rybnicek_meziricko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno rybnicek_meziricko

Petr Tomíšek
Autor této petice

#101 Re: Re: Re:

2013-05-23 08:45

#97: - Re: Re:

Myslím, že přání je otcem myšlenky. V červenci 2011 jsem byl osobně na místě od 1. do 3. července a nebylo tam žádné techno. Jak dění sleduji, nikdy tam nic netrvalo takhle dlouhou dobu, jak líčíte.


Nepřihlášený uživatel

#102

2013-05-23 08:45

Jsem proti, protože vím, jak je to tam krásné a že stojí za to taková místa zachovat a né je ničit pro osobní důvody

Nepřihlášený uživatel

#103

2013-05-23 09:01

Ahoj Mirku
Držím palce aby se dobrá věc podařila i když tento stát a úředníci už na všechno kašlou.
Už zase vládne primitivismus a peníze

Jan Brabenec

Nepřihlášený uživatel

#104 Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 09:08

#101: Petr Tomíšek - Re: Re: Re:

Ano, jak jsem psala, MV bývá nejpokojnější akce tam pořádaná. Ale to, co na Skalákově mlýně pořádají Rakušáci trvá 20 dní v kuse. ;-)


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 10:11

#104: - Re: Re: Re: Re:

paní se zřemě zúčastňuje ... :-))))))))


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 10:46

#105: To opravdu ne a ani to nemám za potřebí slyším toho dost. Mlýn OPRAVDU nenavštěvuji.


Nepřihlášený uživatel

#107 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 10:52

Petr Tomíšek
Autor této petice

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 11:11

#106: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nevěřím Vám, že to trvá tak dlouho. To by obyvatelé mlýna - především mlýna - nevydrželi.


Nepřihlášený uživatel

#109

2013-05-23 11:55

kdo lže, ten krade...kdo krade může i zabít!
a

#110 re zachranny prenos zivocichu

2013-05-23 12:53

tento bod je vskutku PERLOU rozhodnuti. Dozadovala bych se instrukci,jak prenest
ŽÁBY- SKOKANY,PREMLUVIT LEDNACKA. JAK SE PRENAŠEJI ŽIVOCICHOVE? V ktere fazi likvidace rybnicka? UREDNIK to napsal jako treti bod,a to az po zasypani. Reklamovala bych navrzeny postup. kdo navrhuje takovy postup,asi jeste zadny nenavrhoval. Vzdyt je to BLBOST. a BLBOST JE TAKOVE NARIZENI VYDAT. ZPATKOVANCI QI BONO?
aranka

#111 pro UHO 92

2013-05-23 13:07

pisete Pan Skalick\ je povinen presunout žabičky a obojživelniky do vhodne lokality. Rozepisujete se o ilegani zhotoveni rybnicku,ale jak presunout žábicky jste pomlčel. Navrhnete postup.
Jeste o te ilegalni stavbe a zabrani ciziho majetku.BYLA JEDNA BAZINA A V NI NAHAZENO VSE MOZNE,UREDNE-ČERNA SKLADKA. KDYZ SE ZAKOUSL BAGR A LOPATA DO SKLADKY,PRAMEN POD TIM SVINSTVEM SI ODDECHL A ZACAL SE CINIT. VYBABROVANEJ A ODBORDELENEJ DOLIK SE ZAPLNIL VODOU. KDYZ UZ SE TAK STALO,BYL RYBNIČEK NA SVETE. A ted na popud a zlomyslnosti soudruha Patka se ma zasypat. Popatkovani urednici vydali pokyn.
J+
Nepřihlášený uživatel

#112 Re:anonymní funkcionář

2013-05-23 13:45

#92: UHO - ??????

