Petice proti vystěhování obyvatel z ul. Přednádraží


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-05-06 10:27

O chování a přístupu k Romům ze strany majoriti bylo snad už napsáno vše, já jen dodám: Znáte to pořekadlo o ,,božích mlýnech ???,,

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-05-06 10:37

Tuším za tou snahou vystěhovat obyvatele ul. Přednádraží tlak kmotrovské lobby, která zřejmě dostala zálusk na lukrativní pozemky. A je hanba, že úředníci jdou kmotrům na ruku, že jdou proti zájmům těch nejchudších, kteří se nemohou účinně bránit.
Qíteček

#3 Důkaz místo slibů...

2013-05-06 12:21

...určitě však za ni (zničenou kanalizaci) nenesou odpovědnost obyvatelé Přednádraží.
Nevěřím. Můj názor je, že si ji sami ucpali bordelem, litinové potrubí ukradli a splašky nechali téct do sklepa.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-06 16:12


V.Plzák

#5

2013-05-06 16:13

Bylo by dobré napsat, co po úřadu v ostravě iniciativa požaduje( byť to bylo mnohokrát v jiných dokumentech) tj. zajistit opravu kanalizace ad. a to buď vlastními silami města nebo uložením ve správním řízení vlastníku domu.
HonzaS

#6 Géto

2013-05-06 17:42

může mi někdo z těch, kteří podepsali petici sdělit, z jakého důvodu vznikne z hezké čtvrti do které se nastěhuje vícero Romů dříve nebo později géto?
Proč s Romové dokáží zničit vlastní bydlení? Je to proto, že většinou se o něj vůbec nezasloužili a dostali ho zadarmo? Nebo to mají v genech?
Obzvláště by mě zajímala odpověď od Františka Kostlána, ale budu vděčen za odpověď i od kohokoliv jiného.
Děkuji.
HonzaS

#7 dodatek

2013-05-06 17:58

Ještě dodám: považuji ti, kteří podepsali petici za normální a morální, aby se lidé, kteří se nadřou, aby si pro sebe a své rodiny zajistili nějaké bydlení, v mnoha případech celé mládí stráví splácením hypoték a děsí se, aby nepřišli o práci a tím i o byt neustále skládali na někoho, kdo se nikdy o své bydlení sám nezasloužil a to co dostal zadarmo ještě dokázal zničit?


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-07 06:01



Nepřihlášený uživatel

#9

2013-05-07 06:34


The Dale Farm campaign and
8 April Movement in London support the stand
of the residents and call on the Czecvh authorities a) not to evict or have police support eviction b) to see that affordable accommodation is provided or existing property repaired. We have three times protested to the Czech Embassy in London and will protest again.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-07 09:18


Plzeňák

#11 Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

2013-05-07 11:07

...tím sympatie pro nepřizpůsobivé nezískáte. Psal jsem o své celý život pracující babičce, která v čistotě a pořádku dostávala ve skromném příbytku mnohokrát menší důchod, než jsou dnes sociální dávky pro práce se štítící. A muselo to pryč, co kdyby se nějaké notorické netáhlo urazilo a zaskočilo by mu teplé jídlo.

Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

2013-05-07 11:27

#11: Plzeňák - Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

Zde se ponechávají pouze názory, které sympatizují s touto peticí. Nechť si tedy dotyční sympatizanti nastěhují obyvatele z Přednádražní k sobě domů, a tímto tak vyjadří svoji solidaritu s nimi.

Plzeňák

#13 Re: Re: Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

2013-05-07 12:24

#12: - Re: Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

Ano, pokud si každý aktivista vezme na byt a stravu jednoho práce se štítícího, vrozená zločinnost tohoto etnika se rozředí na větší území a sociálně závadový dopad bude menší, než při centralizaci nepřizpůsobivých do vyloučených lokalit.


