Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

mr nobody

#126 Re:

2014-04-03 18:25

#125: -

Ve vší neúctě, ale na toto nelze nereagovat. Proč by město, kraj, či jákýkoliv jiný úřad uvažoval o využití budovy v soukromém vlastnictví. Kde to proboha lidi žijeme? V severní korei? Vláda a strana a lid řekne, nic se nebude bourat, bude tu divadlo, bude tu dálnice, bude tu atomová elektrárna a soukromý vlastník se má jako adaptovat? Vždyť město ani neprojevilo zájem tuto budovu získat. Vzpamatujte se nepřihlášený uživateli. Je již rok 2014, ne 1989 a méně.

mr nobody

#127 Město se konečně spojilo s památkáři

2014-04-03 18:33

A já se ptám, k čemu? K tomu, aby koupilo tu napolo zbořenou rujnu? Tak to jim držím palce, ještě by si k tomu měli koupit pískovnu, štěrkovnu, cihelnu a minimálně Skansku, aby to do voleb dali dohromady a zalíbili se tady těm populistům. Urááááááááááááááááááááááá. Rudá vlna posiluje. Pod krvavým pláčem všech architektů, znalců architektůry, historie, stavebního inženýrství a územního plánování začal červenat kabát i těm oranžovým odborníkům. Toto město čekají opravdu světlé zítřky v rámci další pětiletky, pod dohledem centrálně plánovací komise, pod tlakem tvrdých norem se budou plnit vše na 120%. Problém je v tom, že se všichni normální a schopni lidé odstěhují mimo město. A vy rudí, oranžoví a duhoví kmeti, budete brouzdat Vámi zachráněnými stavbami, památkovými zónami, a budete míjet jen další odstíny rudé...................

Nepřihlášený uživatel

#128 Re: Město se konečně spojilo s památkáři

2014-04-03 20:59

#127: mr nobody - Město se konečně spojilo s památkáři

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mr nobody

#129 AUTORŮM A SIGNATÁŘŮM

2014-04-10 06:07

Tak petičníci, máte co jste chtěli, svoji kultrní památku, včera to bylo v rozhlase, sice z ulice od jednoty to vypadá jako po bombardování, což evidentně všichni jaksi přehlédli. A TEĎ MI KONEČNĚ ŘEKNĚTE, JAK S TÍMTO CHCETE NALOŽIT. KAŽDÝ Z PODEPISUJÍCÍCH MÁ PŘIPRAVENÝCH NAPŘ.50TIS. NA SBÍRKU, ABY SE TO POSTAVILO ZNOVA A MĚLO TO NĚJAKÝ SMYSL TO VAŠE POČÍNÁNÍ? VZHLEDEM K TOMU, ŽE KOLEM TOHO JEZDÍM AUTOBUSEM I S DĚTMA (A DALŠÍ ASI TISÍCE LIDÍ) KAŽDÝ DEN, CHCI RYCHLE VĚDĚT CO S TÍM BUDETE DĚLAT, JINAK SI MYSLÍM, ŽE BY TADY SPÍŠE MĚLA VZNIKNOUT PETICE NA TO, ABY VÁS NECHALI ZAVŘÍT AŽ ZČERNÁTE, PROTOŽE V TOMTO STAVU TO UŽ OPRAVDU REÁLNĚ HROZÍ ŽE TO SPADNE NĚKOMU NA HLAVU. Heslo prověřené léty "Pyrrhovo vítězství je slovní spojení, které vyjadřuje formální vítězství či úspěch, které ve skutečnosti ve svých důsledcích žádným vítězstvím či úspěchem není." Očekávám, že milý pane Baranku, nebudete strkat hlavu do písku a konečně zareagujete.