@vážený fando p.Skalického :-D :-D :-D (hohoho-což je huronský smích) ..... já bych to odhad na stejného anonymního funcionáře jako v předchozích příspěvcích ... tak bych pouze upřesnil,pane "fando" pana Skaláka,rybníček vznikl za tichého souhlasu předchozího majitele,obec teda pozemek zakoupila již se zmíněným rybníčkem,tudíš věděla do čeho jde a to,proč-s jakým úmyslem rybníček, teda tento pozemek, zakoupila za peníze z obecního rozpočtu je spíš otázka pro kompetentní orgány než pro nás laiky .... myslím,že v obraze je nás víc :-D :-D :-D ...... a jak vlastně rybníček vznikl už tady nechci opakovat ......

holly

#113 Re: UHO 92

2013-05-23 14:38

#92: UHO - ??????

Já pořád nechápu, co tady omíláte zabrání cizího majetku. Pan Skalický chtěl tu část koupit - majitelka se rozhodla jinak. Otázkou může být proč? Ale pokud je pan Pátek tak zamilovaný do fauny a flóry a jde mu jen o pořádek ve vztazích vlastnických, má pořád možnost to dokázat a panu Skalickému pozemky prodat. On zažádá o dodatečné povolení vodní stavby a celý příběh je ukončen.

V opačném případě bude muset pan Pátek doložit záměr obce a vysvětlit, jak nakládá s obecním majetkem. Jak koresponduje jeho - potažmo zastupitelů - záměr s Plánem rozvoje obce. Kam tím mířil?

Za další - v normálně fungujících státech se žabičky a raci také přenáší, ovšem v případě, že je na tom místě druh ohrožen nebo že tudy povede dálnice, ještě jsem neslyšela o případu, že bych přenášela žabičky z biotopu, který funguje a snažila se jim najít domov nový nebo ho teprve vytvářela. Nezdá se vám postup tak trochu nahlavu?

Pak se tu stále objevují názory, že pan Skalický dělá jakési naschvály a pan Pátek chudák jen reaguje. Sorry, co to má být? Pan Skalický je obyčejný občan, nezastává žádnou veřejnou funkci atp., takže si může svůj postoj dovolit. Může být nedostatčně informovaný, nemusí se vyznat v legislativě, nemusí se chovat tak, jak si představitelé obce PŘEDSTAVUJÍ. Bohužel u pana Pátka je situace jiná. Je veřejným činitelem, platí pro něj zákon o úřednících ve veřejné správě, platí pro něj etický kodex veřejné správy, nese zodpovědnost za OÚ Meziříčko, rozhoduje ve věcech jemu daných i přenesených a mnoho dalších zákonů a předpisů. On je ten, co si nesmí dovolit zneužívat úřední postavení a on je ten, co je zodpovědný - a to i morálně - za situaci, která v obci nastala. V jeho pravomoci je obsažen prvek rozhodování a prvek moci. Je to jasná známka toho, že vedoucí pozici nezvládá, neumí ukočírovat své ego a neumí se dopracovat ke konsenzu a poučit se z chyb. Neumí občany obce a návštěvníky mlýna sjednotit a neumí ze situace, která nastala, najít pozitiva a z nich vyjít a komunitu stmelit. A nejen že neumí, ani o to nestojí. TAK SI VEŘEJNÉHO ČINITELE OPRAVDU NEPŘEDSTAVUJI! Nejsme prosím v padesátých letech!!! Nebudu tady lustrovat chování pana Skalického. Zodpovídat se bude pan Pátek!






Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-05-23 14:43

#108: Petr Tomíšek - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Víte co, až přijedete a strávíte aspoň celý červenec v Meziříčku, ať už jako aktivní návštěvník mlýna nebo se v obci ubytujete a budete si hrát na občana obce Meziříčko, potom můžete mluvit o tom, jak dlouho se z mlýna ozývají technařské ruchy. Ale POZOR, nezapomeňte s sebou na dovolenou vzít malé miminko, manželku a dvě děti 7-13let. Uvidíte, jaké to je, když téměř 3 týdny jste se nevyspal, protože vaše miminko noc co noc pláče, protože nemůže spát díky dunivým zvukům a také uvidíte, co máte říkat dětem, kteří chtějí v krásně slunečních dnech pobíhat venku a vy jim prostě nedokážete vysvětlit, proč nemohou ven jen proto, že se na návsi našli injekční stříkačky. Chtěla bych vydět výraz na vaši tváři, když zjistíte, že na zahradě v bazénu se vám koupe 5 podivných lidí a vy nevíte, co by se stalo, kdyby jste je šel od tud vyhodit, zda by na vás vytáhli nůž nebo vás v tom bazéně utopili. A když zavoláte policii, hned budete patřit mezi ,,ZPATKOVANÉ". Jak vy by jste to řešil ve vaší sytuaci??