Nepřihlášený uživatel

#14

2013-05-07 19:29

Já jsem také pro. Však je tam nechte. Nechejte je podepsat, že tam jsou na vlastní odpovědnost a fertig. Jaképak štráchy.
malcom

#15 Re: dodatek

2013-05-08 19:00

#7: HonzaS - dodatek

přál bych chytrákům,kteří píšou takovéto příspevky,aby si na chvili s těmi udajně "nepřispusobivými vyměnili kůži.zažívat od malička trojí diskriminaci ve vzdělávání,na trhu práce a v bydlení,to si nikdo z vás neumí představit. vzhledem k tomu,jak se rozevírají sociální nůžky to nemusí být vzdálená budoucnost.o hypotéky tu opravdu nejde.tito lidé nemohou ani pomyslet na nějakou hypotéku a většinou ani na slušné bydlení.zadarmo opravdu nic nedostali,není jejich chyba že Roma dnes na smlouvu nikdo nezaměstná.přesto se většinou snaží nějakou práci mít.kolik z nás "přizpůsobivých" by to dávno vzdalo?


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re: dodatek

2013-05-08 19:52

#15: malcom - Re: dodatek

Víte, o tu svoji pověst, to vlastně není pověst, ale zkušenosti, se dnes a denně starají sami. Ta není vycucaná z prstu.

Ze slušné společnosti se vyčleňují také sami. Svým chováním a nenávistí k majoritě. Těžko zaměstnáte někoho, kdo má popsaný trestní rejstřík, či na něho není spolehnutí. Zkusíte jednou, dvakrát a po třetí se svéprávný člověk odvrátí. To jsou také zkušenosti. Ono je úplně zbytečné psát, co všichni víme. Plně to vyjádří jedna věta. O dobrou pověst se velice rychle přijde, ovšem získat ji zpět dá neskutečně mnoho práce a snažení. Někdy se nezadaří vůbec. Není lepší tu dobrou pověst vůbec neztratit?

Jak jinak chcete zdůvodnit, co se děje v EU. Nejsme jediná země, kde mají problém. Dá se říct, že mají problém v celé EU

včetně zámoří. Můžete mi prosím odpovědět na otázku. Opravdu jsou všechny tyhle země tak nesnášenlivé? Opravdu není chyba na druhé straně? Co tak, kdyby druhá strana navrhla řešení a ne jen stále vykřikovala dej, dej, dej.


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re: dodatek

2013-05-08 20:49

#15: malcom - Re: dodatek 

 

Pokud vím, tak většina z nich byty zadarmo dostala. A byly to pěkné, standardní a mnohdy i nadstandardní byty. To, že si je většinou dokázali zničit, za to může kdo - barva jejich kůže? Už za socialismu  kolovaly historky o vybydlených bytech o spálených parketách. A tehdy byla dokonce povinnost pracovat. Tak kde je problém -  v barvě kůže?

Barva kůže někoho nutí vybydlovat pěkné byty?Jak je možné, že někdo dokáže prodat z vlastního bytu radiátory do sběrny, že dokáže topit dveřmi a nebo částí krovu z vlastního domu. Proč někdo kálí do vlastního sklepa?K tomuto všemu dotyčné nutí barva kůže?

 A o té bídě, pokud má někdo na chlast, herny, benzin cigarety, tak žije v bídě? A kdo to těmto lidem financuje, vedle toho, že jim financuje zdravotnictví, bydlení, důchody, jídlo, ošacení a to mnohdy i značkové?

Tomu říkáte rasismus, tomu říkáte diskriminace?

Ano jedná se o diskriminaci, ale diskriminaci těch co pracují a nedobrovolně významnou část svého výdělku musí odevzdat, však víme na co. A za toto všechno se dočkají pouze výčitek, nadávek a obviňování z rasismu a diskriminace. Není zde něco špatně?

 

HonzaS

#18 Re: Re: Re: dodatek

2013-05-08 20:53

Miloš H.

#19 Re: Re: Re: Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

2013-05-09 08:00

#13: Plzeňák - Re: Re: Tím, že budete odstraňovat slušné ale pravdivé příspěvky,...

Ad "Ano, pokud si každý aktivista vezme na byt a stravu jednoho práce se štítícího, vrozená zločinnost tohoto etnika se rozředí...":

Prosím pěkně, nemluvil bych o vrozené zločinnosti jakéhokoli etnika, nýbrž leda o jednotlivcích z různých etnik. O vrozené zločinnosti poněkud jiného etnika svého času mluvil jeden syn jednoho Lojzy z Broumova nad Hospodou (německo-anglicky Braunau am Inn) a kdo neví, co z toho vzešlo, ať navštíví jeden areál s nadpisem "Arbeit macht frei" nad vchodem v jednom městě poblíž Krakova. Mám pocit, že vlezné je tam zdarma (a na rozdíl od situace před lednem 1945 se dá zdarma vylézt i odtamtud ven, a to i jinak než komíny tamních krematorií).

