Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

Quoted post

David Typovský

#131 Vzkaz

2014-04-11 21:33

Dle mého názoru by se lidé jako mr. Nobody a jemu podobní měli nad sebou zamyslet a po dlouhém a důkladném zamyšlení nad sebou samými měli panu Baránkovi jako autorovi petice alespoň poděkovat za snahu o zachování jedné z architektonického hlediska nejhodnotnějších budov ve Frýdku-Místku. Jestli chce pan rádoby demokratický Nobody nechat zavírat petičníky, já bych se naopak přimlouval za potrestání těch, kdo napomohli k dnešnímu zoufalému stavu přádelny. Vedení města mělo v tomto případě podniknout veškeré kroky k záchraně a následnému smysluplnému využití této jedinečné historické budovy. Dělá se mi zle, když vidím, jak naše vedení města buď ničí nebo jen nečinně přihlíží ničení toho mála hezkého, co mu ještě zbylo a dělá se mi zle z názorů pana Nobodyho a jemu podobných, kteří se už nemohou dočkat, až se otevřou vrata jejich nových betonových kostek vrhajíc se do nakupování věcí, které "tolik potřebují". To nejmenší, co mohu udělat pro to, aby mi bylo méně zle z města, které si neváží své historie, práce a odkazu svých předků, je připojit svůj podpis pod tuto petici. S pozdravem panu Nobodymu a jemu podobným David Typovský.

Odpovědi

mr nobody

#132 Re: Vzkaz

2014-04-12 11:58:03

#131: David Typovský - Vzkaz

Pane Typovský, Vám vadí, že já nesdílím Váš názor, že by se měla stavba zachránit. Je to tak, také nesdílím, že se jedná o budovu neopakovatelné hodnoty. Mou hodnotou je zejména zdravý rozum a rozhodování na základě jasných a relevantních informací. Bohužel i přes mých cca. 10 dotazů, které jsem položil, aby autoři předložili těm, kteří mají názor odlišný, jakýsi koncept, názor, který by měl skutečně reálný základ a nejednalo by se o prázdné řeči. Ani po těchto urgencích, není pan Baranek schopen a ochoten na toto téma komunikovat. Vždyť jde přece i o můj hlas, o mé přesvědčení, že můj názor byl špatný, ale žádný impuls k tomu nemám. Psalo se tady, že tam bude OC, že to je nehoráznost. Ale kdyby tam mělo být obchodní centrum, tak proč by ty informace někde nebyly, na městském úřadě, na kraji atd. atd. Tady někdo vypustil bublinu, aby jste odhlédli od toho hnusu, který se staví u řeky, aby jste odhlédli od dalšího OC které se staví u Sparu. Na rozdíl od Vás, jsem si fakta zjistil, vím je, a také vím, že tato iniciativa je jednoznačně kouřovou clonou. Pokud byl můj názor špatný, omluvím se z něj, ale zatím nemám důvod. Prozatím nedůvěřuji čistotě této iniciativy. Developeři všech zemí spojte se.

PS: zejména Vám by mělo být zle z toho, jak se mýlíte a nemáte přehled, bouraný majetek není města, tudíž do toho, co si se soukromou věcí chce majitel udělat při dodržení veškerých zákonných norem, nikomu nic není, nebo by to mělo být jinak? Tzn. o dva kroky zpět do dob temna? Za mě jednoznačně NE.