Nepřihlášený uživatel

#130

2014-04-10 13:38

Obávám se, že Landsbergerova přádelna už je ztracená, protože správce konkurzní podstaty se snaží co nejvíc urychlit demoliční práce, ale petice může pomoci zachránit další cenné tovární stavby ve městě. Frýdecký magistrát se nyní pokouší vyhnout odpovědnosti a na poslední chvíli se připojil k iniciativě památkářů. Je to však jenom průhledný alibismus. Magistrát zůstává jedním z hlavních viníků a odpovědnost za tento vandalský čin z něj nikdo nesejme.
David Typovský

#131 Vzkaz

2014-04-11 21:33

Dle mého názoru by se lidé jako mr. Nobody a jemu podobní měli nad sebou zamyslet a po dlouhém a důkladném zamyšlení nad sebou samými měli panu Baránkovi jako autorovi petice alespoň poděkovat za snahu o zachování jedné z architektonického hlediska nejhodnotnějších budov ve Frýdku-Místku. Jestli chce pan rádoby demokratický Nobody nechat zavírat petičníky, já bych se naopak přimlouval za potrestání těch, kdo napomohli k dnešnímu zoufalému stavu přádelny. Vedení města mělo v tomto případě podniknout veškeré kroky k záchraně a následnému smysluplnému využití této jedinečné historické budovy. Dělá se mi zle, když vidím, jak naše vedení města buď ničí nebo jen nečinně přihlíží ničení toho mála hezkého, co mu ještě zbylo a dělá se mi zle z názorů pana Nobodyho a jemu podobných, kteří se už nemohou dočkat, až se otevřou vrata jejich nových betonových kostek vrhajíc se do nakupování věcí, které "tolik potřebují". To nejmenší, co mohu udělat pro to, aby mi bylo méně zle z města, které si neváží své historie, práce a odkazu svých předků, je připojit svůj podpis pod tuto petici. S pozdravem panu Nobodymu a jemu podobným David Typovský.
mr nobody

#132 Re: Vzkaz

2014-04-12 11:58

#131: David Typovský - Vzkaz

Pane Typovský, Vám vadí, že já nesdílím Váš názor, že by se měla stavba zachránit. Je to tak, také nesdílím, že se jedná o budovu neopakovatelné hodnoty. Mou hodnotou je zejména zdravý rozum a rozhodování na základě jasných a relevantních informací. Bohužel i přes mých cca. 10 dotazů, které jsem položil, aby autoři předložili těm, kteří mají názor odlišný, jakýsi koncept, názor, který by měl skutečně reálný základ a nejednalo by se o prázdné řeči. Ani po těchto urgencích, není pan Baranek schopen a ochoten na toto téma komunikovat. Vždyť jde přece i o můj hlas, o mé přesvědčení, že můj názor byl špatný, ale žádný impuls k tomu nemám. Psalo se tady, že tam bude OC, že to je nehoráznost. Ale kdyby tam mělo být obchodní centrum, tak proč by ty informace někde nebyly, na městském úřadě, na kraji atd. atd. Tady někdo vypustil bublinu, aby jste odhlédli od toho hnusu, který se staví u řeky, aby jste odhlédli od dalšího OC které se staví u Sparu. Na rozdíl od Vás, jsem si fakta zjistil, vím je, a také vím, že tato iniciativa je jednoznačně kouřovou clonou. Pokud byl můj názor špatný, omluvím se z něj, ale zatím nemám důvod. Prozatím nedůvěřuji čistotě této iniciativy. Developeři všech zemí spojte se.

PS: zejména Vám by mělo být zle z toho, jak se mýlíte a nemáte přehled, bouraný majetek není města, tudíž do toho, co si se soukromou věcí chce majitel udělat při dodržení veškerých zákonných norem, nikomu nic není, nebo by to mělo být jinak? Tzn. o dva kroky zpět do dob temna? Za mě jednoznačně NE.

mr nobody

#134 Re: nezákonné bourání

2014-04-14 19:14

#133: - nezákonné bourání

Pane Vachmajstr, Vy jste hlava.

Až na to, že článek není nezákonné bourání, ale BOURÁNÍ PŘÁDELNY: DEMOLICE PRÝ JE NELEGÁLNÍ. Radniční plátek. Ještě to určitě bude zítra v 5+2. Super. Jak může být bourání nelegální, když na internetu je demoliční výměr. Vzpamatujte se.

Já tvrdím, že NENÍ PRAVDA jak tady někteří tvrdí, že autoři petice PRÝ MAJI ČISTÉ ZÁJMY, a autoři PRÝ NEJSOU PLACENI DEVELOPERY, a celá tato aktivita je neŘÍZENÁ a autoři PRÝ VĚDÍ CO S PŘÁDELNOU. Režie této kampaně směřuje k zisku politických bodů v tomto prohlilém okresním městě. BDĚTE.


