dobu bude za par let pohlížet jako na dobu upalování čarodějnic a pranýřování nepohodlných, k čemuž slouží i zmíněná mediální masáž, kterou ovládli lidé bez pokory k vědeckým faktům, bez vědomí kolegiality a humanismu ve smyslu přísahy, kterou jako lékaři skládali. Podle mne to, co se děje je hloupé a nedůstojné. Těžko se v tom nelékař vyzná. A lékaři by se měli věnovat tomu, co dělají a neměli by strašit lidi domnělými katastrofami. Radost léčí a smích uzdravuje. Strach rozsévá bezmoc a to je ta choroba, která se tu šíří. MUDr. Vlastislav Kaplan

Nepřihlášený uživatel

#279

2020-10-07 11:38

Děkujeme za Vaši oddanost českým občanům a Vděčné DĚKUJI za příklad VAŠÍ osobní lidské i profesní cti ,,HIPPOKRAT JE TEĎ HRDÝ'' , kterou jste tímto prokázali. Jen tak Dále a jsme v tom s Vámi v boji za svobodu, zdraví A štěstí nás a našich dětí 🙏🍀🌏💕

Nepřihlášený uživatel

#280

2020-10-07 11:48

Plně souhlasím, vubec se nezaměřují na ty, co tu preventivní pomoc opravdu potřebují, vakcina na klasickou chřipku, neni k dostani, starsi populace nad 50 let nema penize na kupovani respirátorů, stejne tak školství, oni tam pošlou 10ks na osobu, na jak dlouho je to ochrání? Diky testum jedne školy bylo prokazano, ze obycejne roušky člověka neuchrani, covid se údajně šíří vzduchem, tzn. Nošení roušek je bezvýznamné a lid to neochrani... A to nejsem lékař, ale zajímám se o skutečná fakta, vyslechnu vsechny strany, a udelam si o tom vlastní obrazek, nyni jsme cela rodina vc. deti prodelali nemoc, rymu, kasel, zánět středního ucha, a přežili jsme aj bez nakych testů na covid, a i kdyby to covid byl, nemam zájem nechat se testovat, imunita je silný nastroj proti covidu, a nejen proti němu ❣️

Nepřihlášený uživatel

#281

2020-10-07 11:48

Souhlasím a plně stojím za vámi a jsem štastná, že jste tuto petici sepsali a pod "vojenským" tlakem neustoupili. Díky za vás! Ing. Jana Hájková, Ph.D.


Nepřihlášený uživatel

#282 Re: Co ale dělat dál? Co s peticí??

2020-10-07 11:52

#276: - Co ale dělat dál? Co s peticí?? 

Dobrý den,

taky mě zajímá. Podepsala jsem a sdílela na svém FB, ale přijde mi to málo.

Děkuji za Váš dotaz.

Zdravím,

Jana Hájková


Nepřihlášený uživatel

#283

2020-10-07 11:56

Souhlasím a podporuji. Nejhorší na tom je, že za vším je třeba hledat jen ty peníze. Viz např. navyšování počtu zbytečných testů a třeba i diskuze o povinné vakcíně atd.

Nepřihlášený uživatel

#284

2020-10-07 11:58

Souhlasím a podporuji. Nejhorší na tom je, že za vším je třeba hledat jen ty peníze. Viz např. navyšování počtu zbytečných testů a třeba i diskuze o povinné vakcíně atd. jirka kubínek
Li

#285

2020-10-07 12:00

Nejděsivější na tom je, že je to celosvětová totalita, a k ní patří cenzura. Nepohodlné názory i vlastní zkušenosti umlčují, i když je sděluje jeden z nejmocnějších lidí světa (a to opravdu nejsem Trumpův fanoušek). Zajímá mě, komu tohle slouží?

Snad alespoň tady mohu drze zveřejnit vlastní zkušenost s touto nemocí: Pokašlávání, 37,5 teplotka a bolení v krku. Co mě nejvíc trápí je absolutní ztráta chuti a čichu, to je opravdu otravné, ale NE SMRTÍCÍ. Nemoc sice existuje, ale rozhodně by neměla být důvodem destrukce ekonomiky, kultury, svobody a duševního zdraví lidí. 


Nepřihlášený uživatel

#286

2020-10-07 12:22

Díky za vás! Máte naši plnou podporu

Nepřihlášený uživatel

#287

2020-10-07 12:30

Ano, Prý Mula a vláda přitvrzuje, musíme přitvrdit i My!

Nepřihlášený uživatel

#288

2020-10-07 12:38

 

Média nesleduji, ale pokud dle jednoho z předcházejících komentářů nyní v médiích dostávají prostor kritici petice, tak je to dobrá reklama pro petici. Dozví se tak o ní více lidí a pro ty, kteří nevěří vládě a médiím to bude motivací, aby se přidali.


Nepřihlášený uživatel

#289 Re: mluvíte mi z duše, souhlasím. Prymula, Babiš považuji za vlastizradce!

2020-10-07 12:56

#2: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#290 Re: Tak je všeobecně známo, že pan prof. Pirk Covid na jaře prodělal i se svojí ženou.

