Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu


Nepřihlášený uživatel

#276

2013-05-27 13:14

Uvedený zákon je nesmysl a je "šitý horkou nití".
S pozdravem JUDr. Svatoslav Bednář
Pavel Šimek, Brno

#277 reportáž týden v regionech 8.6.2013, Brno

2013-06-08 16:27

Těší mě, že i doktor práv je na naší straně.
V Brně vznikla další reportáž. Sice jsou v ní zníněny jen dílčí problémy, ale lepší než nic:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1181680258-tyden-v-regionech-brno/

Nepřihlášený uživatel

#278

2013-06-16 19:20

Nevím, co tam všichni kecáte za hlouposti, vč. pana doktora i když s určitou horkou vnití souhlasím. Když nikdo z vás nechce být taxikářskej xindl, tak proč jste né zrovna malém počtu obráželi noční kluby, diskotéky a postávali po ulicích a čekali až vám pípne komukátor podotýkám s TAXIDISPEČINKŮ, takže tady nic nemumlejte že nechcete být taxikáři. Smluvky jezdily 16 let mimo zákon. Takže buď budete regulérní taxi nebo jděte do háje. Čau taxikář

Nepřihlášený uživatel

#279 Re:

2013-06-17 17:08

#278: -  

 

nevis o čem je řeč "taxikáři"
tuzemak1

#280 taxi brigáda

2013-06-18 08:57

ahoj ve spolek
rád bych získal informace když jsem dostal nabídku dělat brigádně řidiče taxi služby. Auto a vybavení by mi dali komplet oni , ale já nevím co k tomu budu potřebovat já z méstrany a co mě to bude stát. Potřebuji nějaké zkoušky nebo tak něco?
díky za rady martin

Nepřihlášený uživatel

#281 Re:

2013-06-18 10:21

#278: - hele Taxikáři, ale to mluvíš o těch v teplácích co postavají všude, ale zde jsme hlavně ti, kteří do hospod nejezdí a neokrádaj lidi

 


Nepřihlášený uživatel

#282 Re: taxi brigáda

2013-06-18 13:14

#280: tuzemak1 - taxi brigáda

Martine  potřebuješ zkoušky tak žl. kartičku atd. Jen nevím jestli to jde brigádně zákon zní,že jen v zákl.pracovně právním vztahu. Pozor když Tě chytěj tak máš průšvih i Ty ! A kolik platí ? abys za ten komplet neplatil nakonec ty!


Nepřihlášený uživatel

#283 Re: Re: taxi brigáda

2013-06-27 06:51

#282: - Re: taxi brigáda

jenom info, stačí dohoda o provedení práce, to je také pracovně právní vztah, ale musíš mít lekařskou prohlídku, školení řidičů, místopis a průkazku


Nepřihlášený uživatel

#284

2013-07-10 14:32

Dnes na T2 MP Kontrolní akce. Jsou nějaké změny , nebo novinky ?

Nepřihlášený uživatel

#285

2013-08-21 07:37

Dne 20.8.2013 jsem se zajímal jak postoupila změna vyhlášky ohledně příležitostné dopravy našich hostů na nádraží nebo letiště našim autem, vzhledem k tomu, že vím že naši hosté v 90% odmítli přepravu taxikem vzhledem k nehorázné ceně. Touto problematikou jsme se zabývali před 2 roky a bylo to dost komplikované. Magistrát nám dal naději, že vyhláška bude novelizovaná a usnadní život našim hostům. Neusnadnila. To že se mám stát jako majitel hostelu taxikářem, svoje vozidlo registrovat u taxikářů, skládat nesmyslné zkoužky z místopisu, psát objednávky a různé jiné nesmysly je už do nebe volající drzost lobistů za taxislužbu. Nic z toho nehodlám dělat a taxikářem se stát nechci. Chci i nadále být majitelem hostelu který v rámci našich služeb nabídne odvoz svých klientů z nádraží a na nádraží či letiště za cenu 10 korun za kilometr. Tudíž je to jen služba a ne byznys. Služba, která je evidovaná v příjmech a tudíž i zdaněná. Pokud nějaký tupec co schválil tento zákon nechápe rozdíl mezi taxislužbou a hotelovou službou, je mi ho moc a moc líto. Nehodlám ale vyhovět taximagistrátu.
janda