Měl jsem svého času v podnájmu osobu, kterou jsem tam při nejlepší vůli dokázal strpět tak čtvrt roku. (Mimo jiné nedokázala respektovat, že mám poněkud jiný denní režim a vstávám ráno do práce.) Jenže rozhodně nepatřila k onomu etniku, jež zde bývá paušálně označováno jako "nepřizpůsobivé"...

Mimochodem slovo "nepřizpůsobivý" by správně mělo být hodnotově neutrální. Ono totiž někdy je správné nepřizpůsobovat se čemukoliv, například špatným poměrům. Nakříklad jakákoli stávka za vyšší mzdy je projevem nepřizpůsobivosti. Totiž nepřizpůsobivosti vůči nízkým mzdám.

Miloš H.

#20 Re:

2013-05-09 08:08

#5: V.Plzák -

Naprostý souhlas, to, co se požaduje, by mělo být i v textu petice, nejen v jejím nadpisu. Již založenou petici samozřejmě už měnit nelze (protože jsou tam podpisy, které patří k původnímu textu), ale nebylo by od věci založit novou, která by to napravila.

Miloš H.

#21 Re: Re: Re: Re: dodatek

2013-05-09 08:13

#18: HonzaS - Re: Re: Re: dodatek

Inu, pan senilátor říká, že není rasista, ale pokud řekne něco ve smyslu "zničí-li Rom dům...", pak do jisté míry dokazuje opak. Ten, kdo rasistou není, by samozřejmě řekl "zničí-li člověk dům...". Zkrátka pokud někdo způsobí nějakou škodu, měl by za ni nést odpovědnost bez ohledu na národnostní, etnickou rasovou, genderovou a nevím jakou ještě příslušnost.

HonzaS

#22 Re: Re: Re: Re: Re: dodatek

2013-05-09 10:13

#21: Miloš H. - Re: Re: Re: Re: dodatek 

Souhlasím s Vámi v tom, že když někdo způsobí škodu, měl by nést následky bez rozdílu rasy, pohlaví a jiných atřibutů. Ale znáte nějaké sídliště, kde nežijí Romové, které je vybydlené?¨

A máte nějakou informaci, že pokud Rom, když vybydlel byt (dům) tak byl nějak postihován?

To je právě to, o co zde běží, z jedné strany Romové a s nimi např. i vy nesouhlasíte s tím, že je někdo někam zařazuje a pokud tak činí tak je slyšet veliký křik o rasismu a diskriminaci, ale na druhé straně se Romové domáhají různých výhod jenom protože jsou Romové. Proč má např. dostat Rom nový byt, když starý vybydlel a navíc ho má dostat na úkor jiných, o kterých se předpokládá, že se budou starat sami?

Tvrdím, že pokud se nenaučíme nazývat věci jejich jmény a neodvážíme se ze strachu před různými multikulturními spolky (které z toho většinou moc dobře žijí) a před různými pseudolidskoprávními ochránci, kteří to dělají mnohdy z pomatenosti, mnohdy z pocitu vlastní důležitosti, z touhy po kariéře a v neposlední řadě za peníze popsat romský problém (a on existuje, ne že ne) bez různých multikulturně korektních nesmyslů, ale v celé šíři a "na plnou hubu", tak se nehneme z místa.

A mám pocit, že už je možná nějaká minuta po dvanácté, něco vyřešit. A ti mnohdy podivní, mnohdy vyčuraní lidskoprávní - pseudo ........ - no řekněme ochránci (i když by za tečky patřilo doplnit něćo jiného) za to ponesou odpovědnost. Otázkou je, kolik  z nich si neuvědomuje jaká bije, a kolik z nich si to sice uvědomuje, ale podle hesla po nás potopa se problém ve svůj prospěch vytěžit bez ohledu na budoucí následky.