 

J+
Nepřihlášený uživatel

#115 Re: pro paní chatařku,co se tak rozepsala :-D

2013-05-23 14:49

#95: -

Ale no tak paní chatařko,myslím,že snad i šíříte pomluvy,osobně jezdím na Magorovo Vydří i Konec léta od samého počátku a doopravdy jsem nenarazil nikdy na nikoho,kdo by si něco píchal,nikdy jsem nenarazil na injekční stříkačku ,to k těm povalujícím se stříkačkám a feťákům,myslím navíc,že poznám je-li někdo pod drogou ..... stejně tak k tomu žebrání po obci -to už si doopravdy děláte legraci .... měla jste to zdokumentovat...navíc vzhledem k tomu,že díky obyvatelům Meziříčka atp. věnuje policie akcím zvýšenou pozornost,je teda s podivem,že na nic závadového,jak popisujete,nenarazila  ...... možná by za to stálo zkomfrontovat zaměstnanost a placení daní "účastníci vs. obyvatelé okolních vsí" ,když tady tvrdíte,že z daní unavených obyvatel účastníci přežívají (jo není nad klid na práci-to heslo miluju)..... jen mám pocit,že žijete opravdu v jiné době a na svět se díváte stejnýma očima,jako kdysi,když kdokoli ,kdo se nehodil do kolonky uvědomělého svazáka tak byl automaticky označen za somráka,narkomana,opilce a tak dále a tak dále ..... důvody zrušení akce ve Prostředním Vydří byly vcelku jasné,místní obyvatelé byli v pohodě,kolikrát jsme s nimi posedávali venku,někdy popíjeli,oni chodili na statek a všichni měli Magora rádi ... potud vše o.k. ale pár nabručenej a namistrovanejch "chalupářů",kteří smýšleli stejně jako vy,prostě neuneslo,že se lidi dokáží bavit a že oni tomu nerozumí,že ten způsob zábavy nechápou,za jejich mladejch let se vyskotačili na nedělních čajích a nějak víc toho nebylo,no jo no :-D ... jo,a Magorův statek stál uprostřed vesnice a akce tam v klidu probíhala téměř 10 let !!!!!! Myslím,že s mlejnem je to trochu jinak .....

holly

#116 114

2013-05-23 14:57

114 - Vaše odpověď jen dokazuje, že o rybníček nejde a jsem moc ráda, že to zde neustále zaznívá.

 

 

J+

#117

2013-05-23 15:12

@holly - přesně,to si vystihla :-) .....

Nepřihlášený uživatel

#118 Re: ??????

2013-05-23 16:20

#92: UHO - ??????

Co to kecate!!!!! Rybnik vznikl za zivota predchoziho majitele dotceneho pozemku pod hladinou. Pokud vim, nemel namitek na odstraneni mocalu a existenci rybniku - aspon nikdy nenapadl zakladatele rybniku Skalaka se zadosti o odstraneni.

Jediny "problem", ze to nevyresili pravne oddelenim parcel,  upravou vztahu a zmenou vlastnosti pozemku. Umrel a status quo, tedy rybnik na cipu pozemku,  prevzala obec.

1. Obec nevedela, co kupuje, v jakem faktickem a pravnim stavu?

2. Obec nemela zamer, proc kupuje na vzdalenem okraji katastru "trvaly travni porost" a bez znalosti stavu veci?

Predpokladam, ze jste nejak vazan se starostou Meziricka nebo snad on. Za spatnou spravu obecnich prostredku, viz otazky, by ten starosta mel jit k soudu jako obzalovany.