Nepřihlášený uživatel

#135 Re: Re: nezákonné bourání

2014-04-14 19:40

#134: mr nobody - Re: nezákonné bourání

Já to chápu tak, že demolice se stala ilegálním ve chvíli, kdy ministerstvo kultury zahájilo správní řízení o prohlášení frýdecké přádelny za kulturní památku. Demoliční výměr je tedy v současnosti pouhý dokument, který byl před několika dny platný, ale nyní již není. Tak celou věc chápu já. Že se bourá, i když o celé záležitosti ví policie je věc druhá, pro mne nepochopitelná.

mr nobody

#136 Re: Re: Re: nezákonné bourání

2014-04-15 05:22

#135: - Re: Re: nezákonné bourání

Naštěstí zřejmě zvítězil zdravý rozum nad krátkozrakým kalkulem a nad debilitou úředníka, který chce prohlásit kulturní památkou torzo ohrožující okolí. Jestli je to ilegální je Váš názor a novin. Není ilegální snad, že již jednou to kulturní památka nebyla všichni to řekli vč. ministerstva a nyní zahajují řízení? Je tady cítit tučný úplatek úředníkům ministerstva kultury aby udělali vše pro to, aby blokovali to co již dávno probíhá. Developeři se složili, najali si architekty, a ti uplatili úředníky.

Mějte rozum lidi, takto se nechová úřad, takto se chová někdo, kdo jede podle scénáře. Ví vůbec ministerstvo, že je to napůl dole? To opravdu chcete říct, že to co tam dnes stojí je kulturní památka? Jak myslíte že to bude trvat dlouho než to samo spadne a někoho to zabije. Vždyť se to bourá víc jak měsíc. Já myslím, že to bude mít ještě zajímavou dohru.


Nepřihlášený uživatel

#137 Re: Re: Re: Re: nezákonné bourání

2014-04-16 16:51

#136: mr nobody - Re: Re: Re: nezákonné bourání

Já zase cítím neúctu k architektonickému dědictví.


Nepřihlášený uživatel

#138 Re: Re: Re: nezákonné bourání

2014-04-16 19:17

#135: - Re: Re: nezákonné bourání

Já to chápu tak, že tomu prd rozumíš.

Nemo

#139 Větší část je zbořena

2014-04-17 15:15

Dnes jsem měl možnost vidět, jak daleko pokročila demolice. Zvenčí sice stavba vypadá takřka "nedotčena", avšak při pohledu ze dvora (od čistírny) je vidět, že hlavní část budovy je celá vybouraná až na úzkou část u zdi. A boří se i boční části budovy. Odhaduji, že bude celá dole do konce Velikonoc. Pro současné (v průběhu demolice) angažování magistrátu a zahájení řízení na ministerstvu neexistuje rozumné vysvětlení. Musí to být úplní magoři. Někdo tady napsal, že "zdroje jsou". Možná jsou skutečně někteří tak nesoudní a čekají, že se to jako prohlášená památka z těch sutin znovu postaví. Zbořit se to musí, protože by hrozilo zřícení, to dá rozum. Mohou mávat papírem, ale na to niko rozumný nedá, nelze nechat vysoké zbytky obvodních zdí, aby spadly.
mr nobody

#140 Re: Větší část je zbořena

2014-04-17 16:02

#139: Nemo - Větší část je zbořena

Pane Nemo, děkuji za Váš rozumný názor, jako jednoho z mála tady. Připravte se na torpédování ze strany autorů a trolů jím spřízněných. Do dnešního dne, tady vůbec nikdo nepřišel s konstruktivním názorem a nápadem co bude dál. A to tady autoři již víc jak měsíc debatují, jak nemáme pravdu. A s čím přišli za tu dobu, aby to mělo smysl. S ničím, protože jsou na výplatní pásce tendenční kampaně aby odvedli pozornost od stavby obchodního centra místo víceúčelové sportovní haly. Tyto snahy jsou čitelné a zaprodali se něčemu, čemu možná ani sami nechtěli. A to jim dává podporu náš milý pan primátor Michal I. všemocný a vševědný.