#286 Dotaz

2013-10-01 06:58

Zdravím dotaz potřebuji si udělat zkoušky na taxi ale nemůžu sehnat potřebné komplet otázky prosím poradté díky a kolik stojí ta zkouška na magistrátu? Předem děkuji.Ja praha
Leo

#287

2013-10-12 22:38

 

Je to téměř půl roku, od nesmyslné šikany která nám vznikla a kterou nikdy nestrávím. Po jednání s haldou deníků jsem nedosáhl aby vyšel jediný článek. Dobře si vzpomínám na jednání s ministerstvem dopravy, kde jsem byl přesvěčován, že to tak chce evropská unie. Připomínám, jak jsem již dříve psal, jediní kdo pro tenhle nesmysl v poslanecké sněmovně nehlasovali byla strana VV, byť nejsem přívržencem patří ji pořád můj dík. Pár dní před dalšími volbami po prostudování většiny progrmů volebních stran, mám hlavně jako motorista a člověk co celý život dělá kolem aut jasno. Našel jsem stranu, která chce zrušit obecní policii, změnit poviné ručení aut na ručení na hlavu řidiče. A vystoupit z EU. Kdysi jsem byl pro ale změnil jsem názor. Jejich další program neuvádím, to sem nepatří. www.svobodni.cz

3vábenský jiří brno

#288 doprava

2013-11-14 06:52

Jsem dopravce z brna.23 let naprostá spokojenost zákazníků.Od května dělám co můžů proti tomuto
nesmyslu.Napsal jsem na magistrát města brna,ministerstvo dopravy a vnitra. Dostal jsem jen odkazy na zákon a blablabla. Od začátku říkám že mě uráží být taxikářem,mám koncesi na veškerou osobní dopravu která je odborně nadřazena taxikářským zkouškám mimo problematiku taxi kterou kromě průkazu nemám dělat.
Leo

#289

2013-11-27 18:46

http://www.stream.cz/nejnovejsi/mesto-podvodu/10000254-taxi
Děkuji, STREAM, děkuji National Geografic.
Doufám, že lidé z ministerstva dopravy a magistrátu pochpili co nám udělalali, když nás hodili do jednoho pytle s klukama od žlutých aut.
Dan

#291 Změna zkoušky z mistopisu

2014-01-09 08:40

Tak jsem se dočetl na magistrátních stránkach, že se nastala změna v systému zkoušky mistopisu.
Ten kdo bude provozovat taxi na základě smlouvy a tedy bez taxametru nemusí skládat zkoušku ovládání taxametru, což je pozitivni zmena!
Ale změna nastala i v prokázání znalosti pravnich předpisu kde místo 10 se nyní skládá z 30 otázek, 80% úspěšnost zůstala.
No uvidíme jak se vše bude nadále vyvíjet.
Ahoj všem Dan
Dopravce-nedopravce

#292 Příležitostný dopravce/nedopravce

2014-05-10 18:28

Zdravím všechny provozovatele příležitostné dopravy, už delší dobu tento stav věci sleduji (pořád se ale nestačím divit této velmi stupidní úpravě zákona), dnes jsem si všiml, že 1.5.2014 došlo v zákoně o silniční dopravě k několika změnám, viz http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-silnicni-doprave/uplne/

Některé věci jsou poupraveny, proškrtány, zrušeny, atd. Ale co mě zaujalo, je hlavně samotný začátek zákona o silniční dopravě, kde v úvodu par.1 bod 4 je velmi zajímavá věta.

"Zákon se nevztahuje na provozování silniční dopravy pro soukromé potřeby fyzické osoby - provozovatele vozidla, členů jeho domácnosti a jiných osob, pokud není prováděna za úplatu."

Z tohoto mi vychází, že v určitých případech vlastně příležitostný dopravce, takovým dopravcem vůbec být nemusí. Příklad: 6 důchodců chce jet nakoupit, naložím 6 důchodců do minibusu, dovezu je do nákupního centra, doprovodím je dovnitř, pomohu jim naložit nákup do vozu, vyložit doma a budu jim účtovat například "služby osobní potřeby a asistence". V tomto případě dle bodu 4 jsem provozoval silniční dopravu pro soukromé potřeby fyzické osoby, osoby jiné a to bez nároku za odměnu, úplatu. Fakturovat mohu jen "služby osobní potřeby a asistenci" nikoli dopravu.

