Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#47

2013-04-21 19:26

Část 2. Z toho někdo, kdo se pod Doporučení nedokázal podepsat( asi je rozumný a bojí se davu)a zkrývá se někde na ministerstvu dopravy v odboru veřejné dopravy, vypracoval tento blábol
který nás děsí http://www.mdcr.cz/cs/verejna-doprava/taxisluzba/
Jelikož nemám žádných škol, ptám se davu ví někdo o co se toto doporučení tedy opírá? Na ministerstvu píší, že se opírá o novelu, ale tam to není! To by musela vzniknout nějaká vyhláška která bude v rozporu se zákonem? Leo

Odpovědi

Michal Popluhár
Autor této petice

#54 Re:

2013-04-21 22:43:36

#47: -

46 a 47- zajímavý příspěvek,jen je to přesně to, co jsme na začátku měsíce s několika kolegy a za pomocí právníků probírali a shodli se na tom, že se nás to netýká.  Do té doby, myslím  do 10. 4. nedokázal prokazatelně Magistrát, ani žádný z Živnostenských úřadů jednoznačně potvrdit co a jak bude a jaké budou od 1.5 naše povinnosti. Každý chodil z úřadů s trochu jinými informacemi. To bylo vše v době, kdy už doporučení  MD  z 21.3 kolovalo mezi dopravci.  Ještě 8.4 mi na Živnostenském úřadě tvrdili, že nic z toho co jsem jim dle doporučení  MD přednesl, nemusím a že o tom nic nevědí.  Řídili se stále novelou Živnostenského zákona z 1.6.2012, kde  se Silniční motorová doprava –vnitrostátní příležitostná osobní (koncesní), pouze přetransformovala dle EU na SMD osobní  do 9 osob včetně řidiče (volná živnost).

Ovšem 10.4. proběhlo školení  úředníků Živnostenských úřadů i Magistrátu a okamžitě se vše změnilo. Úřady začaly potvrzovat, co obsahovalo doporučení MD. Osobně mi 11.4. volali z Živnostenského úřadu a omluvili se za neúplné informace, které mi poskytli a vše v podstatě potvrdili s tím, že i doporučení  MD na základě Senátem schválené novely, už je třeba brát jako zákon.

Vše je strašně zvláštní a evidentně matoucí. Osobně vtom nevidím nic jiného, než záměr a úmysl, abychom se my dopravci i některé úřady, dozvěděli vše na poslední chvíli, kdy už se nedá nic dělat. Dokonce žádnému právníkovi se k tomuto paskvilu nechce vyjadřovat, ani něco napadat dokud není novela ve sbírce zákonů a veřejně dostupná.

Z tohoto důvodu bych ještě s případnou stávkou vydržel, dokud nebude úplně jasné, co v zákoně je a také bych počkal, až jak se k tomu vyjádří některé z oslovených institucí.