Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#293 Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

2014-05-10 20:11

#292: Dopravce-nedopravce - Příležitostný dopravce/nedopravce

Doté  doby než naložíš figuranty , pokud nemáš ofic.firmu vč. web.nabídek atd. tak to možná jednou projde,  už jsem slyšel o několika případech jak si kontrola objednala dopravu z města na hotel a to nejlépe na ty ,na který máš smlouvy (není to težké zjistit) ...... Jednou jsme jim poslali taxi s taxametrem , dělali mrtvý brouky,že žádné taxi nechtěli. Bylo to z P6 na náš hotel .

A ještě by mě zajímalo jak by jsi odepisoval náklady _!

Odpovědi

Dopravce-nedopravce

#294 Re: Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

2014-05-11 13:13:19

#293: - Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

Tak tohle je zrovna situace, kdy to opravdu nepůjde, doprava z a do hotelu je prostě doprava zvlášť pokud jde někde samostaně objednat. Samozřejmě pokud má člověk firmu a web kde se aktivně doprava nabízí tak to už nepůjde. Trochu jsem u nás sondoval jak to kdo vyřešil a docela mě překvapuje, že tu situaci spousta firem neřeší naprosto vůbec, svozový minibus na letiště od místní CK si s nějakým viditelně umístěným osvědčením řidiče naprosto hlavu neláme. Pravda ale je, že dopravu na letiště za peníze samostaně už nenabízí, je to jen jako bonus zdarma pro klienty kteří od nich nají pobyt.

Ty náklady by se dali odepisovat úplně stejně, pokud mám firmu na poskytování služeb osobní potřeby a mám auto odepisuju prostě auto, které používám pro podnikání (případně krátím odpis pro soukromém používání), v tom bych problém neviděl. Jen mi ta celá situace kolem té příložitostky přijde naprosto k ničemu, chápu že řidič limuzíny toto asi nijak neobejde, ale jsou situace, kde se to evidentně děje, viz svatební asistence (čti svoz lidí na svadbu a ze svatby).