rybnicek_meziricko

Quoted post

UHO

#92 ??????

2013-05-23 06:06

Většinu to asi zajímat nebude, ale ono vše bylo trochu jinak. Hlavním problémem je, že rybník byl vybudován p. Skalákem na cizím pozemku, a to bez souhlasu jeho majitele. O odstranění rybníku rozhodl MěÚ MB až na pokyn krajského úřadu Vysočiny, jinak do té doby ignoroval žádosti obce o zjednání nápravy. Není také pravdou, že by mělo dojít ke zmaření životů žábiček nebo tak. Zhotovitel rybníka je povinnen zajistit jejich přesun do vhodné lokality. Jsem fanda p. Skalického a jeho ženy. Jsem rád, že se někdo nebojí i přes nepřízeň okolí pořádá akce tohoto druhu. Bohužel v otázce rybníka nemohu stát na jeho straně. Skalický je člověk, který se ohání dodržováním zákonů a v tomto případě je však zcela popírá a užil komunistickou praktiku (a to komunisty všude odsuzuje) zabrání cizího majetku. To asi tak názor jednoho člověka, který je v dané věci v obraze a ví jak to s rybníčkem je..........

Odpovědi

UČO

#93 Re: ??????

2013-05-23 06:17:24

#92: UHO - ??????

asi někdo ze životního z MěÚ MB že .... jen v tomto případě stojí zákon proti zdravému rozumu ... p. Pátek má zřejmě dobré známé na KK Vysočina ... avšak pod rozhodnutím je podepsán odbor životního prostředí MěÚ MB, bohužel pro vás https://www.facebook.com/photo.php?fbid=601672833176806&set=a.601672823176807.1073741829.472179316126159&type=1&theater

UČO

#100 Re: ??????

2013-05-23 08:34:01

#92: UHO - ??????

zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby jste pokynu KK Vysočina neuposlechli?!

J+
Nepřihlášený uživatel

#112 Re:anonymní funkcionář

2013-05-23 13:45:06

#92: UHO - ??????

@vážený fando p.Skalického :-D :-D :-D (hohoho-což je huronský smích) ..... já bych to odhad na stejného anonymního funcionáře jako v předchozích příspěvcích ... tak bych pouze upřesnil,pane "fando" pana Skaláka,rybníček vznikl za tichého souhlasu předchozího majitele,obec teda pozemek zakoupila již se zmíněným rybníčkem,tudíš věděla do čeho jde a to,proč-s jakým úmyslem rybníček, teda tento pozemek, zakoupila za peníze z obecního rozpočtu je spíš otázka pro kompetentní orgány než pro nás laiky .... myslím,že v obraze je nás víc :-D :-D :-D ...... a jak vlastně rybníček vznikl už tady nechci opakovat ......

holly

#113 Re: UHO 92

2013-05-23 14:38:31

#92: UHO - ??????

Já pořád nechápu, co tady omíláte zabrání cizího majetku. Pan Skalický chtěl tu část koupit - majitelka se rozhodla jinak. Otázkou může být proč? Ale pokud je pan Pátek tak zamilovaný do fauny a flóry a jde mu jen o pořádek ve vztazích vlastnických, má pořád možnost to dokázat a panu Skalickému pozemky prodat. On zažádá o dodatečné povolení vodní stavby a celý příběh je ukončen.

V opačném případě bude muset pan Pátek doložit záměr obce a vysvětlit, jak nakládá s obecním majetkem. Jak koresponduje jeho - potažmo zastupitelů - záměr s Plánem rozvoje obce. Kam tím mířil?

Za další - v normálně fungujících státech se žabičky a raci také přenáší, ovšem v případě, že je na tom místě druh ohrožen nebo že tudy povede dálnice, ještě jsem neslyšela o případu, že bych přenášela žabičky z biotopu, který funguje a snažila se jim najít domov nový nebo ho teprve vytvářela. Nezdá se vám postup tak trochu nahlavu?

Pak se tu stále objevují názory, že pan Skalický dělá jakési naschvály a pan Pátek chudák jen reaguje. Sorry, co to má být? Pan Skalický je obyčejný občan, nezastává žádnou veřejnou funkci atp., takže si může svůj postoj dovolit. Může být nedostatčně informovaný, nemusí se vyznat v legislativě, nemusí se chovat tak, jak si představitelé obce PŘEDSTAVUJÍ. Bohužel u pana Pátka je situace jiná. Je veřejným činitelem, platí pro něj zákon o úřednících ve veřejné správě, platí pro něj etický kodex veřejné správy, nese zodpovědnost za OÚ Meziříčko, rozhoduje ve věcech jemu daných i přenesených a mnoho dalších zákonů a předpisů. On je ten, co si nesmí dovolit zneužívat úřední postavení a on je ten, co je zodpovědný - a to i morálně - za situaci, která v obci nastala. V jeho pravomoci je obsažen prvek rozhodování a prvek moci. Je to jasná známka toho, že vedoucí pozici nezvládá, neumí ukočírovat své ego a neumí se dopracovat ke konsenzu a poučit se z chyb. Neumí občany obce a návštěvníky mlýna sjednotit a neumí ze situace, která nastala, najít pozitiva a z nich vyjít a komunitu stmelit. A nejen že neumí, ani o to nestojí. TAK SI VEŘEJNÉHO ČINITELE OPRAVDU NEPŘEDSTAVUJI! Nejsme prosím v padesátých letech!!! Nebudu tady lustrovat chování pana Skalického. Zodpovídat se bude pan Pátek!






Nepřihlášený uživatel

#118 Re: ??????

2013-05-23 16:20:33

#92: UHO - ??????

Co to kecate!!!!! Rybnik vznikl za zivota predchoziho majitele dotceneho pozemku pod hladinou. Pokud vim, nemel namitek na odstraneni mocalu a existenci rybniku - aspon nikdy nenapadl zakladatele rybniku Skalaka se zadosti o odstraneni.

Jediny "problem", ze to nevyresili pravne oddelenim parcel,  upravou vztahu a zmenou vlastnosti pozemku. Umrel a status quo, tedy rybnik na cipu pozemku,  prevzala obec.

1. Obec nevedela, co kupuje, v jakem faktickem a pravnim stavu?

2. Obec nemela zamer, proc kupuje na vzdalenem okraji katastru "trvaly travni porost" a bez znalosti stavu veci?

Predpokladam, ze jste nejak vazan se starostou Meziricka nebo snad on. Za spatnou spravu obecnich prostredku, viz otazky, by ten starosta mel jit k soudu jako obzalovany.

 

P.S. Soused mi taky "zabral" papirove kus pozemku, zjisteno az zpetne. Ze bych ho kvuli tomu nutil posouvat XXletitej  betonovej sokl plotu na hranici me nenapadlo ani na okamzik. Normalni lidi to resi dohodou a urovnanim veci. Jen nenavistnej idiot se chova jako starosta Meziricka. Kde konci logika slustnost vytahuje paragrafy podle svyho vykladu.