zákaz náboženského uskupení Svědkové Jehovovi

Lada

/ #12 Re: Zkušenost

2017-04-26 09:41

#7: Lucie - Zkušenost 

Já jsem byl se SJ v kontaktu 8 let z toho 3 roky pokřtěný. momentálně 16 let po odchodu(šel jsem sám protože bych byl vyloučen) a žádné deptání ani inkvizici jsem nezažil.Teda jestli nepovažujete za deptání to, že se semnou dvakrát,nebo třikrát sešli starší a řekli mi že,pokud nepřestanu žít nemravně že mě vyloučí(zamiloval jsem se do nezletilé dívky a chtěli jsme počkat na svatbu,nevyšlo to) s čímž se dalo počítat. Proto i ta rodinka o které píšete(a skutečně existuje) nebude mít dlouhého trvání.Před Bohem nic neutajíte. Já jsem svědkům Jehovovým vděčný,protože oni mi ukázali pravdu o Bohu, původu lidstva, problémech ve kterých se lidstvo nachází.Vždycky se odvolávali na Svaté písmo a snaží se také podle něho řídit. Tím nechci říct že i mezi nima nejsou lidé kteří nedělají čest jejich organizaci a hlavně Bohu Jehovovi. Lidé jsou nedokonalí a to je u všech církví( třeba pedofilie některých katolických kněží).Dokonce i mezi 12 Ježíšovými apoštoly byl zrádce a přesto není pochyb, že Ježíš byl mesiaš a Boží syn. Podle mého názoru proč mnoho lidí SJ nenávidí je to, že se snaží dodržovat vysoké mravní měřítka ktere jsou na pravé křesťany kladeny a to je i můj problém proč jsem se neodhodlal vrátit a myslím,že to je i problém Váš a proto máte na jejich organizaci takový nazor jaký máte. Spozdravem Ladislav