Takových situací je stovky, a já se ptám, nepovede tato úprava zákona jen k tomu, že příležitostný dopravce se "jen" přesune k provozování a hlavně fakturování jiných služeb a výsledek je vlastně stejný? Vždyť například takový fotograf, který jede fotit klienta na určité místo, taky veze lidi a příležitostný dopravce to není o tom že by byl taxislužbou snad nemůže být ani řeč.

Díky za váš názor.

Nepřihlášený uživatel

#293 Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

2014-05-10 20:11

#292: Dopravce-nedopravce - Příležitostný dopravce/nedopravce

Doté  doby než naložíš figuranty , pokud nemáš ofic.firmu vč. web.nabídek atd. tak to možná jednou projde,  už jsem slyšel o několika případech jak si kontrola objednala dopravu z města na hotel a to nejlépe na ty ,na který máš smlouvy (není to težké zjistit) ...... Jednou jsme jim poslali taxi s taxametrem , dělali mrtvý brouky,že žádné taxi nechtěli. Bylo to z P6 na náš hotel .

A ještě by mě zajímalo jak by jsi odepisoval náklady _!

Dopravce-nedopravce

#294 Re: Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

2014-05-11 13:13

#293: - Re: Příležitostný dopravce/nedopravce

Tak tohle je zrovna situace, kdy to opravdu nepůjde, doprava z a do hotelu je prostě doprava zvlášť pokud jde někde samostaně objednat. Samozřejmě pokud má člověk firmu a web kde se aktivně doprava nabízí tak to už nepůjde. Trochu jsem u nás sondoval jak to kdo vyřešil a docela mě překvapuje, že tu situaci spousta firem neřeší naprosto vůbec, svozový minibus na letiště od místní CK si s nějakým viditelně umístěným osvědčením řidiče naprosto hlavu neláme. Pravda ale je, že dopravu na letiště za peníze samostaně už nenabízí, je to jen jako bonus zdarma pro klienty kteří od nich nají pobyt.

Ty náklady by se dali odepisovat úplně stejně, pokud mám firmu na poskytování služeb osobní potřeby a mám auto odepisuju prostě auto, které používám pro podnikání (případně krátím odpis pro soukromém používání), v tom bych problém neviděl. Jen mi ta celá situace kolem té příložitostky přijde naprosto k ničemu, chápu že řidič limuzíny toto asi nijak neobejde, ale jsou situace, kde se to evidentně děje, viz svatební asistence (čti svoz lidí na svadbu a ze svatby).


Nepřihlášený uživatel

#297 Re:

2015-07-08 08:28

#296: -  

Dne 13.7.2015 má být schůzka na Magistrátu ohledně taxi s primátorkou Krnáčovou. Má tam být údajně projednáváno zástupci odborů taxi i otázka hotelové přepravy a bývalé smluvní přepravy.Kde jsou námitky že jim bereme práci a děláme vše na černo.A my jsme také ty zloději ! Pokud nás strčili podle zákona, do stejné škatule jako taxi, sice s možností vozidla bez taxametru. Tak nevím zda by něměl být na jednání i někdo ze zástupců této skupiny lidí. A vyjednat také nějaké rozumné podmínky,nebo rovnou nás ze skupiny taxi vyřadit a případně vytvořit jiné možnosti jak tuto práci do budoucna v klidu a legálně provozovat !!!!! 

Pavel

#298 Re: Re:

2015-07-10 05:56

#297: - Re:  

 Zástupce za taxi bez taxametru  tam je kolego .  Tato otázka není na pořadu dne . O této problematice se bude jednat až při diskuzi ohledně novely z.111/1994 sb.která není v působnosti MHMP pouze jejim prostřednictvím mohou být podány návrhy pro PS  .Na pondělní schůzce se bude jednat ohledně vyhlášky o přezkoušení                                               co navrhla a medializovala Primátorka a kde se spojili všichni provozovatelé i zprostředkovatelé  .                                                                Další bod budou ceny . Vše na kde se připojte do diskuze  .https://www.facebook.com/aktpraha