Místo hřiště parkoviště?


Anonymous

/ #2 Re: Fakta

2015-04-23 12:14

#1: - Fakta 

abcdef abcdef

Fakta autorů petice k předchozímu komentáři pana starosty Brna-Řečkovic

Zahltit auty historické centrum Řečkovic není dobré řešení, mnoho obcí má na náměstí pěší zónu nebo zeleň, kterou si pečlivě udržuje. Není přece nutno parkovat „těsně vedle“ uvedených zařízení (radnice, kostel, restaurace). Plochy „kousek opodál“ se najdou – náš chystaný spolek řečkovských občanů chce zastupitelstvu dát lepší návrhy.

Založení petice nevyplynulo z žádné „šuškandy“, ale z reálných faktů (jsme dospělí občané, kteří ví, co chtějí). Bohužel jsme si plán parkoviště museli opatřit oklikou, občané ani zastupitelé s ním seznámeni nebyli. Označení dětského hříště za nevzhlednou asfaltovou plochu je úmyslně zavádějící. Že je toto hojně využívané hřiště již mnoho let zanedbané, je ostudou řečkovské radnice, ne argumentem. Hřiště je na vhodném místě parku, přibližně uprostřed zelené plochy, dál od frekventované silnice. Umístěním parkoviště na toto místo se celý park nenávratně architektonicky znehodnotí. Do zbytku parku se žádné nové hřiště nevejde (snad jen malé pískoviště). Kolik stromů se pokácí, nebylo nikomu z občanů sděleno.

Zastupitelé, dotázaní občany, nás informovali, že hlasovali pro způsob financování, ale ani jim nebyly podrobnosti umístění parkoviště sděleny. Kde nejsou informace, mohou vznikat fámy. Čí je to chyba? Proč radnice neseznámila občany se změnami a nenabídla více variant k diskusi, jak to obývá zvykem? Pokud platný územní plán parkoviště jinde nepřipouští, může ho přece zastupitelstvo změnit.

Na parkující auta mezi hrajícími si dětmi není hezký pohled, to je pravda. Přesto však zničení hřiště a znehodnocení parku není podle nás řešením. Preferujeme osazení hřiště zelení a umístění aut mimo park. Lepší návrhy na revitalizaci parku i na vybudování nových parkovišť již existují a náš chystaný spolek by v tomto rád s radnicí spolupracoval.

Nechceme konfrontaci, ale nabízíme spolupráci. Chceme zachování hřiště, ale hledáme i nová parkovací místa. Bylo by však nutné ustoupení od současné nedomyšlené varianty.