 

P.S. Soused mi taky "zabral" papirove kus pozemku, zjisteno az zpetne. Ze bych ho kvuli tomu nutil posouvat XXletitej  betonovej sokl plotu na hranici me nenapadlo ani na okamzik. Normalni lidi to resi dohodou a urovnanim veci. Jen nenavistnej idiot se chova jako starosta Meziricka. Kde konci logika slustnost vytahuje paragrafy podle svyho vykladu.


Nepřihlášený uživatel

#119 118

2013-05-23 18:20

Jeden známej taky zjistil,že sousedova stodola stojí z poloviny na jeho pozemku a nic se nebouralo :-D,stála tam už léta a zjistil to náhodou ..... to je vo lidech ,vo lidský netoleranci,možná i o závisti a o snaze škodit ,kdo ví,já podobnýmu chování nerozumim a nerozumim ani tomu pocitu moci funkcionáře v obci s 99 obyvateli .... můžu se jen domýšlet,že je to tím,že žijeme furt s pohrobky bolševika,kteří ani nemuseli v KSČ být ale je to prostě v nich ..... ta doba si je přisvojila,jsou to její povedené dětičky .... forever :-)

edit : Navíc mám jasno,že v tomto sporu nejde ze strany Meziříčka vůbec o nějaký pozemek o rybníček,ten se snaží obec použít jen jako nástroj určité pomsty za Skalákův jinej životní postoj  ..... takový rybníčkový vyřizování účtů,když jiné možnosti selhali (hygiena hluk nenaměřila,policejní kontroly taky nezjistily porušování zákonů) a samozřejmě problematická diskriminační,podle mě i nezákonná, vyhláška obce to taky nebude mít lehký a dokonce tipuju její zrušení MVČR :-D .... myslím také ale,že s rybníčkem si pan starosta naběhl,jestli tedy nedoloží,to co někteří začínají vyžadovat ..... nejsem právník,ani se nevyznám v hospodaření obcí ale tak nějak mám pocit,že nebude všechno all right,třeba se pletu ale taky třeba ne :-)

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-23 18:54



Nepřihlášený uživatel

#121

2013-05-24 09:50

Rybníček patří do krajiny. Při jízdě kolem elektrárny mám vždy zvláštní pocit a ta nevadí?

Nepřihlášený uživatel

#122 rybnicek

2013-05-24 12:09

kouknete se z okna, a uvidite,jak priroda dostava na FRAK. Oficielni cinitele.statem placeni urednici vydali nesmyslne rozhodnuti o odstraneni rybnicka, zasypani a pochytani fauny. Uz ta chronologie je absurdni a amaterska. Urednik,ktery takto reaguje a vyda pripis na zplundrovani lokality ,je barbar.

Nepřihlášený uživatel

#123

2013-05-24 13:39

podepsáno, sdílejte, prosím

Nepřihlášený uživatel

#124

2013-05-24 19:28

A je to tady. Dnes jsem si přečetla Horácké noviny Třebíč. Pan Skalický přiznává, že mu bylo ze strany obce nabídnuto zlegálnění rybníku. Na toto Skalický nepřistoupil.Proč? Kdo je tedy horší ten kdo chce situaci řešit nebo ten kdo nepřistupuje pravděpodobně na jediné řešení a to z důvodu možné sankce za případný prodej pozemku. Pro mně je to jasné pan Skalický situaci zbytečně hrotí. Pokud by přistoupil na návrh obce asi by bylo dnes vše Ok. Nebo taky ne protože opravdu ten hluk asi bude hrát svoji roli. Co je vaše to je moje a co zaberu já na to mi nesahejte.

Nepřihlášený uživatel

#125

2013-05-24 19:39

#113: holly - Re: UHO 92

Ano i mně to připadá jako v padesátých letech to se taky bral cizí majetek a prohlašoval se za svůj. A nikdo to  nevyvrátí je to tak 2/3 stavby na cízím a je jedno jestli to bylo někoho jiného a teď je to obecní. Fakt je ten, že si na cizí dělá nárok někdo jiný. A jestli je pravda, že Skalickému bylo nabídnuto řešení pak ať si udělá každý svoji představu.