rybnicek_meziricko

holly

/ #113 Re: UHO 92

2013-05-23 14:38

#92: UHO - ??????

Já pořád nechápu, co tady omíláte zabrání cizího majetku. Pan Skalický chtěl tu část koupit - majitelka se rozhodla jinak. Otázkou může být proč? Ale pokud je pan Pátek tak zamilovaný do fauny a flóry a jde mu jen o pořádek ve vztazích vlastnických, má pořád možnost to dokázat a panu Skalickému pozemky prodat. On zažádá o dodatečné povolení vodní stavby a celý příběh je ukončen.

V opačném případě bude muset pan Pátek doložit záměr obce a vysvětlit, jak nakládá s obecním majetkem. Jak koresponduje jeho - potažmo zastupitelů - záměr s Plánem rozvoje obce. Kam tím mířil?

Za další - v normálně fungujících státech se žabičky a raci také přenáší, ovšem v případě, že je na tom místě druh ohrožen nebo že tudy povede dálnice, ještě jsem neslyšela o případu, že bych přenášela žabičky z biotopu, který funguje a snažila se jim najít domov nový nebo ho teprve vytvářela. Nezdá se vám postup tak trochu nahlavu?

Pak se tu stále objevují názory, že pan Skalický dělá jakési naschvály a pan Pátek chudák jen reaguje. Sorry, co to má být? Pan Skalický je obyčejný občan, nezastává žádnou veřejnou funkci atp., takže si může svůj postoj dovolit. Může být nedostatčně informovaný, nemusí se vyznat v legislativě, nemusí se chovat tak, jak si představitelé obce PŘEDSTAVUJÍ. Bohužel u pana Pátka je situace jiná. Je veřejným činitelem, platí pro něj zákon o úřednících ve veřejné správě, platí pro něj etický kodex veřejné správy, nese zodpovědnost za OÚ Meziříčko, rozhoduje ve věcech jemu daných i přenesených a mnoho dalších zákonů a předpisů. On je ten, co si nesmí dovolit zneužívat úřední postavení a on je ten, co je zodpovědný - a to i morálně - za situaci, která v obci nastala. V jeho pravomoci je obsažen prvek rozhodování a prvek moci. Je to jasná známka toho, že vedoucí pozici nezvládá, neumí ukočírovat své ego a neumí se dopracovat ke konsenzu a poučit se z chyb. Neumí občany obce a návštěvníky mlýna sjednotit a neumí ze situace, která nastala, najít pozitiva a z nich vyjít a komunitu stmelit. A nejen že neumí, ani o to nestojí. TAK SI VEŘEJNÉHO ČINITELE OPRAVDU NEPŘEDSTAVUJI! Nejsme prosím v padesátých letech!!! Nebudu tady lustrovat chování pana Skalického. Zodpovídat se bude pan Pátek!