 


Nepřihlášený uživatel

#23

2013-05-09 11:02

Nejvíc iritující a dá se říct hanebné je způsob nátlaku. Požadujeme, dejte, máme právo, udělejte, a to nejlépe okamžitě. Co tak, my nabízíme, uděláme, máme povinnost? Jedná se o strátu soudnosti, nebo ignorace sebereflexe. Nejúčinnějším řešením problémů vždy bylo, je a bude, začínat u sebe. Pojmenovat ten problém. Jinak se nikdo nehne z místa. A žádné řvaní nepomůže.
Katka

#24

2013-05-10 13:53

Tato petice je špatně koncipovaná. Zbláznili jste se? Jestli je stav domů špatný, může být také narušena jeho statika. Jestli je v nepořádku kanalizace, můžou se tam šířit různé infekce. Jestli tam dojde k nějakým úrazům nebo někdo vážně onemocní, pak za to budou spoluzodpovědni i všichni, kteří podepsali tuto petici. Jiná stránka věci je, kdo je zodpovědný za havarijní stav těchto domů a hyenismus poskytovatelů předraženého bydlení v ubytovnách. Ono nic není jednoduše černobílé, než se necháte někým zblbnout, zjistěte si napřed všechny informace, pro i proti a hlavně myslete vlastním mozkem.
Marcus

#25 Pro všechny ty , kteří mají rádi paušalizující tvrzení

2013-05-12 08:32

Tvrzení: Češi smrdí,kradou, jenom chlastají pivo a jsou tlustí jak prasata. Pro ty, kteří by se snad cítili dotčení konstatuji, že všechna tato tvrzení se opírají o fakta. Smrad ( marketingový průzkum, že používáme nejméně aniperspiranty. Krademe ( v evropském srovnání máme jeden z největších indexů vězněných na 100 000 obyvatel). Pivo: míra spotřeby. V tabulkách obezity jsme v evropském srovnání na čelných místech. Že vy osobně nesmrdíte, nekradete, pivo si dáte jen po obědě a nemáte nadváhu? Máte smůlu, jste Čech. Je toto mé tvrzení paušalizující a postihující jen výsek reality? Ale samozřejmě, ale koho by to zajímalo?

Obávám se, že mám s Romy poněkud širší zkušenost, než většina internetových xenofobů. Pracuji jako sociální pracovník v rámci justice s odsouzenými a i zde jsem se potkal s Romy, kteří byli naprosto v pohodě, měli práci, rodinu a platili bydlení, stejně jako s takovými, kteří byli nesnesitelní a z pohledu majority asociální.Ovšem mám bohatou zkušenost s kriminalitou majority a mohu vás ujistit, že z tohoto srovnání Romové nevycházejí nijak hůře. Mezi "bílou" populací je natolik velká skupina problematických lidí, že vám garantuji, že kdyby je nastěhovali do ghetta, tak byste nadávali úplně stejně.Ovšem vedle bílého psychopatického stalkera si v tramvaji sednete s klidem, že?

Je jasné, že ghetta jsou problém a Romská minorita se zmítá v sociálních problémech, ovšem fašizující přístup nic neřeší.Romové jsou ovšem v jedné věci nezastupitelní, pro ty členy bílé majority , jejichž sociální situace se pohybuje na dohled od sociálního propadu ( a klidně tam zahrńme všech těch 60 % co nemají ani průměrný platú) mohou být skvělou referenční skupinou, která je nezastupitelná v tom, že víme že nkdo je na to hůře než my a koho můžeme případně pohodlně označit za viníky.
Ti komu vadí kauza Přednádražní, nechť si uvědomí, že postup uplatněný na Romy může být v budoucnu klidně použitý i na nájemníky s tou "správnou " barvou kůže.Že se to nemůže stát? Tak si zjistěte, že ministerstvo by rádo budovalo ubytovny, namísto sociálního bydlení. Tak abyste nebyli překvapeni, až tam budete chodit navštevovat babičku anebo tak skončíte na stáří sami.

Minochodem. Vyrostl jsem v Ostravě a rovněž v bytě s romskými sousedy. Fakt je, že jednou za čas byli přes zeď slyšet, protože byli hlučnější. No to mí nynější většinoví sousedé v navoněné bytové novostavbě se svým domácím kinem jsou také.