Petice proti vystěhování obyvatel z ul. Přednádraží

Quoted post

Miloš H.

#21 Re: Re: Re: Re: dodatek

2013-05-09 08:13

#18: HonzaS - Re: Re: Re: dodatek

Inu, pan senilátor říká, že není rasista, ale pokud řekne něco ve smyslu "zničí-li Rom dům...", pak do jisté míry dokazuje opak. Ten, kdo rasistou není, by samozřejmě řekl "zničí-li člověk dům...". Zkrátka pokud někdo způsobí nějakou škodu, měl by za ni nést odpovědnost bez ohledu na národnostní, etnickou rasovou, genderovou a nevím jakou ještě příslušnost.

Odpovědi

HonzaS

#22 Re: Re: Re: Re: Re: dodatek

2013-05-09 10:13:02

#21: Miloš H. - Re: Re: Re: Re: dodatek 

Souhlasím s Vámi v tom, že když někdo způsobí škodu, měl by nést následky bez rozdílu rasy, pohlaví a jiných atřibutů. Ale znáte nějaké sídliště, kde nežijí Romové, které je vybydlené?¨

A máte nějakou informaci, že pokud Rom, když vybydlel byt (dům) tak byl nějak postihován?

To je právě to, o co zde běží, z jedné strany Romové a s nimi např. i vy nesouhlasíte s tím, že je někdo někam zařazuje a pokud tak činí tak je slyšet veliký křik o rasismu a diskriminaci, ale na druhé straně se Romové domáhají různých výhod jenom protože jsou Romové. Proč má např. dostat Rom nový byt, když starý vybydlel a navíc ho má dostat na úkor jiných, o kterých se předpokládá, že se budou starat sami?

Tvrdím, že pokud se nenaučíme nazývat věci jejich jmény a neodvážíme se ze strachu před různými multikulturními spolky (které z toho většinou moc dobře žijí) a před různými pseudolidskoprávními ochránci, kteří to dělají mnohdy z pomatenosti, mnohdy z pocitu vlastní důležitosti, z touhy po kariéře a v neposlední řadě za peníze popsat romský problém (a on existuje, ne že ne) bez různých multikulturně korektních nesmyslů, ale v celé šíři a "na plnou hubu", tak se nehneme z místa.

A mám pocit, že už je možná nějaká minuta po dvanácté, něco vyřešit. A ti mnohdy podivní, mnohdy vyčuraní lidskoprávní - pseudo ........ - no řekněme ochránci (i když by za tečky patřilo doplnit něćo jiného) za to ponesou odpovědnost. Otázkou je, kolik  z nich si neuvědomuje jaká bije, a kolik z nich si to sice uvědomuje, ale podle hesla po nás potopa se problém ve svůj prospěch vytěžit bez ohledu na budoucí následky.