2020-10-07 12:58

#3: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#291

2020-10-07 12:59

Plne souhlasim sobsahem petice. Ja sama od pocatku vnimam celou situaci kolem Covid 19 jako umele vytvorenou a to pouze s tim umyslem ovladat a zneuzivat obcany teto zeme . Jsem samozivitelka, pendler. Diky opatrenim vlady a uzavrenim hranic jsem prisla na 2 mesice o praci. Od statu jsem nedosahla ani na jednu korunu pomoci. Nikoho nezajimalo a nezajima jestli chcipnem nebo ne. Predstavitelum tohoto statu v zadnem pripade nejde o dobro obcanu . Jde jim pouze o to, zneuzit a vyuzit situace , posilit svou moc - a to pomoci strachu , vyhruzek a hlavne obohatit sve vlastni kapsy!!!!! Marcela
NK

#292

2020-10-07 13:06

Děkuji za vše, co děláte


Nepřihlášený uživatel

#293

2020-10-07 13:13

souhlasím! a ještě bych tam zakomponovala nehorázné tiché vyhrožování Prymuly (a jak jsem teď četla, nejen jeho), že když se nebudeme očkovat (něčím, co se spíchlo na koleni za pár měsíců??), nikdy se toho nezbavíme??!! Takže se budou riskovat životy jiných teda...

Nepřihlášený uživatel

#294

2020-10-07 13:13

Veliké DÍKY všem iniciátorům petice. Dobře to dopadne!

Nepřihlášený uživatel

#295

2020-10-07 13:30

Dobrý den, naprosto s Vámi souhlasím. Osobně se domnívám, že jde o monstrózní podvod, jaký tato planeta nezažila, má totalitní povahu a umožňuje ho globalizace a nová média. PhDr. Antonín Mikulášek, TGM 28, Karlovy Vary

Nepřihlášený uživatel

#296

2020-10-07 13:37

Plně souhlasím s peticí lékařů a podporuji ji.. Za socialismu jsem zažil perzekuce mé osoby a rodiny, dnešní vláda a obzvláště pan Prymula, mi silně připomínají umlčovací praktiky tehdejšího STB. Politici by si měli uvědomit, že jsou voleni lidem České republiky, před volbami jim slibovali řešení problémů ap., tak by také měli lidu naslouchat a zodpovídat se mu, né mocensky nastolit úplně zbytečnou likvidaci ekonomiky, podnikatelů, živnostníků a pracujících, nesmyslnými zákazy, příkazy, nařízeními ohledně smyšlených a nadnesených faktů o pandemii Covidu. Ducháček Josef

Nepřihlášený uživatel

#297 Re:

2020-10-07 13:44

#4: -  

tohle je ten pravy zamer-znicit zbytky lidskych vazeb a socialnich kontaktu-jelikoz kazdy vi,ze na tom je zalozene spolecenstvi,a ne radoby obavy z naseho zdravi...

MUDr. Michal Šotola

#298 Re: Re: Re: Odpověď na výzvu lékařů JIP

2020-10-07 13:58

#217: - Re: Re: Odpověď na výzvu lékařů JIP 

Velmi děkuji, už jsem za své názory byl označen za zločince, diletanta a mnoho dalšího. Jsem něco mezi Mengelem a heparinovým vrahem. Ale vyjádření pana ministra Prymuly, že chystá opatření přímo v rodinách je potřeba včas řešit a obrátit se na své poslance, aby mu odmítli nouzový stav prodloužit. 


Nepřihlášený uživatel

#299

2020-10-07 14:00

...a přitvrdil....už chce komandovat i rodiny!!

Nepřihlášený uživatel

#300 Re:

2020-10-07 14:23

#4: -  

Ano, souhlasím s Vámi. Izolace seniorů, zákaz návštěv rodiny, nemožnost setkání a povídání s ostatními mnohým způsobila takové psychické problémy a mnohdy i smrt.Kvalita života vs přežívání? 

Vyhrožování tvrdsimi opatřením, "doporuceni" lékařům, aby se nevyjadřovali, upozornění,že pokud se neproockujeme dojde k dlouhodobym opatřením...to není správné.

V médiích (mnohdy "vlastněné" vládními ciniteli) se objevují jen komentáře ohledně hrůzných příběhů, vždyť ale vše je individuální a skutečně věřím v to, že na zhoršení prubehu nemoci má vliv i podprahové vnímání neustálého připomínani, jak strašne příznaky a nemoc nás potká, když nebude dělat to a ono.

Zavírání škol, omezování sociálních kontaktu, omezení sportovních aktivit, spolu s neustále negativními informacemi neprospívá zdravotní kondici člověka.

Zajímavé je, že do 02/2020 se všichni shodovali na tom, jak důležité je posilovat imunitu setkáváním se s různými typy viru, bacilů...udrzovat organismus v reakci..a nyní.. máme se izolovat..vždyť na to za 2 roky doplatime, obrana organismu bude narušena, budeme nachylnejsi k různým nemocem.

 

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...