Nepřihlášený uživatel

#141 Re: Re: Větší část je zbořena

2014-04-18 09:38

#140: mr nobody - Re: Větší část je zbořena

Michal Pobucký mi spíše připadá jako dvojitý agent. Je zajímavé jaká konspirační řešení může vymyslet lidská představivost. Možná se toho chytne Dan Brown a napíše další bestseller, další Da Vinci Code.

Nemo

#142 Re: Re: Re: Větší část je zbořena

2014-04-18 12:03

#141: - Re: Re: Větší část je zbořena

Nehledal bych v tom žádné složité vysvětlení. Platí pravidlo logické úspornosti, známé jako "Occamova břitva". Správné vysvětlení je zpravidla to, které je nejjednodušší. Jsou to prostě blbci. Jako všude v politice, i v té komunální je mnoho blbů.

sobieski

#143 Re: Re: Větší část je zbořena

2014-04-22 19:25

#140: mr nobody - Re: Větší část je zbořena

Oceňuji Vaši rozumnou argumentaci. Jelikož jsem o zákulisí celé záležitosti dobře informován, tak ještě pro doplnění: To, že ministerstvo budovu jednou neprohlásilo je tzv. překážka věci rozhodnuté a pro nové řízení by musely nastat nové skutečnosti, což se nestalo. Úředník na ministrstvu který znovu zahájil řízení žádný úplatek nedostal, ale dostal to příkazem od politického vedení, u kterého leštil kliky F-M primátor - blíží se volby. Jinak pro zastavení demolice by ministerstvo muselo vydat předběžné opatření dle správního řádu, jelikož celé řízení je dle něj vedeno.


Nepřihlášený uživatel

#144 Vlastník bourá přádelnu, i když stát zahájil její vyhlašování památkou

2014-04-23 08:41

ostrava.idnes.cz/pradelna-ve-frydku-se-boura-stat-resi-jestli-ma-byt-pamatkou-plc-/ostrava-zpravy.aspx?c=A140422_170325_ostrava-zpravy_ama
mr nobody

#145 Re: Vlastník bourá přádelnu, i když stát zahájil její vyhlašování památkou

2014-04-23 12:06

#144: - Vlastník bourá přádelnu, i když stát zahájil její vyhlašování památkou

Vlastník a kompetentní úřady asi nejsou úplní magoři a nepodlehli tlaku okolí, politiků, rádoby odborníků, petentů, kteří ani své kroky nejsou schopni a ochotni obhájit. Tento článek, tedy fejeton, pana Smutného, je takový blábol, že už dlouho jsem takový nečetl. Pan Smutný měl učinit nabídku, koupit tento skvost, a tím ho mohl zachránit. Mohli se všichni na to složit. Jako občan města, který kolem jezdí, tak si neumím představit, že bude čnít 20m vysoký štít a při silném větru to bude akorát větrolam a ve finále to sletí do ulice. Jak toto může říct architekt, tedy člověk, který pokud celou školu neprochlastal a neprohýřil s lehkými děvami, by měl mít alespoň základní stavební soudnost. Prostě tohle je fraška jako hrom. Pane Smutný, nejste vy náhodou neúspěšný kandidát na šéfa komory architektů? Nesbíráte také hlasy na další kolo. Stejně jako sám Michal I. udatný?


Nepřihlášený uživatel

#146

2014-04-23 18:35

Ach, ty Vaše moudré filipiky! Vás je na petice24.com škoda.

Nepřihlášený uživatel

#147 Tisková zpráva Národního památkového ústavu

2014-05-09 19:24


Nepřihlášený uživatel

#148 Příklad využití z Jihlavy

2014-05-09 19:27

http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-arealu-palmovka-v-jihlave-mjolk-architekti-ped-/rekonstrukce.as

citace: "Je to skoro zázrak. Mezi spoustou téměř systematicky ničených industriálních památek se rozhodne pár mladých mužů nejen zachránit, ale hlavně vrátit do života starou továrnu i vilu původního majitele. Architektům ze studia Mjölk architekti se povedla v Jihlavě parádní věc."

Nepřihlášený uživatel

#149

2014-05-17 11:31

Souhlasím, mohlo by to taktéž zvednout turismus, ale pro se to se bude muset něco udělat (danou památku zkulturnit - bohužel finnačně náročné) no uvidíme